• BIST 9457.24
  • Altın 2496.514
  • Dolar 32.5944
  • Euro 34.7827
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Gaziantep, Dünyanın En Büyük Uluslararası Turizm Fuarına Katılıyor

Gaziantep, Dünyanın En Büyük Uluslararası Turizm Fuarına Katılıyor
Dünyanın gastronomi şehri olma yolunda ilerleyen Gaziantep, tanıtma atağını uluslararası alanda sürdürmeye devam ediyor.

Dünyanın gastronomi şehri olma yolunda ilerleyen Gaziantep, tanıtma atağını uluslararası alanda sürdürmeye devam ediyor.

Yurt dışı tanıtımları kapsamında çalışmalarını yoğunlaştıran Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Almanya'nın Berlin kentinde düzenlenecek ve dünyanın sayılı turizm fuarlarından biri olan "ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarına katılıyor. Dünyanın bir çok ülkesinden katılımcı ve ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği uluslararası fuar, bu yıl 9-13 Mart tarihleri arasında Almanya'nın Berlin kentinde gerçekleştirilecek.

Gaziantep'in tanıtımına önem veren ve bu doğrultuda bir çok tanıtım çalışmasına öncülük eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep'in dünyanın gastronomi şehri olması için çaba sarf ettiğini, bu nedenle uluslararası turizm fuarlarında yer almasının Gaziantep için önemli bir tanıtım çalışması olduğuna vurgu yaptı. Gaziantep'in turizm açısından tanınmasına yönelik büyük katkı sağlayacak fuarda stant hazırlıklarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi, kültürel ve turizminin yanı sıra Gaziantep'ten götürdüğü eşsiz lezzet ustaları ile mutfağını da tanıtacak. Yaklaşık 190 ülkeden binlerce kişinin katılacağı fuarın web sayfasında, Gaziantep online profili oluşturularak, kenti her yönüyle ve özellikle gastronomi alanındaki başarısını anlatan veri tabanı hazırlandı. Stantta Gaziantep'in yöresel lezzetlerinin yanında fıstığı ve baklava ikramının yanı sıra tanıtım broşürleri, tanıtım CD'si, dergi ve çingene kız simgeli metal kartvizitlikler ziyaretçilere sunulacak. Bu veri tabanı sayesinde fuara katılacaklar, Gaziantep ile ilgili bilgilere kolayca ulaşabilecek.

Öte yandan "ITB Berlin Uluslararası Turizm Fuarın'da Gaziantep Büyükşehir Belediyesini temsilen Genel Sekreter Yardımcısı Fikret Murat Tural, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Hülya Yıldız ile beraberindeki heyet fuar boyunca hazır bulunacak.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim