• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C

Gaziantep Genç Meclis 2016 Yeni Yasalarını Onayladı

Gaziantep Genç Meclis 2016 Yeni Yasalarını Onayladı
GKV Özel Okulları tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Genç Meclis 2016 yoğun geçen oturumların ardından tamamlandı.

GKV Özel Okulları tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Genç Meclis 2016 yoğun geçen oturumların ardından tamamlandı.

Bu yıl da il genelinde on okul ve 120 öğrencinin katılımıyla oluşturulan Genç Meclis 2016 Türkiye gündemiyle ilgili birçok konunun tartışıldığı ve çözüm için yasal düzenlemelerin yapıldığı bir meclis oldu. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları tarafından son beş yıldır il genelinde gerçekleştirilen Gaziantep Genç Meclis Türkiye Büyük Millet Meclisinin bir benzerini oluşturuyor. TBMM'nin model olarak alındığı organizasyonda il genelinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren lise düzeyindeki okullardan eşit sayıda öğrenci talebi ediliyor. Öğrenciler tıpkı TBMM'deki gibi milletvekili olarak Gaziantep Genç Meclis'inde görev yapıyor. Bir meclis başkanı, bir başbakan, bakanlar kurulunun da bulunduğu mecliste öğrenci milletvekilleri ülke sorunlarını ilgilendiren konularda yasa tasarıları hazırlayarak, bunları Gaziantep Genç Meclis gündemine alarak tartışıyor. Ardından hazırlanan yasa tasarıları oylanarak Genç Meclis yasaları arasındaki yerini alıyor. Üç gün süren bu etkinlik kapsamında gençler birçok konuda fikir sahibi olurken karşılıklı yeni dostlukların gelişmesinde de etkinlik önemli rol oynuyor. Bu yıl beşinci kez düzenlenen Gaziantep Genç Meclise Gaziantep ili genelinde 10 okul ve 120 öğrencinin katılımı sağlandı ve üç gün süren etkinliğin sonunda düzenlenen Genç Meclis 2016'nın kapanış töreni büyük ilgi gördü. GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nükhet Ersoy, Celal Ersoy, GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş ile çok sayıda davetlinin de katıldığı Genç Meclis 2016 kapanış töreninde oylanarak Genç Meclis Yasaları arasına giren kanun maddeleri tanıtıldı.

"ÜLKE SORUNLARINI MASAYA YATIRILDI"

Gaziantep Genç Meclisin açılış konuşmasını yapan GKV Özel Liseleri Müdiresi Ülkü Ulutaş gençlik platformlarının lise öğrencileri arasında hem demokrasi bilincini yerleştirdiğini hem de öğrencilerin ülkenin sorunları üzerinde düşünmelerini sağladığını ve böylece çocukların ülke sorunları ile ilgili farkındalık kazandıklarını ifade etti. Ulutaş konuşmasına "Demokrasi, halkın egemenliği demektir. Demokraside egemenliğin gerçek sahibi "birey" ve nihayetinde, bir devlet sınırları içerisinde yaşayan halktır. Demokrasi, tüm üye veya vatandaşların, organizasyon veya devlet politikasını şekillendirmede eşit hakka sahip olduğu bir yönetim biçimidir. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Liseleri ülkemizde ileri demokrasi bilincinin yerleşmesi amacıyla, Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda; gençlerimizin güncel konular ve ülke sorunları hakkında sağlıklı düşünebilen, kendini ifade edebilen bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak için Gaziantep Genç Meclis platformunu kurmuştur. İlk kez 2011 Aralık ayında ilimiz merkezinde bulunan 12 liseden 130 öğrencinin katılımıyla toplanan Gaziantep Genç Meclis, o tarihten bu yana düzenli olarak gerçekleştirilmektedir. Bu yıl 5.'sini gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğimiz takdirle karşılanmaktadır. Gaziantep Genç Meclis 2016'ya il genelinde 9, 10 ve 11. Sınıf düzeyindeki öğrenciler katıldı. 10 okul ve 100 öğrencinin katıldığı projenin koordinasyonu ve ev sahipliği GKV Özel liseleri proje ekibi tarafından gerçekleştirildi. Bu proje ile öğrencilerimize ve tüm katılımcılarımıza; milletimizin ve devletimizin bölünmez bir bütün olduğu, sorunların çözümü için en uygun demokratik ortamın "Türkiye Büyük Millet Meclisi" olduğu bilinci kazandırılmak amaçlanmıştır. Öğrencilerimiz bu süreçte temsili bakanlıkları ile ilgili sorunlara çözüm ürettiler ve bunların mecliste yasalaşması için çalışmalar yaptı ve oy kullandılar. Yaparak ve yaşayarak bunu öğrendiler"dedi.

"YASA TASARILARI GEÇTİ"

GKV Özel Liseleri öğretmenlerinden Ferit Aslan ve Demet Akdoğan tarafından Genel Koordinatörlüğü yürütülen Gaziantep Meclis Başkanlığını GKV öğrencilerinden Oğulcan Cenkcimenoğlu üstlenirken, Başbakanlığı Ece Oğuzhan, Baş organizatörlükgörevini ise Oya Suranbaşarıyla yerine getirdi. Katılımcı okullardan ise Buse Küpçük Kültür ve Turizm Bakanı, Elif Zeynep Alageyik Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Metehan Taşbaş, İçişleri Bakanı Döne Şekeroğlu Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı, Kahraman Anar Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı, İbrahim Osanmaz Milli Savunma Bakanı, Gizem Kiraz Sağlık Bakanı, Mehmet Can Aslan Dışişleri Bakanı, Alpin Çağla Çetin Maliye Bakanı VE Orhan Karaoğlu Adalet Bakanı olarak kürsüden milletvekillerine titizlikle hazırladıkları yasa tasarılarını anlattı. Bu yasa tasarılarından Sanko Okulları'nın temsil ettiği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan, "18 yaş altındaki çocukların evlendirilmemesi gerektiği ve böylece çocuk gelinler tamamen bitirilmelidir" konulu tasarı İMKB Anadolu Lisesi'nin temsil ettiği Dışişleri Bakanlığının hazırladığı "Avrupa Birliği dışında, Türkiye'nin komşusu diğer ülkelerle bir birlik oluşturularak yılda en az bir kez masaya oturulmalıdır" İçerikli tasarı ve Ayten Kemal Akınal Anadolu Lisesi'nin temsil ettiği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından hazırlanan "En başta maden ocakları olmak üzere işgüvenliği arttırılmalıdır" konulu tasarılar oylama sonucu yasalaşan tasarılar olarak Gaziantep Genç Meclis 2016'dakayıt altına alındı. Yapılan konuşmaların ardından Gaziantep Genç Meclisinde görev alan Gaziantep Genç Meclis Bakanlar Kurulu ve milletvekilleriyle organizasyona katkı sağlayan öğrenci ve öğretmenlere sertifikaları verildi. Genç Meclis 2016-2017 eğitim öğretil yılında 6. Kez toplanmak üzere çalışmalarına ara verdi.

Gaziantep Genç Meclis 2016 Yeni Yasalarını Onayladı

Gaziantep Genç Meclis 2016 Yeni Yasalarını Onayladı

Gaziantep Genç Meclis 2016 Yeni Yasalarını Onayladı

Gaziantep Genç Meclis 2016 Yeni Yasalarını Onayladı

Gaziantep Genç Meclis 2016 Yeni Yasalarını Onayladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim