• BIST 9530.47
  • Altın 2484.461
  • Dolar 32.5066
  • Euro 34.8549
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 20 °C

Gaziantep PENTEX Fuarı kapılarını açıyor

Gaziantep PENTEX Fuarı kapılarını açıyor
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) destekleriyle, Akort Fuarcılık tarafından düzenlenen "5'inci Penye, Tekstil ve Teknolojileri Fuarı (PENTEX)', 17 Şubat Çarşamba...

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) destekleriyle, Akort Fuarcılık tarafından düzenlenen "5'inci Penye, Tekstil ve Teknolojileri Fuarı (PENTEX)', 17 Şubat Çarşamba günü Ortadoğu Fuar Merkezi'nde düzenlenecek törenle ziyaretçilere kapılarını açacak.

Fuara 135 firma katılacak. Adana, Aksaray, Batman, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, İstanbul, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Malatya ve Mersin'den firmaların stant açacağı fuar, beş gün sürecek. Penye ürünleri, konfeksiyon ürünleri, kumaş, dikiş makinaları, konfeksiyon yan sanayi ve aksesuarları, etiketleme ve desen baskı sistemleri, katlama ve paketleme makinaları, temizleme makinaları, kalite kontrol ve metraj ölçüm makinaları, ütü makine ve presleri, depolama ve askı sistemleri gibi geniş bir yelpazede ürün ve hizmetlerin vitrine çıkacağı PENTEX Fuarı, 21 Şubat tarihinde sona erecek. Türkiye'nin her noktasından profesyonel ziyaretçilerin yanı sıra Suriye, Irak, Lübnan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuzey Afrika ve Türk Cumhuriyetleri'nden 20 bin kişinin ziyaret etmesinin beklendiği bildirilen fuar sırasında, ayrıca GSO tarafından Etiyopya'dan sektörel alım heyeti programı gerçekleştirilecek.

"EKONOMİNİN VE İHRACATIN LOKOMOTİF SEKTÖRLERİNDEN BİRİ'

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, yaptığı açıklamada, sanayi ve ticaret denilince akla gelen şehirlerden olan Gaziantep'in, son yıllarda peş peşe açılan fuarlarla birlikte fuarlar kenti olarak anılmaya başladığını belirtti. Şubat ayı içerisinde, GAPTARIM ve GAPFOOD fuarlarından sonra PENTEX fuarının açılacağını anımsatan Konukoğlu, "Fuarlarımıza gösterilen ilgiden çok memnunuz. PENTEX fuarı da sektörde işbirliği ve yatırım yapmak isteyen, yeni ihracat bağlantıları kurmak isteyen firmalar açısından önemli fırsatlar sunuyor." dedi.

Türkiye'nin, tekstil ve hazır giyim alanlarında dünyanın en önemli üreticilerinden biri olduğuna dikkat çekti. Konukoğlu, tekstil ve hazır giyim sektörünün gerek üretim ve katma değer, gerekse ihracat gelirindeki yüksek payı nedeniyle Gaziantep ekonomisinde de önemli yer tuttuğunu vurguladı. Konukoğlu, "Ekonominin lokomotiflerinden tekstil ve hazır giyim, istihdamda da liderliği başka sektörlere bırakmıyor. İnsanlara yerinde iş ve aş vermesi, kadın istihdam oranının yüksek olduğu dikkate alındığında sosyal barışın ve istihdamın da sigortasıdır." ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim