• BIST 9562.51
  • Altın 2489.416
  • Dolar 32.4951
  • Euro 34.7968
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Gaziantep İhracatı Yükselişini Sürdürdü

Gaziantep İhracatı Yükselişini Sürdürdü
İhracatta sevindiren gelişmelerin yaşandığı Gaziantep'te, Mart ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 14,1 oranında artışla 580 milyon dolarlık...

İhracatta sevindiren gelişmelerin yaşandığı Gaziantep'te, Mart ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 14,1 oranında artışla 580 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi.

İhracat rakamlarını değerlendiren Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Gaziantep'ten Mart ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 14,1 oranında artışla 579 milyon 863 bin dolarlık ihracat yapıldığını bildirdi.

Gaziantep'in, en fazla ihracat yapan ilk 10 il arasında ihracatını en fazla artıran ve çift haneli rakama imza atan iki şehirden birisi olduğunun altını çizen Konukoğlu, "Gaziantep, aylık bazda Ankara'yı 1 milyon 400 bin dolar farkla geçerek, 5'inci sıraya tekrar yükseldi. Amacımız yükseliş trendini sürdürerek, daha üst sıralara çıkmak" dedi.

Toplam ihracatın da yeniden artışa geçtiğine işaret eden Konukoğlu, şehrin Ocak-Mart 2016 dönemi ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,6 artışla 1 milyar 538 milyon 409 bin dolara ulaştığını kaydetti.

Uzun bir aradan sonra paritenin etkisinin pozitif gerçekleştiğini, pazarlarda toparlanma sinyaliyle ihracatın artışa geçtiğini anlatan Konukoğlu, "Dünya ticaretindeki zorluklara rağmen üretim ve ihracat rakamlarını artırmayı başaran iş adamlarımızı tebrik ederim. Ancak daha iyi olmalıyız. Bu yıl bütün pazarlara yönelik çabalarımıza hız katmalıyız. Gaziantep ihracat ürünlerinin girmediği bir pazar bile bırakmamalıyız" şeklinde konuştu.

'KOBİ'LERİMİZİ İHRACATA BAŞLAMALARI İÇİN CESARETLENDİRMELİYİZ'

Yükselişin sürekliliği için yeni pazarlara işaret eden Konukoğlu, "İhracatın pozitif destek vermesiyle ancak güçlü büyüme rakamlarını yakalayabiliriz. Bu doğrultuda bir yandan ihracatçılarımızın karşılaştıkları sorunların çözülmesine gayret edilirken, diğer yandan ihracat kervanına yeni şirketleri eklemeli ve yeni pazarlara girmeliyiz. KOBİ'lerimiz ülke ekonomisinin bel kemiği durumundadır. Daha fazla KOBİ, ihracata başlamaları için cesaretlendirilmelidir. İhtiyaç duydukları insan gücünün yetiştirilmesinde, finansman kaynaklarının genişletilmesinde, pazara ve teknolojiye erişimlerinin kolaylaştırılmasında devlet teşviklerine özel önem verilmelidir. Desteklerden etkin şekilde faydalanan KOBİ'lerimizle birlikte dünya ihracatından aldığımız payı artırabiliriz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim