• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin:

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin:
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şahin, mesajında, milli mücadele günlerinin heyecanını destansı bir şekilde yansıtan İstiklal Marşı'nın dün olduğu gibi bugün de kalpleri, ruhları birleştirerek, insanların yolunu aydınlattığını ifade etti. Milletin yaşadığı en buhranlı dönemde, "Korkma" diye başlayan İstiklal Marşının kahraman orduya ve millete umut aşıladığını, milli mücadele ruhunun canlanmasına vesile olduğunu vurgulayan Fatma Şahin'in mesajından "İnanıyorum ki, istiklal mücadelesi ruhunu muhafaza ettiğimiz sürece, millet olarak karşılaştığımız her tür badireyi atlatacak, istikbal mücadelemizi de başarıyla sürdürebileceğiz. Milletimiz tarihte hiçbir zaman zulme boyun eğmedi, varlığına kastedenlere gerekli dersi verdi, vatanına ve hürriyetine canı pahasına sahip çıktı. İstiklal Savaşı'nda da büyük Atatürk önderliğinde kenetlenerek bir varolma mücadelesi veren halkımız, hür ve müstakil yaşama kararlılığını tüm dünyaya bir kez daha kabul ettirmiştir" denildi. Milli mücadelenin, Akif'te de zuhur eden ruhla kazanıldığını anlatan Şahin, İstiklal Marşının her mısrasının büyük anlamlar yüklü olduğunu aktardı. Şahin, "Bize nereden gelip nereye gittiğimizi, asla unutmamamız gereken değerleri anlatır. Mehmet Akif, "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın" derken bu süreçte çekilen zorlukları en çarpıcı biçimde ortaya koymuştur. Bizler bugün şehitlerimizin emaneti bu cennet vatanı muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Şehitlerimize ve vatan kahramanlarına en büyük borcumuz, gelecek nesillere daha güçlü ve daha müreffeh bir ülke bırakmaktır. Milletimiz, birlik ve beraberlik içinde parlak bir geleceğe doğru yürüyüşünü emin adımlarla sürdürecektir. İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü'nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, değerli vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'u, İstiklal Savaşının tüm kahramanlarını rahmetle ve minnetle anıyor, vatandaşlarıma selam ve sevgilerimi iletiyorum" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim