• BIST 9792.13
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Gaziantep'in ocak ihracatı yüzde 16,9 düştü

Gaziantep'in ocak ihracatı yüzde 16,9 düştü
Gaziantep'ten ocak ayında 428 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi.

Gaziantep'ten ocak ayında 428 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, ocak ayı ihracat verilerine ilişkin yaptığı açıklamada, ihracatın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16,9 düştüğünü belirtti.

2015'in ocak ayına 515 milyon 12 bin dolarla başladıklarını hatırlatan Bartık, 2016'da bu rakamın 428 milyon dolara gerilediğini ifade etti. Ülke ihracatında da önemli düşüş yaşandığını hatırlatan Bartık, dünya ekonomisinde yaşanan değişimlerin ihracatı olumsuz etkilediğini vurguladı. Yaşanan değişimleri iyi okumak gerektiğini belirten Bartık, petrol fiyatlarındaki düşüş ve dövizdeki artışın ihracatı ciddi anlamda etkilediğini ifade etti. Gaziantep'in bugüne kadar gerçekleştirdiği ihracatla ülke ekonomisine destek verdiğini anlatan Bartık, bu desteğin bundan sonraki süreçte de devam edeceğini kaydetti.

Yeni yol haritası çizip düşüşe geçen ihracatı artırmayı hedeflediklerine dikkati çeken Bartık, şöyle devam etti: "Aylardan beri dile getirdiğimiz pazarlara daha fazla odaklanmamız gerekecektir. Ülkemizin geleceğinde İran pazarı önemli bir yer tutmaktadır. Bu gerçekten hareketle biz de İran pazarını inceliyoruz. İran'a en fazla satılacak ürünler ve İran'ın hangi ürünlere daha fazla ihtiyacı olduğunu tespit etmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda oda olarak ticari heyetle İran'da incelemelerde bulunuyoruz. İran'ın iyi analiz edilmesi halinde ilerleyen aylarda bu ülkeye olan ihracatımızda ciddi artışlar gözlenecektir. Her ne kadar uçak düşmesinin ardından Rusya'yla aramız iyi olmasa da Rusya'nın da İran kadar önemli bir pazar olduğuna inanıyoruz. Aynı şekilde Afrika da bizim için açılım yapacağımız nokta pazarların başında geliyor."

Ocak ayı ihracat rakamlarının can sıktığını ancak gelecek aylarda bu rakamların artacağına inandığını vurgulayan Bartık, bu inançla çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim