• BIST 9753.97
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Gaziantep İHH Yetimler İçin Diktti

Gaziantep İHH Yetimler İçin Diktti
Gaziantep İnsani Yardım Vakfı(İHH) organize saniye bölgesinde yer alan "Yetim Ormanında Yetimler" için ağaç dikme etkinliği gerçekleştirdi.

Gaziantep İnsani Yardım Vakfı(İHH) organize saniye bölgesinde yer alan "Yetim Ormanında Yetimler" için ağaç dikme etkinliği gerçekleştirdi.

Gaziantep İnsani Yardım Vakfı Gaziantep" organize sanayi bölgesinde kurulu, "Yetim Ormanında" yetimler için ağaç dikimi etkinliği düzenledi. Etkinliğe Gaziantep Ak Parti Milletvekili Şamil Tayyar, Gaziantep Valisi Vekili, Gaziantep Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıllıoğlu, Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İnsani Yardım Vakfı Başkanı Mehmet Emin Arslan, İnsani Yardım Vakfı Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yoğun bir katılım gözlenen etkinlik kuran tilaveti ve dualarla başladı. Ardından İHH Gaziantep Başkanı Mehmet Emin Arslan Bir konuşma Yaptı. İHH Gaziantep Başkanı Mehmet Emin Arslan, "Gaziantep insanı yardım vakfı olarak şu anda Gaziantep'te 765 Türk Yetime imkan dahilinde sponsorluk sistemiyle elimizden geldiği kadar onlara yardımcı olmaya hayata tutunmaları sağlıyoruz. Malumun üzere çeyrek asırdır, 25 yıldır, İnsani Yardım Vakfı da Bosna hersek savaşıyla başlayan bir serüven. Nerede bir mazlum coğrafya var, nerede mazlumlar var mutlaka orada olmaya çalışıyor. Üstelik bu mazlumun yanında yer almaya çalışırken kesinlikle ve kesinlikle din, dil ve ırk farkı göz etmeksizin mazlumun dini, dili, ırkı olmaz ilkesiyle onların yanında yer alıyoruz" dedi.

"11 ÜLKEDE 27 YETİM HANE VE 204 BİN YETİME ULAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Tüm yetimlere mutlaka ulaşılması mutlaka bu yetimlere bir şekilde ulaşmamız gerektiğini belirten Arslan, "Değerli dostlarım yükümüz ağır. Eğer bu çocuklara bu yetimlere bakmadığımız sürece kesinlikle toplumun dışına yiteceğiz ve onları da potansiyel suçlu haline getireceğiz. İşte bu vesileyle biz şu an 45 ülkede 636 projeyle, 11 ülkede 27 yetim hane ve 204 bin yetime ulaşmaya çalışıyoruz. Şu anda 80 bin yetim aylık sponsorluk sistemiyle çok şükür İslam âlemindeki coğrafyalarda 45 ülkede sponsorluk sistemiyle yetim dayanışma günlerinde bizim gözetimimiz altında. Aynı şekilde dönemsel yardım yaptığımızda 204 bin yetimimiz söz konusu. Bu vesileyle bizler elimizden geldiği kadar inşallah bu çocuklarımıza kendi çocuklarımıza, memleketimizdeki bu yetimlere sahip çıkmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Aslında hepimizin sevgiye yardıma muhtaç olduğumuzu gördük diyen İHH üyesi Büşra Seheralkan, "Buraya gelmekle gerçekten güzel duyguları ortaya çıkardık. İnsani yönümüzü ortaya çıkardık. Yetim kardeşlerimizi tanıdık. Onların Allahın emaneti olduğunu kabul ettik ve bunu daha da pekiştirdi" ifadelerini kullandı. Ümmusun Durak Adlı vatandaş ise, "İHH'a derneğimizin bu etkinliği açıkladığında çok memnun olduk bizde geldik. Belediye başkanlarımıza kendilerine çok teşekkür ederiz çok iyi oldu" dedi. Suriye'deki iç savaştan dolayı Gaziantep'e yerleşen Hozan Mohammed ise, "Suriye'den geldik, Antep'te ağaç ektik, çok güzel bir etkinlik oldu" şeklinde konuştu. Yine Suriye'den Gaziantep'e gelen Gaziantep Yeni Yaşam Merkezi öğretmeni Hevi Halil, "Suriyeden Gaziantep'e geldik. Ben Öğretmenim buraya çocuklarla birlikte buraya ağaç dikmeye geldik çok mutluyuz bu gün" ifadelerini kullandı.

Etkinlik sonunda vatandaşlarla hatıra fotoğrafları çekilip kumanyalar dağıtıldı.

Gaziantep İHH Yetimler İçin Diktti

Gaziantep İHH Yetimler İçin Diktti

Gaziantep İHH Yetimler İçin Diktti

Gaziantep İHH Yetimler İçin Diktti

Gaziantep İHH Yetimler İçin Diktti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim