• BIST 9454.03
  • Altın 2503.803
  • Dolar 32.5978
  • Euro 34.823
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Gaziantep’in Gastronomi Atağı Devam Ediyor

Gaziantep’in Gastronomi Atağı Devam Ediyor
Dünyaca ünlü mutfağı ile UNESCO'nun, "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilen Gaziantep, gastronomi turizmine hizmet verecek yeni bir tesise daha kavuştu.

Dünyaca ünlü mutfağı ile UNESCO'nun, "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil edilen Gaziantep, gastronomi turizmine hizmet verecek yeni bir tesise daha kavuştu. Tarih ve lezzeti buluşturan Yemişhan Kebap ve Lahmacun hizmet vermeye başladı.

1885 Yılında Halep Valisi Cemil Paşa'nın emri ile yaptırılan ve Şirehan ile birlikte restore edildikten sonra turizme kazandırılan Yemişhan, tarihi bir dokuda, sağlık, hijyen ve lezzeti ön planda tutarak, Gaziantep yemeklerini ve tatlılarını sunmayı hedefliyor. Yemişhan Kebap ve Lahmacun ile Şirehan Otel ve Şirehan Alışveriş Merkezi'nden oluşan Şirehan Group'un yeni Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Kavas, "Şirehan Otel yanındaki Yemişhan Kebap ve Lahmacun, ailelerin gönül rahatlığı ile geleceği bir yer olarak düzenlendi. Yemişhan ayrıca, yabancı turistlerin de Gaziantep mutfağını yakından tanıyacağı, dünyaca ünlü lezzetlerimizi tadacağı bir yer olacaktır" dedi.

TARİH VE LEZZET BİR ARADA

Tarih ve lezzetin buluştuğu bir mekan olan Yemişhan'da misafirlerin rahatı için tüm ayrıntıların düşünüldüğünü ifade eden Şirehan Group Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Kavas, "Yemişhan Kebap ve Lahmacun olarak 300 kişilik kapalı ve 400 kişilik açık olmak üzere toplam 700 kişilik bir kapasite ile misafirlerimizi ağırlamaktayız. Otopark sorunu olmayan, çocuklar için özel oyun alanları bulunan Yemişhan Kebap ve Lahmacun'da, gruplara yönelik de özel localarımız da yer alıyor" ifadelerini kullandı. Alkolsüz olarak hizmet verildiğinin altını çizen Kavas, "Yemişhan'a gelen aileler, buram buram tarih kokan bir mekanda lezzetli yemeklerimizi tadacak, daha sonra da yine Yemişhan içerisinde bulunan tarihi Menengiç Kahvesi'nde yöresel menengiç kahvesini ve diğer içeceklerimizi yudumlamanın zevkini yaşayacaklar" şeklinde konuştu.

"GASTRONOMİ TURİZMİNE KATKI SUNMAK İSTİYORUZ"

Gaziantep mutfağını layığı ile temsil ederek turizmin gelişmesine katkı sunmayı hedeflediklerini vurgulayan Şirehan Group Yönetim Kurulu Başkanı Kavas, "Gaziantep mutfağı, dünyanın en önemli mutfakları arasında yer alıyor. Adeta bir hazine. Bu hazineyi iyi değerlendirmemiz ve tüm dünyaya tanıtmamız gerekiyor. Gerek Şirehan Otel, gerekse de yeni hizmete açılan Yemişhan Kebap ve Lahmacun olarak Gaziantep'e gastronomi turizminin gelişmesi için her türlü çabayı ve katkıyı göstereceğiz" ifadelerini kullandı. Sağlık, lezzet ve hijyen gibi kavramlara büyük önem verdiklerine dikkat çeken Eyyüp Kavas, "Açık mutfak sistemi ile isteyen her misafirin mutfağı gezebileceğini ve kullanılan malzemeleri görebileceğini" söyledi. Lezzetli bir yemek için satın almadan başlayarak, yemeğin sunumuna kadar geçen süredeki tüm aşamaları titizlikle gerçekleştirdiklerini söyleyen Şirehan Group Yönetim Kurulu Başkanı Kavas, "Kaliteli malzeme, hijyen ve lezzeti güler yüzlü bir anlayışla sunuyoruz" diye açıklamada bulundu.

ŞİREHAN OTEL'DE YENİ DÖNEM

Restore edildikten sonra otel olarak hizmet vermeye başlayan Şirehan Otel'in el değiştirmesi ile işletmecilik anlayışının da değiştiğini ifade eden Şirehan Group Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Kavas, "Şirehan Otel, tarihi dokusu ve kendine özgü mimarisi ile hem yerli, hem de yabancı turistlerin büyük ilgisini çekiyor. Yaklaşık bir yıl önce devraldığımız Şirehan Otel, yeni işletmecilik anlayışı ile misafirlerini kendi evindeymiş gibi hissettiriyor" şeklinde konuştu.

Gaziantep’in Gastronomi Atağı Devam Ediyor

Gaziantep’in Gastronomi Atağı Devam Ediyor

Gaziantep’in Gastronomi Atağı Devam Ediyor

Gaziantep’in Gastronomi Atağı Devam Ediyor

Gaziantep’in Gastronomi Atağı Devam Ediyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim