• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 24 °C

Gaziantep Savunmasının Şehitleri Unutulmadı

Gaziantep Savunmasının Şehitleri Unutulmadı
Şehitkamil Belediyesi, 25 Aralık Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümünde Gaziantep savunmasının önemli kahramanlarından olan...

Şehitkamil Belediyesi, 25 Aralık Gaziantep'in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıl dönümünde Gaziantep savunmasının önemli kahramanlarından olan Özdemir bey, mezarı başında Şehit Kamil ise anıtı önünde düzenlenen törenle anıldı.

Şehitkamil Anıtı önünde düzenlenen törene, Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Mehmet Yetkin Şekerci Garnizon Komutanı vekili Albay Ali Barut, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmet Zor, Şehitkamil ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Askeri Erkan ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Bugün Gaziantep'in kurtuluşunun 94. yılını kutlama etkinlikleri çerçevesinde Şehitkamil Anıtı'nda hep birlikteyiz. Kurtuluş mücadelesinin en çetin mücadelelerinin yaşandığı Gazi şehrin evladı olmaktan gurur duyuyorum. Bu memleket diğer memleketlere benzemez. Bu memleket 11 ay açlık ve yoklukla, mücadele ederek bugünlere geldi. Allah'a çok şükür gelinen bu noktadan daha ileriye gitmek adına da bu gençlerimize güvenerek, onların kendilerini geliştirmesi adına hep birlikte katkı yapıyoruz. Bu milli mücadelenin kazanılmasında emeği geçen, canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyoruz. Gazilerimize şükranlarımızı arz ediyoruz. Ahirete intikal edenlere Allah'tan rahmet diliyoruz. Bugün gelinen noktada artık ekonomik savaşlar veriliyor. Atalarımız kanlarıyla bu toprakları aldı, bizlerde bu memlekete gerektiğinde kanlarımızı vererek, sahip çıkacağız. Ancak son dönemlerde yapılan mücadeleler, artık soğuk savaşlar, ekonomik savaşlar. Bunun için yeni nesillerimize çok büyük görevler düşüyor. Bizim amacımız bizden sonraki gelen gençlerin daha nitelikli bir şekilde kendilerini geliştirmesi, bu memleket adına daha güzel işlere imza atmasıdır. Bugün Gaziantep ekonomisiyle, kalkınmışlığıyla, istihdam gücüyle, Türkiye'de örnek bir şehirdir. Yalnızca Türkiye'de örnek bir şehir olmanın ötesinde artık şehirlerin yarıştığı dünyada Gaziantep markasını ön plana çıkarabiliyoruz. Allah'a şükür gelinen bu nokta da emeği geçen tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anarken, nice 94 yıllara bu bayrağın altında bu ezanın altında hep birlikte yaşamak dileğiyle Kurtuluş Bayramınızı kutluyorum" dedi.

Anma programı daha sonra Özdemirbey'in mezarı önünde yapılan törenle son buldu. Anıta çiçek buketlerinin konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Özdemir Bey ve diğer tüm şehitler için Kur'an-ı Kerim ile dualar okundu.

Gaziantep Savunmasının Şehitleri Unutulmadı

Gaziantep Savunmasının Şehitleri Unutulmadı

Gaziantep Savunmasının Şehitleri Unutulmadı

Gaziantep Savunmasının Şehitleri Unutulmadı

Gaziantep Savunmasının Şehitleri Unutulmadı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim