• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Gaziantep, 600 bin öğrenciyle eğitim ve öğretim yılına başladı

Gaziantep, 600 bin öğrenciyle eğitim ve öğretim yılına başladı
Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, bin 140 okul, 22 bin öğretmen, 600 bin öğrenci, 6 milyon 300 bin kitapla Gaziantep'in 2016-2017 eğitim-öğretim...

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, bin 140 okul, 22 bin öğretmen, 600 bin öğrenci, 6 milyon 300 bin kitapla Gaziantep'in 2016-2017 eğitim-öğretim yılına başladığını belirtti.

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, okulların açılmasıyla beraber Gaziantep'teki 2016-2017 yılı eğitim öğretim dönemiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Mete, FETÖ ve diğer terör örgütlerinden dolayı ihraç edilen ya da açığa alınan öğretmenlerle ilgili tedbirlerin alındığını söyledi.

"Eğitim yılımızda her türlü tedbiri aldık"

Ufak tefek pürüzler dışında hiç bir sorun olmadığını belirten Cengiz Mete, "Gerek FETÖ terör örgütü, gerek diğer terör örgütleri ile ilişkili olduğu değerlendirilen isimler üzerinden soruşturma neticesinde, elimizde de ihraç edilen öğretmenler ve açığa alınan öğretmenlerimiz oldu. Tabi ki eğitim öğretime başlarken bununla ilgili tedbirlerimizi aldık. Bizde, toplamda Suriyeli öğrencilerimiz ile birlikte bu yıl 600 bin öğrencimiz eğitim öğretime başladı. İlimiz bin 140 okul, 22 bin öğretmen, 600 bin öğrenci ve 6 milyon 300 bin dağıttığımız ücretsiz kitapla öğrencilerimiz eğitim öğretime başladı. Bakanımızın talimatlarıyla, Türkiye'nin bütün okullarında kadro fazlası olan öğretmenlerimiz tercihlerini yapıyorlar. Pazartesi günü onlarda okullarına başlayacaklar. İlk hafta içerisinde kitap dağıtımlarını tamamladık. Yani eğitim öğretime başlarken rutin her yıl yaşadığımız ufak tefek sorun diyeceğimiz boyutta ki meseleler dışında, ekstra herhangi bir sorun yaşamadan eğitim öğretime başlamış olduk" dedi.

"60 bin Suriyeli öğrenci okula başladı"

60 bine yakın Suriyeli öğrencinin okula başladığını söyleyen Cengiz Mete, "Şu an itibariyle Gaziantep'te 60 bin civarında geçen yıl 56 bin civarındaydı. Son aldığımız veriler kesin olmamakla birlikte, 1 ay bu sayılar sürekli güncelleneceği için 60 bin civarlarında Suriyeli öğrencinin eğitim öğretime başladığını söyleyebiliriz. Bu sene farklı bir uygulama, okul öncesi 1.sınıf ile yine ortaokulun 1.sınıfı ve lisenin 1.sınıfında ki öğrencilerimiz geçici eğitim merkezlerinde değil, bizim milli eğitim bakanlığının kendi öğrencilerimizin eğitim öğretim gördüğü okullarda eğitim görecekler. Yani beraber eğitim görecekler. Bu arada Türkçe konuşma ve Türkçe dilini kullanma ile ilgili yetersiz olan öğrencilerimiz içinde bizlerin açtığı kurslarla öğrencilerimiz öncelikle Türkçeyi ve akabinde akranları ile birlikte eğitim - öğretim alacaklar" şeklinde konuştu.

"Eğitimde iddialı olacağız"

Eğitimde Gaziantep'in iddialı bir il olacağını ifade eden Cengiz Mete, "Gaziantep iddialı bir il, her anlamda sanayisi, ticareti ve ekonomisi güçlü bir ildir. Dolayısıyla eğitimde biz, iddialı bir il olduğumuzu göstereceğiz. Üniversite ve TEOG sınav sonuçlarında her geçen gün artan bir çizgimiz olduğunu görüyoruz. Bir önce ki yılla göre, bu yıl arasında bile puan artışı söz konusudur. Her yıl bir önceki yıldan daha iyi olma gayreti içerisindeyiz. Bu akademik anlamda başarıdır" ifadelerini kullandı.

"Vatanına milletine dinine bağlı insanlar yetiştireceğiz"

İnsan yetiştirmekle ilgili çalışmaları gözden geçireceklerini vurgulayan Mete, "Biz 15 Temmuz tecrübesi yaşamış bir toplum olarak bir millet olarak, öncelikle insan yetiştirmek ile ilgili çalışmalarımızı gözden geçireceğiz. Yani yetiştirdiğimiz öğrencilerimiz vatanına, milletine, dinine, diyanetine ve yaşadığı toplumla barışık bir nesil olarak yetiştirilme ile ilgili görevlerimizi gözden geçireceğiz. Eğer bunu başarabilirsek, bahsettiğimiz diğer alanlarda ki açığımızı da çok kolay bir şekilde kapatabiliriz. Unutmayalım ki, imkan açığı bir şekilde kapatılıyor. İnsan açığı ki, bundan bahsettiğim iyi yetişmiş bir insan, nitelikli insan bu konuda ki açığımızı kapatamazsak, yaşadığımız sorunların benzerini yaşarız. İçerik anlamında derslerimizde, sosyal etkinliklerimizde ve programlarımız da bu milli ve manevi duyguları pekiştirecek programlara herkes alınacak" diye konuştu.

Gaziantep, 600 bin öğrenciyle eğitim ve öğretim yılına başladı

Gaziantep, 600 bin öğrenciyle eğitim ve öğretim yılına başladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim