• BIST 9454.03
  • Altın 2500.414
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.8132
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Gaziantep Uluslararası Zeugma Film Festivali

Gaziantep Uluslararası Zeugma Film Festivali
Uluslararası Zeugma Film Festivali Gaziantep'te, 22 – 27 Aralık tarihleri arasında yapılacak.U

Uluslararası Zeugma Film Festivali Gaziantep'te, 22 – 27 Aralık tarihleri arasında yapılacak.Uluslararası Zeugma Film Festivali, bu yıl da, son bir yılın en nitelikli yerli ve yabancı filmlerini Gaziantep'te sanatseverlerle buluşturuyor. Programındaki filmlerin niteliği ve çeşitliliğiyle öne çıkan festival, bu yıl sinemaseverlere 100'e yakın filmin yanı sıra usta sinemacıların katılacağı söyleşilerle dolu bir hafta sunuyor.

Festival, 22 Aralık Salı günü saat 18:30'da Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılacak olan ödül töreniyle start alacak. Her yıl Türkiye sinemasına katkılarından dolayı verilen, "Yaşam boyu Onur Ödülü'ne bu yıl da, Şerif Sezer, Eşref Kolçak, Çetin Tunca ve Hüseyin Kuzu'ya verilecek. Bir arada yaşam ve barış için şarkı söyleyen "Haneen Suriyeli Kadınlar korosunun müzik dinletisi vereceği film festivali, 23 Aralık Çarşamba günü ise "Geniş Aile" filminin gösterimi ile devam edecek. Film oyuncuları Bülent Çolak ve Ahmet Sarsılmaz'ın katılacağı bir söyleşinin de gerçekleştirileceği festivalin ikinci gününde, diğer filmlerin gösterimi ve filmlerin yönetmen ve oyuncuları söyleşileri de yer alıyor.

Sinemaseverler bu yıl İKSV (İstanbul Kültür Sanat Vakfı) tarafından gerçekleştirilen Filmekimi seçkisi festival içerisindeki programlarda seyirciyle buluşuyor. Filmekimi, Zeugma Film Festivali'nin de yabancı film programını üstlenecek. Filmekimi, Zeugma Film Festivali ve Kırkayak Kültür Merkezi işbirliğiyle yapılacak gösterimler, 14. Filmekimi paralelinde düzenlenecek. Festival kapsamında Fransız Kültür Merkezi ve İKSV'nın desteklediği 12 yabancı uzun metrajlı film Gaziantepli sinemaseverleri bekliyor. Ayrıca 11 yerli yapım uzun metrajlı film, yönetmen ve oyuncularıyla Gazianteplilerle buluşacak.

BELGESEL FİLMLER

Festivalin "Belgesel Filmler" bölümü ulusal ve uluslararası belgesellerle de zenginleştirilmiş farklı temalarda 16 belgeseli kapsıyor.Bu bölümde kipek çok belgeselin Türkiye'de ki, ilk gösterimleri, yönetmenlerinin katılımıyla yapılacak. Kısa filmler bölümde, Gaziantep Üniversitesi Sinema Televizyon Bölümü öğrencileri tarafından çekilen "Birşeyler, Birşeyler Olur Okulu" seçkisi, Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi "Hisar Kısa Film Seçkisi ve Vicdan Filmleri" seçkisi, Akdeniz Üniversitesi Antalya Film Ekibi kısa film seçkisinin de aralarında bulunduğu toplam 50'yi aşkın kısa filminin seyirciyle buluşması sağlanacak.

GENÇ SİNEMACILAR KATILACAK

Festival bu yıl da sinema sanatının en özgün ve nitelikli eserlerini bir araya getiriyor. yerelle evrenselin tüm renklerinin beyaz perdede bir araya geldiği, sinema salonlarında seyirciyle buluştuğu "sinema bir şenliktir" şiarı ve konseptiyle hazırlandı. Festivalde Gaziantep Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü "Birşeyler Birşeyler Olur Okulu" öğrencilerinin çektikleri filmlerden oluşan bir seçkiyi de ilk kez seyirciyle buluşturuluyor. Bu toprakların kültürel renklerini beyaz perdeye taşıyan, Birşeyler Birşeyler Olur Okulu'nun genç sinemacıları, kendine özgü üslup ve içerikleriyle, kendi sesleriyle ve ürettikleri belgesel ve kısa filmlerle festivalde sergileyecek.

USTA VE ÖĞRENCİLER BULUŞACAK

Uluslararası Zeugma Film Festivali'nin bu yıl ki bir diğer bölümü, Gaziantep Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü "BirşeylerBirşeyler Olur" okulu ile Kırkayak Kültür tarafından ortak düzenlenecek olan, "BirşeylerBirşeyler Olur" Sinema atölyeleri olacak. Türkiye Sinemasının kendi alanındaki efsane isimleri Çetin Tunca Görüntü Yönetmenliği Atölyesi, Hüseyin Kuzu Senaryo Atölyesi ve Süleyman Gündüz Fotoğraf Atölyeleri okulun öğrencilerini ustalarla buluşturacak. Festivalin konukları arasında Şerif Sezer, Eşref Kolçak, Çetin Tunca ve Hüseyin Kuzu, Süleyman Gündüz, Özcan Alper, Bülent Çolak, Ahmet Sarsılmaz, Faruk Hacıhafızoğlu, Emine Emel Balcı, Kıvılcım Akay, Kibar Dağlayan Yiğit, Mehmet Ali Arslan, Selamo Ari, Kader Çetintaş, Esra Nur gibi oyuncu, yönetmen ve sanatçılar, sinema eleştirmeni ve medya mensupları bulunuyor. Sanatseverler festivale dair bütün bilgileri Kırkayak Kültür ve Gaziantep Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden edinebilirler.

Uluslararası Zeugma Film Festivali film gösterimleri 23 Kasım Çarşamba günü itibaren Gaziantep Prestige Sinemaları ve Gaziantep Üniversitesi Cep Sinemasında gösterimlere başlıyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim