• BIST 8718.11
  • Altın 2240.877
  • Dolar 32.3243
  • Euro 35.1697
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

Gaziantep Üniversitesinden 148 kişi ihraç edildi, 2 kişi göreve iade edildi

Gaziantep Üniversitesinden 148 kişi ihraç edildi, 2 kişi göreve iade edildi
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, üniversiteden 148 akademisyen ve 20 idari personelin ihraç edildiğini, açığa alınan 2 akademik...

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, üniversiteden 148 akademisyen ve 20 idari personelin ihraç edildiğini, açığa alınan 2 akademik personelin ise göreve iade edildiğini söyledi.

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, rektör yardımcıları ile birlikte gazetecilerle bir araya geldi. Rektörlük Senato Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan Prof. Dr. Ali Gür, yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi. Rektör Gür soru üzerine ise gün itibarıyla KHK ile 128 akademisyen ve 20 idari personel olmak üzere toplam 148 personelin ihraç edildiğini, 18'i akademisyen ve 13'ü idari personel olmak üzere 31 kişinin açığa alındığını kaydetti. KHK ile 2 akademik personelin göreve iade edildiğini de belirten Gür, FETO/PYD kapsamında 67 akademik, 8 idari personel hakkında inceleme yapıldığını, 42 akademik, 28 idare personel olmak üzere 70 kişi hakkındaki soruşturmanın ise devam ettiğini açıkladı.

"Ben Gaziantep sevdalısıyım"

Prof. Dr. Ali Gür, Gaziantep Üniversitesini daha ileriye taşımak için mücadele ettiğini belirterek, özellikle üniversite tercih döneminin olduğu bu dönemde, bazı çevrelerin Gaziantep Üniversitesinin eğitim seviyesinin düştüğü yolunda mesnetsiz iddiaları ortaya attığını hatırlattı. İddiaların asılsız olduğunu vurgulayan Gür, "Sırf Gaziantep Üniversitesine leke atalım zihniyetiyle ortaya atılan bu iddia ve yayınlar Gaziantep Üniversitesi'ne zarar verir. Bu ya cehaletin, ya da ihanetin sonucudur. Kim ne derse desin, ben Gaziantep'e sevdalıyım. Üniversitem ileriye taşımak için elimi değil, gövdemi taşın altına koymuşum" dedi.

"İhraçlara rağmen güçlü akademik kadro"

Rektör Gür, Gaziantep Üniversitesinin, 16 fakülte, 4 enstitü, 5 yüksek okul, 10 meslek yüksekokulu ve 25 araştırma merkeziyle, Türkiye'nin hızlı, ama kaliteli bir şekilde büyüyen üniversitelerinden birisi olduğuna dikkat çekerek, üniversitenin akademik gücünün de ihraçlara rağmen arttığını ifade etti. Gür, "Görevi devraldığımızda 158 olan profesör sayımızı 7 daha artırarak 165'e, 102 olan doçent sayımızın 1 yeni arkadaşımızın ilavesiyle 103'e, 320 olan yardımcı doçent sayımızın da 18 yeni arkadaşımızın görev almasıyla 338'e yükselmiş, GAÜN diğer akademik personelimizle birlikte 1548 kişiden oluşan dev akademik kadrolu bir üniversite hüviyetini kazanmıştır. Terör örgütü FETÖ'nün hain darbe girişimi nedeniyle KHK ile yapılan 148 ihraca rağmen, arkadaşlarımızın özverili çalışmalarıyla GAÜN daha güçlü bir şekilde, dünya üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir" şeklinde konuştu.

Öğrenci sayısı 50 bini aştı

Prof. Dr. Ali Gür, GAÜN'ün dünyanın 107 ülkesinden, 3 bin 700 uluslararası öğrencisiyle Türkiye'nin en fazla yabancı öğrencisi bulunan ikinci üniversitesi olduğunu ifade etti. 2015- 2016 eğitim öğretim yılında 44 bin 70 olan öğrenci sayısının 50 bin 222'e yükseldiğini kaydeden Gür, Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere Türkiye'nin üç dilde eğitim veren tek üniversitesi hüviyetini taşıdıklarını vurguladı. Gür, "Tıp Fakültemiz; Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu tarafından akredite edildi. Mühendislik fakültemizin 12 bölümün Mühendislik Eğitim Programları ve Değerlendirme Akreditasyonu Derneği tarafından akreditasyon çalışmaları ise devam etmektedir. Fiziki anlamda da büyümesini sürdüren üniversitemizin modern bir mimariyle tamamlanan Mimarlık ve Hukuk Fakültesi hizmet binaları önümüzdeki eğitim yılında öğrencilerimize kapılarını açacaktır. Enerji Evi Projemiz ve kreşimiz de tamamlanan projelerimiz olarak hizmete girecektir. Eğitiminin yanı sıra kültürel ve sosyal etkinliklerini de sürdüren üniversitemiz bir yılda 200 bin kişiden fazla katılımın olduğu 254 etkinliğe de ev sahipliği yapmıştır" ifadelerini kullandı.

"Yenilikçi üniversiteyiz"

Gaziantep'in yanı sıra bölge illerine de gerek sağlık, gerek diğer dallarda hizmeti ilke edinen Gaziantep Üniversitesinin aralarında Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, dönemin Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Avrupa Birliği eski Bakanı Egemen Bağış, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in de aralarında bulunduğu devlet erkanı tarafından ziyaret edildiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Ali Gür, şöyle devam etti:

"Yenilikçi üniversite olmanın gereği olarak Ar-Ge çalışmalarını sürdüren üniversitemiz, AB ile fonlanan projelerden aldığı destek ile Türkiye'nin 5. üniversitesi olma başarısını elde etmiştir. 7 milyon Avro bütçeli projelerimiz de ön elemeden geçmiş olup, değerlendirmeleri sürmektedir. Yeni cihazlarla her geçen gün biraz daha güçlenerek hizmet kalitesini artıran Şahinbey Araştırma Hastanemizde, KHK'lar ile ihraç edilenlere rağmen bir önceki dönemde aylık 65 bin olan poliklinik sayısı, dönemimizde 5 bin kişi artarak 70 bine yükselmiştir. Üniversitemiz TÜBİTAK tarafından hazırlanan Girişimci ve Yenilikçi Üniversiteler Endeksi 2016 sıralamasında devlet üniversiteleri arasında 9. sıraya yükselirken, tüm üniversitelerde ise geçtiğimiz yıla göre 8 sıra birden yükselerek 16. sıraya yerleşmiştir."

"Başarısızlık iddiaları doğru değil"

Gür, URAP rakamlarına değerlendirerek, GAÜN'ün uluslararası değerlendirme kuruluşlarının yaptığı sıralamalardaki yeri ile ilgili bilgiler verdi. Ali Gür, "Dünyanın saygın değerlendirme kuruluşlarından SCIMAGO değerlendirmelerine göre üniversitemiz dünyanın 635, US NEWS'in değerlendirmesine göre 831. sırada yer almaktadır. URAP'ın bu ay açıklanan dal değerlendirmelerinde ise üniversitemiz İnşaat Fakültesi Türkiye'nin 4., dünyanın ise 365. sırasında yer alırken, Tıp Fakültemiz ise Türkiye'nin 21, dünyanın 910. sırasında yer bulmuştur. Üniversitemiz iddia edildiği gibi geçtiğimiz yıl ile bu yıl mukayese edildiğinde kan kaybetmemiş, 2015 - 2016 değerlendirmesinde olduğu gibi 2016 - 2017 değerlendirmesinde de 500 - 549 puan aralığındaki yerini korumuştur. Teknik bazı kıstaslarla ortaya çıkan rakamların çarpıtılıp, gerçek rakamların görmezden gelinerek yapıldığı bu değerlendirmeler üzücüdür" ifadelerine yer verdi.

"Tercih edilebilirliğimizi arttıracağız"

Gaziantep Üniversitesinin Türkiye'nin en tercih edilebilirliği yüksek üniversiteler sıralamasında üst sıralarda olduğunu belirten Rektör Gür, sıralamada daha da yukarıya çıkacaklarını vurgulayarak, "Eleştiri konusu olan ve bu yıl henüz üçüncü mezunlarını veren Hukuk Fakültemiz ise ÖSYM kılavuzunda yer alan Türkiye'nin 178 hukuk fakültesi tercih puan kabul sırasına göre 70. sırada yer alırken, İlahiyat Fakültemiz ise 110 ilahiyat fakültesi arasında 24. sırada öğrenci almaktadır. Gaziantep Üniversitesi'ne tercih sırasında yer veren öğrenci sayısı 167 bin 972 olup, bunlardan sadece 9 bin 329'u yerleşmeye haz kazanmıştır. Yine üniversitemize tercihlerinde ilk sırada yer veren 15 bin 714 öğrenciden ise yalnız 2 bin 552'si yerleşme hakkı kazanmıştır. Üniversitemizin yüksek olan tercih edilebilirliğini daha da yükseltmek için, Türkiye genelinde ilk bine girerek üniversitemizi tercih eden öğrencilerimize aylık 1000 TL karşılıksız burs ve VİP yurdumuzda konaklama imkanı sağlayacağız. Ayrıca, Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulumuzun her programındaki ilk 10 öğrenciye 9 ay boyunca aylık 250 TL karşılıksız burs da vereceğiz."

"Ali Hoca'ya kimse zarar veremez"

Gür, Gaziantep Üniversitesi ile ilgili olumsuz eleştirilerle ilgili bir soru üzerine, "Bir kesim, "sırf Gaziantep Üniversitesi'ne leke atalım" diye bu mesnetsiz iddiaları ortaya atıyor. Şu bilinmeli ki, Ali Hoca'ya kimse zarar veremez. Zarar Gaziantep Üniversitesi'ne olur. Zarar Gaziantep'e olur" dedi.

Özellikle son dönemde üniversitenin eğitim seviyesinin düştüğü ile ilgili yayınların öğrencilerin tercih dönemine rastlamasın manidar olduğunu vurgulayan Rektör Gür, "Gaziantep Üniversitesini kötüleyerek, buraya kötü öğrenci gelmesini sağlamak mıdır, Gaziantep sevdası? Kim ne yaparsa yapsın umurumda değil. Bu mesnetsiz iddialar cehaletin ya da ihanetin sonucudur. Kim ne derse desin, Ben Gaziantep'e sevdalıyım. Gaziantep Üniversitesini ileriye taşımak için elimi değil, gövdemi de taşın altına koymuşum. O yüzden eleştirilerinize açığım. Üniversitem ile ilgili sorulan tüm sorulara cevap veriyorum. Sadece bir tek cevap vermediğim şey var o da, "Şu falanca, size şöyle demiş. Ne diyorsunuz" gibi sorular. "Ben polemiklere girmiyorum" diyorum. Eleştirilere açığım, eksiğimiz varsa tamamlarız. Eksiklerimiz olduğu için zaten bazı şeyleri tamamlama yoluna gidiyoruz. Ama, iftira edenlere karşı da kapılarım kapalı. Çünkü, iftiranın sonu yok. Hiç kimse kusura bakmasın bugün bunu yapan insanlar sorgusuz sualsiz hiçbir şekilde FETÖ'ye hizmet ediyorlar. Efendim neymiş FETÖ'nün elemanları buradan ihraç olduğu için öğretim üyesinin azalmasına bağlı olarak üniversitede kalite düşmüş. Arkadaşlar böyle bir ihanet olabilir mi? Ki tam tersine o hainler buradan temizlendiği için üniversite atılım yapıyor şu anda. Üniversite büyük başarı sağlıyor. Birileri diyor ya Gaziantep Üniversitesinde 400'den fazla ihraç oldu. Atsınlar atsınlar da biraz küçük atsınlar bari. Atılan sayısı belli" diye konuştu.

Gaziantep Üniversitesinden 148 kişi ihraç edildi, 2 kişi göreve iade edildi

Gaziantep Üniversitesinden 148 kişi ihraç edildi, 2 kişi göreve iade edildi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim