• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C

Gaziantep Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hamza Bayındır:

Gaziantep Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hamza Bayındır:
Gaziantep Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hamza Bayındır, Türkiye'nin PYD'ye müdahale etmesini isteyerek, "Bizde evlat çok ama verecek bir metre toprağımız...

Gaziantep Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hamza Bayındır, Türkiye'nin PYD'ye müdahale etmesini isteyerek, "Bizde evlat çok ama verecek bir metre toprağımız yok" dedi.

Gaziantep Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hamza Bayındır, Türkiye'nin PYD ye müdahale etmesini desteklediklerini ve daha da artarak sürmesini istediklerini söyledi. Yılanın başının küçükken ezilmesi gerektiğini vurgulayan Bayındır, "Biz Şehit Aileleri Derneği olarak, devletimize diyoruz ki halkla iş birliği yapılsın. PYD'nin üzerine gidilsin, yılan küçükken öldürülür. 1982'lerde PKK'ya bir avuç çapulcu denildi. Ondan sonra başımıza büyük dertler açtık. O zaman bir avuç denmeseydi, şimdi bu dertler başımıza gelmezdi. PYD'ye de aynısı olacak. Ondan sonra başımıza daha büyük sorunlar açılacak. Şimdi devletimiz 1982 bir avuç PKK'lı dediği gibi şimdi de bir avuç PYD'li dememeli. Orada oluşacak PKK devletine kesinlikle müsaade etmemeli" dedi.

Fırat'ın batısını ihlal etmeye kalkan PYD'nin sabrı taşırdığını anlatan Hamza Bayındır, "PYD Fırat'ın doğusundan batısına geçmeye kalkması bizim sabrımızı taşırdı. Bizim kırmızı çizgilerimizi ihlal eden her kim olursa olsun bizim ne hükümetimiz, ne de bizim milletimiz buna izin vermez. Aslında hükümetimiz PYD'ye biraz geç bile kaldı. Bugün ki durum 3-5 ay önce olması lazımdı" şeklide konuştu.

Geri adım atılmaması gerektiğini belirten Bayındır, "Bizim adımlarımızın mutlaka ileriye gitmesi lazım. Hükümetimiz şu anda PKK'nın üzerine gidiyor. Gitsin bizde Allaha şükür evlat var. Bir evlat verdik, bir daha veririz, Bizde hazırız. Suriye'deki PYD'ye de aynısı bakılıyor. Türk hükumetine bakıyorlar, pasif olursa orada bir PKK devleti kuracaklar. Türkiye buna müsaade etmez" diye konuştu.

Kurtuluş Savaşı'nı hatırlatan Bayındır, yedi düvele karşı savaşın kazanıldığını kaydetti. Bayındır, "PYD'ymiş, bilmem neymiş, bunları mı yenemeyeceğiz. Hükumetimiz yalnızca azimli olsun, bu işin üzerine gitmeye devam etsin. Bizde evlat çok, şehit vermeye hazırız. Bizde şehit verecek evlat çok, yalnız verecek bir metre toprağımız yok" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim