• BIST 9645.02
  • Altın 2420.431
  • Dolar 32.5664
  • Euro 34.7418
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 18 °C

Gazi Öztürk: Ya tuzakla ya da arkadan haince saldırıyorlar

Gazi Öztürk: Ya tuzakla ya da arkadan haince saldırıyorlar
Gazi Uzman Çavuş Özgür Öztürk, "Teröristler direk saldırmıyor. Ya tuzakla ya da arkadan haince gelip vurup kaçıyorlar. Ya da keskin nişancılarla saldırıyorlar."...

Gazi Uzman Çavuş Özgür Öztürk, "Teröristler direk saldırmıyor. Ya tuzakla ya da arkadan haince gelip vurup kaçıyorlar. Ya da keskin nişancılarla saldırıyorlar." dedi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bölücü terör örgütü PKK militanlarının arttığı bombalı saldırıda yaralanan Zonguldak Ereğlili Uzman Çavuş Özgür Öztürk, Ankara'daki tedavisinin tamamlanmasının ardından baba ocağına geldi. Yaralandığı gün annesi Nezaket Öztürk'ün yoğun bakıma alındığını öğrenen gazi Öztürk, "Yeniden oralara gitmek isterim. Ama annemin isteyeceğini zannetmiyorum. O bir çıksın. O zaman düşüneceğiz." dedi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bölücü terör örgütü PKK militanlarının elinden alınan evde bekleme yaptıkları sırada eve atılan bomba ile yaralanan Uzman Çavuş Özgür Öztürk, orada yaşadıklarını anlattı. Hastaneye birlikte kaldırıldıkları arkadaşının şehadet haberini alınca hastane önündeki törene katılan Öztürk, "Allah kimseye böyle bir şeyi yaşatmasın" diyerek duygularını dile getirdi.

2 kız kardeşi olan ve bir evin tek oğlu olan Özgür Öztürk, şunları kaydetti: "Olay 20 Ocak tarihinde akşam 5-6 sularında, biz evin içerisindeydik. Güvenli olduğunu düşündüğümüz bir ev. Bölücü terör örgütünden o evi almıştık. O evin içinde istirahat halindeydik. Arkadaşlarımız nöbetteydi. Oturuyorduk. O anda ne olduğunu anlayamadık. Ortaya el bombası olduğunu düşündüğümüz patlayıcı atıldı. Yaralanmalar oldu. Önce Diyarbakır askeri hastanesine, oradan da GATA'ya sevk edildim. Orada yaralanan 7 kişiydik. Bir arkadaşımızı şehit verdik. Evime geldiğimde Allah'a şükür ettim. Olayın ilk bir haftasında uyuyamıyordum. Sürekli rüyalar görüyordum. Sürekli rüyalarımda vurulduğumu ve öldüğümü görüyordum. Hastanenin önündeki törene katıldım. Kendimi iyi hissediyordum. Hemşirelerden katılmak istediğimi rica ettim. Onlarda sağ olsunlar tekerlekli sandalye ile arkadaşım aracılığıyla indirdiler. Orada yaşadıklarım anlatılacak gibi değil. Sonuçta bir buçuk yıl o arkadaşlarımla beraberdim. Bizimki arkadaşlıktan daha öte bir şey. Sonuçta bir yudum suyunuzu birlikte paylaşıyorsunuz. ekmeğinizi paylaşıyorsunuz. Anlatılacak bir şey değil, çok farklı bir duygu. Allah kimseye de yaşatmasın."

YA TUZAKLA YADA ARKADAN VURUP KAÇIYORLAR

Bölücü terör örgütü PKK militanlarının direk saldırmadıklarını, ya tuzaklarla ya da arkadan saldırıp vurup kaçtıklarını kaydeden gazi Öztürk, "Hiç göz göze gelmedik. Şahsım adına söylüyorum hiç gelmedim. Zaten görünmüyorlar. Nerede oldukları belli değil. kesinlikle birebir çatışmıyorlar, tuzaklama ya da haince arkadan gelip vurup kaçıyorlar. Çatışma ortamı yok. Tuzaklama oluyor. Çatışmada keskin nişancı dedikleri, onların keskin nişancılarını biz göremiyoruz. Orada sivil halk yok zaten terk edilmiş durumda. Ama ellerinde 8 ya da 10 tane diye söyleniyor. Rehin alınmış. Bitmesini umut ediyoruz. Dua ediyoruz. İnşallah yakın zamanda bitecek. Ankara'ya geldiğimde sevdiklerimi gördüğümde çok daha rahatladım. Doktorlarımız iyi ilgilendi. Şu an için rahatım. Annem hastanede. Onun gelmesiyle daha da iyi olacağım. Annemin durumu iyiye gidiyor. İnşallah daha iyi olacak. Ben yeniden gitmek isterim. Oradakiler arkadaşlarım, kardeşlerim. Asla onları yalnız bırakmak istemem. Ama şunu da bilmeliyiz ki, hepimiz Anne, baba, kardeşler ve sevdikleri daha çok ağır basıyor. Annem hastaneden çıkıp gelirse ben zannetmiyorum bir daha göndermek istediğini. Çünkü bir evinde bir oğluyum. Bu durumu önümüzde ki günlerde değerlendireceğiz diye düşünüyorum." diye konuştu.

'ASKER SİVİL HALKI VURDU" DESİNLER DİYEREK BİR TAKIM ŞEYLER OLUYOR

Askerlerin sivil halka zulüm yaptığı yönünde ki haberlere de tepki gösteren Özgür Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şu anda Sur'da bizzat gidip gördüm. Sivil halk yok. Varsa da zaten onların ellerinde rehin. Onlara da askeri kötülemek için, sonuçta hani onlar bizimle karşı karşıyalar. Onlardan birisi öldüğünde zaten direk sivil halk oluyor. "Asker sivil halkı vurdu" desinler diyerek bir takım şeyler oluyor. Ama kesinlikle sivil halk yok. Asker zaten kesinlikle sivil halka zulüm etmez."

Gazi Uzman Çavuş Özgür Öztürk'ün köylüsü olan ve 1996 yılında Şırnak Cudi dağında bölücü terör örgütünün yola döşediği mayının patlaması ile sağ kolunu kaybeden Gazi Şenol Akyol da geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Gazi Akyol, Özgür Öztürk'ün neler yaşadığını çok iyi anladığını bir an önce yaşananların çözüme kavuşmasını istediğini söyledi.

DİYARBAKIR'A GİTTİĞİNDEN BERİ HABERİNİ BEKLİYORDUM

Uzman Çavuş Özgür Öztürk'ün babası Zeki Öztürk de oğlunun Diyarbakır'a tayin olmasının ardından hep tedirgin olduğunu ve hep haber beklediğini söyledi. Baba Öztürk, "Bunun olayının olduğu akşam eşimi hastaneye yoğun bakıma yatırdım. Daha bugün kendine geldi. Bu da Cenab-ı Allah'tan bir şey. Bu Diyarbakır'a gittiği günden bu yana bir haber bekliyordum. İçime doğdu yani. Ama ben evimde hiç kimseye söylemedim. Gece on iki buçukta hastaneden geldim. Mutfakta otururken komşum söyledi. Bana "Üzülme ama sana bir şey söyleyeceğim. Özgür kaza geçirmiş, üzülme sadece ayağındaymış" dedi. :en bir iki dakika şaşkın halde durdum. Zaten eşimle de uğraşırken, olabilir vatan sağ olsun dedim. Arkadaşı şehit olmuş. Olmasaydı keşke dedim. Üzüldük tabi. Şehit ailelerine de baş sağlığı diliyorum." dedi.

Gazi Öztürk: Ya tuzakla ya da arkadan haince saldırıyorlar

Gazi Öztürk: Ya tuzakla ya da arkadan haince saldırıyorlar

Gazi Öztürk: Ya tuzakla ya da arkadan haince saldırıyorlar

Gazi Öztürk: Ya tuzakla ya da arkadan haince saldırıyorlar

Gazi Öztürk: Ya tuzakla ya da arkadan haince saldırıyorlar

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim