• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Gaziantep Kamu-sen İl Temsilcisi Baler Fidan Terör

Gaziantep Kamu-sen İl Temsilcisi Baler Fidan Terör
Türkiye Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilciği yaşanan terör olayları nedeniyle bir basın açıklaması yaparak, terör saldırılarını kınadı.

Türkiye Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilciği yaşanan terör olayları nedeniyle bir basın açıklaması yaparak, terör saldırılarını kınadı.

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Baler Fidan, sendika binasında yaptığı açıklamada, ülkenin acı günlerden geçtiğini söyledi. Ülkenin her geçen gün kaosa sürüklenmek istendiğini belirten Fidan, " Millet olarak bunun ne kadar farkındayız bilmiyorum. Bu milletin her ferdinin sadece günü yaşayan insanlar olmaktan kurtulması lazım. Bakın, ölümün insanları nerede bulacağı belli olmayan günlerden geçiyoruz. Türkiye'nin kalbinde, TBMM'nin 250 metre uzağında, Genelkurmay Başkanlığının, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının neredeyse burnunun dibinde bir bomba patlatılıyor ve 28 insanımız şehit oluyor" dedi. Türkiye'nin bu terör olaylarını hak etmediğini belirten Fidan, "Biz toplumun toplumla siyasetçinin vatandaşla siyasetin halkla sivil toplum örgütlerinin gündemlerinin çok farklı olduğunu birbirleriyle uyuşmadıklarını görüyoruz. 7 Haziran'dan bu yana meydana gelen olaylarda baktığımızda eli kanlı terör örgütü olan PKK ve onun yandaşları suç işlemekte, günahlarına günah katmaktadır. Biz bunu her defasında lanetliyoruz. Türkiye bu terör olayları hak etmiyor. Sivil toplum örgütleri siyasi partiler bu olaylara dur demek için bir araya gelemiyor. Bunların gelememe sebebi küçük basit, halkın genelini değil de, belli bir kesimini ilgilendiren basit şeyler. Bunlara fırsat vermemiz lazım. Ülkemizin güvensiz ortam oluşmuş, kan gövdeyi götürürken şunu toplum bizlere soruyor, neden bir İsrail askeri öldürüldüğünde İsrail taş üstüne taş koymuyor. Fransa'da 20-30 kişi öldüğünde ki, hiç birinin ölmesini istemeyiz, insanlığın yaşamasından yaşatılmasından yanayız, Fransa'da bir terör saldırısı olduğunda Fransa ve Avrupa yas ilan ederken, neden Türkiye'de günde 35-40 kişi öldüğünde gündelik hayat devam ediyor" şeklinde konuştu.

"ZAMAN BİRLİK BERABERLİK ZAMANIDIR"

Zamanın kısır çelişkilerin zamanı olmadığını belirten Fidan, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu. Kısır çekişmelerin bir tarafa bırakılmasını isteyen Fidan, "Zaman halkın vatandaşın, sivil toplum örgütlerinin siyasetçilerin taşın altına elini koyma zamanı bu uğurda varını yoğunu ortaya koyma zamanıdır. Terörle top yekün mücadele etme, terörün kökünü kazıma zamanıdır. Zaman evlilik programlarını izleyerek, eğlence programları, diziler izleyerek, vaktin öldürülme zamanı değildir. O yüzden gelin, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin nimetlerinden hep beraber yararlanalım. Gelin Türkiye Cumhuriyeti Devletinin daha müreffeh, daha mutlu, daha huzurlu insanların yaşadığı bir ülke alması için hep beraber mücadele edelim. Hep beraber kalkınmamız için içeride ki ve dışarıdaki düşmanlarımıza gereken dersleri vermek, onlar karşısın da güçlü bir ülke olmak için birlikte hareket edelim. Sivil toplum örgütleri, sendikalar, dernekler, bu konuda eğer bir araya gelemeyecekse, Allah rızası için, Allah aşkına ne zaman bir araya gelecekler. Keşkelerimiz olmadan, daha fazla geç kalmadan siyasetçiler, STK'lar bir araya gelmeli teröre karşı terörü ortadan kaldıracak çözümler üretmelidir" diye konuştu.

Fidan, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve millete baş sağlığı dileyerek, terörü lanetledi.

Gaziantep Kamu-sen İl Temsilcisi Baler Fidan Terör

Gaziantep Kamu-sen İl Temsilcisi Baler Fidan Terör

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim