• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı İbrahim Ay:

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı İbrahim Ay:
Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı İbrahim Ay, 10 Ocak Gazeteciler Günü öncesinde basın çalışanlarına toplu konut müjdesini vermenin haklı...

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı İbrahim Ay, 10 Ocak Gazeteciler Günü öncesinde basın çalışanlarına toplu konut müjdesini vermenin haklı gurur ve onurunu yaşadıklarını dile getirerek, "Büyük zorluklar içinde çalışan meslektaşlarımız her şeyin en iyisine layıktır. GGC olarak, bu konudaki projelerimiz hayata geçirmek için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Ankara'da TOKİ ile Gaziantep'teki basın çalışanlarına yönelik Toplu Konut Projesi'nin protokolünü imzalayan Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti İbrahim Ay, imza törenini basın emekçileri için son derece büyük önem taşıyan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü öncesinde gerçekleştirmek büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. Gaziantep'te görev yapan gazetecilerin bu müjdeli haber ile 10 Ocak'ı kutladığına dikkat çeken Başkan Ay, "Elbette yapılacak çok iş var. Tüm sorunları birlik ve beraberlik içerisinde el birliğiyle çözeceğiz" ifadelerini kullandı.

10 OCAK'I ARTIK SEVİNÇLE KARŞILAMAK İSTİYORUZ

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı İbrahim Ay, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nün 55. yıl dönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, çalışan gazetecilerin bu önemli gününü kutlayarak bazı konulara dikkat çekti. Mesajında sorunların çözümü için yeni adımlar atılması gerektiğine de değinen Başkan Ay, "55. kez kutlama mutluluğuna eriştiğimiz "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" Türk basın hayatında önemli bir yere sahiptir. 10 Ocak 1961'de basın çalışanlarının haklarını genişleten ve güvence altına alan 212 sayılı yasanın çıkarılmasıyla 10 Ocak, Çalışan Gazeteciler Bayram'ı olarak kutlanıyordu. Malesef 12 Mart 1971 darbesinden sonra bu hakların bir kısmının geri alınması üzerine "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" olarak değiştirilmiştir. Gelinen süreçte, yerel basınımızın güçlenmesi, sorunlarına çözüm bulunması ve ileri hedeflere taşınması için bazı yasal düzenlemelerin de biran evvel yapılması gerekmektedir" şeklinde konuştu.

ÜYELERİMİZİN HER ZAMAN YANINDA OLDUK

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti olarak, çalışan gazetecilerin her zaman yanında olduklarını ve yaşamsal alanlarına katkı sunmak için önemli projeleri hayata geçirdiklerini söyledi. Bazı hastanelerle özel anlaşmalar yaparak çalışan gazeteciler indirimli olarak hizmet alabilmesini sağladıklarını dile getiren Başkan Ay, "Son olarak toplu konut projemizi hayata geçirmek için TOKİ ile resmi protokol imzaladık. Meslektaşlarımız 4'üncü ayda temeli atılacak olan konutları 2017 yılında teslim alabilecekler. Diğer yandan üyelerimizi iyi ve kötü günlerinde yalnız bırakmadık. Onların dertlerini derdimiz, sevincini de sevincimiz bildik. Bundan sonraki süreçte de güçlü bir basın yapısına sahip olan kentimizde çalışan arkadaşlarımızın her açıdan daha iyi şartlara kavuşmaları için yeni projeler üretmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLAR VAR

Basın mensuplarının çalışma şartlarının düzenlenmesi adına bazı yasal düzenlemeler yapılması gerektiğine de dikkat çeken Başkan Ay, "Gönlümüz hukuka demokrasiye ve insan haklarına değer veren yayınların giderek artmasından yanadır. Ancak bu artışlar kontrol altına alınmalı ve medya kuruluşu oluşturmanın şartları yeniden düzenlenmelidir. Bu düzenlemeler yapılırsa, işte o zaman çalışan gazeteci arkadaşlarımız da rahat çalışma şartlarına kavuşacaklardır. Aksi taktirde toplumsal yanlışlara ve onarılamaz hatalara neden olur. Örneğin, yerel basının ulusal reklam pastasından aldığı pay sadece ve sadece yüzde 3'tür. Resmi ilanlar giderek düşmekte. Yerel basın kuruluşlarımız, ulusal basın kuruluşlarına göre daha zor şartlarda yayın hayatlarını sürdürmektedirler. Yerel basınımızın daha güçlü bir şekilde demokrasiye katkı sunması için gelirleri arttırıcı yeni düzenlemeler ivedilikle yapılmalıdır" ifadelerine yer verdi.

BASIN ÖDÜLLERİ 17 OCAK'TA SAHİPLERİNİ BULACAK

Başkan Ay, çalışan gazetecileri daha iyiye teşvik etmek ve motivasyonunu arttırmak için ilkini düzenleyecekleri "2015 Gaziantep Basın Ödülleri Yarışması'nın ödül törenini, bu yıl 17 Ocak Pazar Saat: 18:30'da Teymur Otel'de gerçekleştireceklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim