• BIST 9036.18
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Gaziantep Üniversitesi Uçacak

Gaziantep Üniversitesi Uçacak
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencilerine uygulamalı eğitim vermek amacıyla iki uçak satın alarak Gaziantep...

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencilerine uygulamalı eğitim vermek amacıyla iki uçak satın alarak Gaziantep Havalimanı'nda tanıtımını gerçekleştirdi.

Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Gaziantep Havalimanı'nda gazetecilere Cessna 172-SP tipi iki kişilik uçakları tanıtımını gerçekleştirerek, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinde eğitime başlandığını söyledi. Programa Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Halil Güzelbey de katıldı.

Cessna 172-SP tipi iki uçağın maliyetinin 1 milyon 975 bin TL olduğu belirtildi. Yıllardır hayalini kurdukları Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinde eğitime başlandığını ifade eden Yavuz Coşkun, "İki tane daha uçağımız gelecek. Gelecek uçaklardan birinin daha büyük ve çift motorlu diğeri ise bir hayırsever tarafından bağışlandı. Gaziantep'te uzay sanayisinin temelini attık. Şu anda iki uçağımız geldi. diğer İkisi de yakında gelecek. Tüm ekipmanları, gerekli sertifikasyonları ve uçuş ekibi eğitime hazır. Yakın bir gelecekte Gaziantep semalarını üniversitemizin uçakları süsleyecek. Uzay bilimleri ve havacılık alanında eğitim veren az sayıdaki üniversiteden biri olduk. Pilot, uçak mühendisi, uçak bakım teknisyeni ve mühendisleriyle, hava trafik işletmenleri yetiştireceğiz. Gaziantep'in Ortadoğu ve bölgedeki diğer şehirlerle bir kesişme noktası, bakım merkezi olması noktasında ciddi bir tohum attık ve bu tohum yeşermeye başladı. Zaman içerisinde de koca bir ağaç olacak. Önümüzdeki yıllarda uzay bilimleri ve roket sanayinin de gelişeceğini düşünüyorum. Gözümüz hep yıldızlarda ama ayağımız hep yerde oldu. Üniversitemiz için bölgenin "parlayan yıldızı" diyoruz" şeklinde konuştu.

Gaziantep Üniversitesi Uçacak

Gaziantep Üniversitesi Uçacak

Gaziantep Üniversitesi Uçacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim