• BIST 9524.59
  • Altın 2500.666
  • Dolar 32.5483
  • Euro 34.667
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin:

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin:
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladığı...

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladığı mesajında, "Türkiye üzerine hesapları alanlar bilsin ki, Çanakkale 101 yıl önce geçilmemiştir, bugün de, yarın da geçilemeyecektir" ifadelerine yer verdi.

Fatma Şahin, mesajında, hür ve bağımsız yaşama kararlılığımızın en veciz örneklerinin sergilendiği Çanakkale Zaferi'nin eşsiz bir kahramanlık destanı olduğunu belirtti. Birlik ve beraberlik içinde omuz omuza mücadele eden Mehmetçiklerin, "Çanakkale Geçilmez" nidasıyla tarihin akışını değiştirdiğine dikkat çeken Şahin, Mehmetçiğin tarihe yeni bir yön tayin ettiğine vurgu yaptı. Şahin'in mesajında, "Bu gurur gününde fedakarlık ve feragat timsali şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Aziz milletimiz varlığına yönelen tehditler karşısında daima birlik ve beraberlik içinde hareket etmiş, vatanını canı pahasına korumasını bilmiştir. Üzerinde yaşadığımız topraklar, vatan, bayrak ve millet sevgisiyle şehit ve gazi olan isimli-isimsiz tüm kahramanlarımızın bugünkü nesillere armağanı ve ebediyete kadar koruyacağımız yegane varlığımızdır. Onlar, onurlu duruşları ve insanüstü mücadeleleriyle hürriyetimizin ve istiklalimizin ölümsüz sembolleri olmuşlardır. Bu yüksek manevi ruh ve milli şuur, milletimizin ve ordumuzun tarih boyunca güçlü orduları dize getirmesini mümkün kılmıştır" denildi.

Birlik ve bütünlükten taviz verilmemesi halinde içerideki ve dışarıdaki düşmanların oyunlarının bertaraf edilerek ülkeye kasteden kirli ittifakların oyunlarının bozulmaya mahkum olacağını söyleyen Şahin, "Bugün artık masum sivillere uzanan o karanlık eller bilmelidir ki, aynı masallarla büyümüş, aynı ninnilerle uyumuş bir ulusun evlatları birbirine asla düşman olmayacak, et tırnaktan ayrılmayacaktır. Bunun en güzel örneğini bölücü terör örgütünün çağrılarını ve her türlü tahriklerini cevapsız bırakarak devletimizin güvenlik güçlerinin karşısına çıkmayan bölge halkı vermiştir" ifadelerine yer verdi.

101 yıl önce en modern silahların teslim alamadığı Türkiye'yi bugün de hiçbir fitne girişimi, ahlaksız saldırı, namert taarruzun da teslim alamayacağına dikkati çeken Şahin, "Türkiye üzerine hesapları olanlar bilsin ki, Çanakkale 101 yıl önce geçilmemiştir, bugün de yarın da geçilemeyecektir. Milletimizin imanı ve kardeşliği, Çanakkale ruhunun çiğnenmesine asla müsaade etmeyecektir. Çünkü 101 yıl önce olduğu gibi, bugün ve gelecekte de vatanı için kanını dökecek yiğit de giden canının arkasından "Vatan Sağ Olsun" diyecek yürek de bitmez bizde. Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferimizin 101'inci yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; tarih boyunca vatanı, devleti, bayrağı için canını feda etmiş tüm aziz şehitlerimizi, bugünleri bize armağan eden kahramanlarımızı ve teröre kurban verdiğimiz vatandaşlarımızı rahmet ve minnetle anıyor, barış ve kardeşliğin daim olduğu günler diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim