• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Gaziantep’e Yeni OSB Müjdesi

Gaziantep’e Yeni OSB Müjdesi
Sanayinin cazibe merkezlerinden Gaziantep, yeni bir organize sanayi bölgesine kavuştu.

Sanayinin cazibe merkezlerinden Gaziantep, yeni bir organize sanayi bölgesine kavuştu. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onayı ile Gaziantep Oğuzeli Havaalanı Islah Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'nin kuruluşu resmen gerçekleşti.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) tarafından 2012 yılında ilk başvuru yapılarak kuruluş işlemlerine start verilen Gaziantep Oğuzeli Havaalanı Islah OSB, ilgili bakanlığın onay vermesiyle resmen kurulmuş oldu. Müjdeli haberi veren GSO Yönetim Kurulu Başkanı ve Gaziantep Oğuzeli Havaalanı Islah OSB Kurucu Müteşebbis Heyet Başkan vekili Adil Sani Konukoğlu, yeni sanayi bölgesinin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Şehrimize ve sanayicilerimize hayırlı olsun. Sayın Bakanımız Fikri Işık'a, katkılarından ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ederiz" dedi. Bakanlık ile yürütülen bürokratik işlemlerin tamamlandığını bildiren Konukoğlu, "İlk olarak 1993 yılında Büyük Şahinbey Küçük Sanayi Sitesi olarak kurulan bu alanın mülkiyetinin çoğu sanayicilerden oluşuyordu. Yaklaşık 100 kadar fabrikada 2 bin kişi ile üretim yapılıyordu. GSO olarak, 11 Nisan 2012 yılında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına yaptığımız müracaat sonucunda 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu'nu geçici 8. Maddesi kapsamında 94 hektar alan üzerinde Oğuzeli ilçesi sınırları içerisinde, "Gaziantep Oğuzeli Havaalanı Islah Organize Sanayi Bölgesi" kurulmuştur" dedi.

"DAHA İYİ ALTYAPI ŞARTLARINA KAVUŞULACAK"

Konukoğlu, Oğuzeli ilçesinin geleceği açısından önemli bir adım atıldığına vurgu yaparak, "Oğuzeli, Gaziantep için önemli bir bölge. Dolayısıyla burasının geleceğini planlamak açısından önemli bir adım atılmış oldu. Söz konusu alanın OSB olması ile bu bölgede yatırım yapan işletmeler öncelikle çok daha iyi altyapı şartlarına kavuşacaklar. Ayrıca,yatırım teşviklerinden de bir alt bölge desteğinden faydalanacaklar. Böylece bu bölgedeki üretim ve istihdam önümüzdeki dönemde daha hızlı gelişecektir" diye konuştu.

"SANAYİMİZ DAHA GÜÇLÜ ŞEKİLDE YOLUNA DEVAM EDECEK"

Anadolu'nun en gözde şehirlerden birisi olan Gaziantep'in, düzenli ve hızlı gelişen sanayisiyle önemli bir yatırım, üretim, istihdam ve ihracat bölgesi olduğuna dikkati çeken Konukoğlu, 5 ayrı bölgeden oluşan Gaziantep OSB'nin bugün Türkiye'nin en büyüğü konumunda olduğunun altını çizdi. Konukoğlu, "Ekonomik potansiyeli ve girişimcilik potansiyeli yüksek bir şehiriz. Her zaman Türkiye ekonomisinden iki kat fazla büyüyen bir şehiriz. Gaziantepli sanayicilerin girişimci ruhu ve üretim aşkı, yatırımlara dönüşmüştür. Bugün sanayi yatırımları kentin can damarı haline gelmiştir. Gaziantep Oğuzeli Havaalanı Islah OSB ile birlikte bu ilçemizin dinamiklerini de harekete geçirmiş olacağız. Böylece Gaziantep sanayisi daha güçlü bir şekilde yoluna devam edecektir. Gaziantep sanayisinin gelişmesine yönelik çalışmalarımızın neticelerini görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Biz şehrimizi, ülkemizi çok seviyoruz. Yarınların daha güçlü Gaziantep'i, daha güçlü Türkiye'si için yatırımlarımızı aralıksız sürdürmeye, birlikte büyümeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim