• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu:

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu:
Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, 2016 yılının yaraların sarılacağı bir yıl olacağına inandığını ifade...

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, 2016 yılının yaraların sarılacağı bir yıl olacağına inandığını ifade etti.

Başkan Nakıboğlu, yaptığı açıklamada, 2015 ve 2016 yılını değerlendirerek, yeni yıldan beklentilerini dile getirdi. Nakıboğlu, "2016'nın, ülkemiz ve şehrimiz için başarılarla dolu bir yıl olmasını bekliyor ve iş dünyası olarak çalışmalarımızı büyük bir gayretle sürdürüyoruz" dedi. 2015 yılının kolay geçmediğini ifade eden Nakıboğlu, sanayi üretimi ve 3. çeyrek büyüme rakamlarının olumlu olmasının iş dünyasının moralini yükselttiğini vurguladı. Başkan Nakıboğlu açıklamasında, "Sanayi üretiminde son açıklanan yüzde4,6'lık artış ve TÜİK'in açıkladığı yüzde 4'lük sonuç, olumlu bir sonuçtur. Yeterli mi derseniz değil ama o kadar çalkantı içerisinde buna da şükür diyoruz. 64. Hükümet Eylem Planı ve gerçekleştirilecek reformların hızla hayata geçmesini ve yüksek büyüme temposuna yeniden kavuşmayı, ekonomik istikrarın uzun vadede devamını arzu ediyor ve bekliyoruz. Bazı icraatların hızla yapılmakta olduğunu gördük, buradan da ayrıca teşekkür ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

"SEÇİMSİZ 4 YIL HEPİMİZ İÇİN ŞANS"

İş dünyasının 2016 yılından umutlu olduğunu vurgulayan Nakıboğlu, seçimsiz 4 yılın, gayretle çalışmanın zamanı olduğunun altını çizdi. Nakıboğlu, "Gaziantep Organize Sanayi bölgesi olarak 2023 yılında 30 milyar dolarlık ihracat yapma, 350 bin kişiye istihdam sağlama, dünyanın bütün ülkelerine ihracat gerçekleştirme, katma değeri yüksek teknolojik ürünlerin üretim üssü olma, en az 20 ulusal ve uluslararası marka oluşturma hedeflerimiz devam ediyor. 5'inci bölgede 80'in üzerinde fabrika faal durumda. 120'nin üzerinde firmanın da inşaatı devam ediyor. Şu anda 130 bin olan çalışan sayımız 5'inci bölgemizin de tam anlamıyla hizmete açılmasıyla 150 bini bulacaktır" diye konuştu.

"HAK ETTİKLERİ CEVABI ALACAKLAR"

Nakıboğlu, Fransa'da Paris, Türkiye'de başta Şanlıurfa Suruç ve Ankara olmak üzere diğer illerde ve dünyanın çeşitli yerlerinde meydana gelen terör olaylarının herkesi üzdüğünü kaydedetti.

Nakıboğlu, " Haziran ertesinde başlayan ve bugün halen devam eden süreçte ne yazık ki sivil, asker ve polis ölümleriyle sonuçlanan üzücü haberlerin sonu gelmedi. Dış odakların da kışkırtmasıyla Ülkemiz birlik ve bütünlüğünü hedef alan bu girişimler, hiç şüphesiz ki hak ettikleri cevabı alacaklardır. Atalarımızın büyük özveri ve mücadeleleriyle hak edilmiş olan bu topraklarda, bizleri oluşturan temel unsur hoşgörümüzdür. Bizler terör odaklarının ve dış mihraklı güçlerin oyunlarına gelmeyecek sağduyuya sahip, Türküyle- Kürdüyle, Sünnisi-Alevisiyle, Lazı-Çerkeziyle bir olmuş bir milletiz. Böyle de devam edeceğiz"dedi.

"RUSYA KRİZİ ÇOK UZUN SÜRMEZ"

Rusya ile yaşanan krize de değinen Gaziantep OSB Başkanı Cahit Nakıboğlu, burada da bir takım yumuşama sinyallerinin geldiğini, Mavi Akım Projesi ile ilgili bir sorun olmadığının açıklandığını, tarımsal ürünlerin ihracatında en ufak bir kısıtlama olmadığı yönünde de bir haber aldıklarını, dolayısı ile Rusya ilişkilerin daha olumlu yönde seyretmesi yönünde beklentilerinin arttığını açıkladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim