• BIST 9458.34
  • Altın 2487.623
  • Dolar 32.5971
  • Euro 34.7998
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Gaziantep Üniversitesi uçak aldı pilot yetiştirecek

Gaziantep Üniversitesi uçak aldı pilot yetiştirecek
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencilerine uygulamalı eğitim vermek için 2 adet Cessna 172-SP tipi uçak aldı.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencilerine uygulamalı eğitim vermek için 2 adet Cessna 172-SP tipi uçak aldı. Sayının dörde tamamlanacağını ifade eden GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, pilotaj eğitiminin başlayacağını söyledi.

Gaziantep Havalimanı'nda uçakları tanıtan Coşkun, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nin şehre nefes katacağını belirtti. Bölümde master ile birlikte 76 öğrencinin bulunduğuna dikkat çeken Coşkun, çok iyi bir kadro ve ekipmana sahip olduklarının altını çizdi. Bölüm aracılığıyla pilot, teknisyen ve hava takip uzmanları yetiştireceklerini vurgulayan Coşkun, Uçak Teknik Bakım Mühendisliği'nin de kurma hedeflerinin bulunduğunu aktardı. Uzay bilimlerinde de varlık gösterecek bir noktaya geleceklerini söyleyen Coşkun, uçak üretim merkezi kurma gerekliliğine değinerek, bu konuda ellerini taşın altına koyacakları mesajını verdi.

Alınan uçaklarının gerekli sertifikasyonlarının hazır olduğunu kaydeden Coşkun, "Yakın bir gelecekte Gaziantep semalarını üniversitemizin uçakları süsleyecek. Pilot, uçak mühendisi, uçak bakım teknisyeni ve mühendisleriyle, hava trafik işletmenleri yetiştireceğiz. Gaziantep'in Ortadoğu ve bölgedeki diğer şehirlerle bir kesişme noktası, bakım merkezi olması noktasında ciddi bir tohum attık ve bu tohum yeşermeye başladı. Zaman içerisinde de koca bir ağaç olacak." dedi.

İki uçağın maliyetinin 1 milyon 975 bin lira olduğunu da aktaran Coşkun, gelecek uçaklardan birinin mevcutlardan daha büyük ve çift motorlu olduğunu belirtirken, diğerinin de hayırsever biri tarafından bağışlandığını da sözlerine ekledi.

Coşkun daha sonra Rektörlük binasında düzenlenen toplantıda üniversitenin 2015 yılında gerçekleştirdiği projelerle birlikte 2016 hedeflerini aktardı.

Gaziantep Üniversitesi uçak aldı pilot yetiştirecek

Gaziantep Üniversitesi uçak aldı pilot yetiştirecek

Gaziantep Üniversitesi uçak aldı pilot yetiştirecek

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim