• BIST 9463.25
  • Altın 2494.948
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7855
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer’den Çanakkale Mesajı

Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer’den Çanakkale Mesajı
AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü anısına bir kutlama mesajı yayınladı.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü anısına bir kutlama mesajı yayınladı.

Milletvekili Ahmet Uzer, yayımladığı mesajından, Çanakkale destanının Türk milletinin istiklal ve istikbalinin manifestosu olduğunu vurguladı. Çanakkale'de yazılan destanın benzerinin bugün de yazıldığını vurgulayan Uzer'in mesajında "18 Mart Zafer Haftamızın ülkemize, milletimize, yurt dışında yaşayan soydaşlarımıza ve Çanakkaleli hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Milletlerin tarihinde çok önemli kilometre taşları vardır. Bunlar sadece bir milletin tarihini değil, medeniyetlerin akışını, tarihin yönünü, insanlığın ufkunu da değiştirir. Kahramanlıklarla dolu tarihimizde de yeni bir çağ açan ve eski çağı kapayan birçok önemli kilometre taşı mevcuttur; 1071 Malazgirt Meydan Muharebesi, 1453 İstanbul'un fethi gibi. 1915 Çanakkale Zaferi de tarihimizde altın harflerle yazılmış önemli bir dönüm noktasıdır. Bugün Türkiye yeni bir kurtuluş mücadelesi veriyor. Yıl 2016 tarihe altın harflerle yazılan destanların benzeri bugün kalkınmada ve yerli-milli var oluşta ve duruşta yaşanıyor" denildi.

Çanakkale Deniz Zaferinin, Türk Milletinin yeniden uyanışına, şahlanışına, dünya sahnesinde yeniden yükselişine zemin hazırladığını belirten Ahmet Uzerin, "Çanakkale'de, tarihimize altın harflerle yazılan zafer, istiklalimizin ve istikbalimizin de bir manifestosudur. Şehitlerimiz ve onların kahramanlıklarından aldığımız ilhamla Türkiye'yi büyütmeye, güçlendirmeye, tarihine, kültürüne ve medeniyetine yarışır şekilde ülkemizi yüceltmeye devam ediyoruz. Çanakkale'de omuz omuza vatanlarını müdafaa eden şehitlerimizden, onların yan yana yattığı kabirlerden aldığımız ilhamla, kardeşliği pekiştiriyor, ülkemize yönelik her türlü fitne ve nifak girişimleriyle tek yürek halinde mücadele ediyoruz" ifadeleri de kullanıldı kullandı.

Çanakkale şehitlerinin birlik ve beraberliğin nişanı olduğunu hatırlatan Uzer'in mesajında, "Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Arabıyla etnik kökeni, mezhebi ne olursa olsun vatan toprakları için savaşmış ve bugün Çanakkale'de omuz omuza yatan şehitlerimiz Türk milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin de en güçlü nişanesidir.Bir milletin gururu, bir milletin kahramanlık destanı olan Çanakkale Deniz Zaferimizin 98. yıl dönümü, aziz milletimize kutlu ve mübarek olsun. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitlerimizin mekanı cennet olsun, Allah onlardan razı olsun" ifadelerine de yer verildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim