• BIST 9506.67
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 23 °C

Gazi Osman Paşa’yı Plevne’de Anacaklar

Gazi Osman Paşa’yı Plevne’de Anacaklar
Tokat Gaziosmanpaşa Lisesi(GOP) Mezunlar Derneği Başkanı Melih Yardımcı, Bulgaristan'ın Plevne şehrine giderek Gazi Osman Paşa'yı rahmet ve minnetle anacaklarını...

Tokat Gaziosmanpaşa Lisesi(GOP) Mezunlar Derneği Başkanı Melih Yardımcı, Bulgaristan'ın Plevne şehrine giderek Gazi Osman Paşa'yı rahmet ve minnetle anacaklarını söyledi.

Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa vefatının 116. yılı olan 5 Nisan'da doğum yeri olan Tokat'ta ve İstanbul'da bulunan kabrinin başında düzenlenen programlarla anılacak. İstanbul'daki programa katılacak olan GOP Lisesi Mezunlar Derneği üyeleri ise anma programı öncesinde Gazi Osman Paşa'nın savaştığı Plevne cephesine giderek temaslarda bulunacak. Okul önünde düzenlenen programla ilgili açıklamalarda bulunan Gaziosmanpaşa Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Melih Yardımcı, Tokat'ın Gaziosmanpaşa ismi ile özdeşleşmiş bir şehir olduğunu kaydetti. Gaziosmanpaşa Tokat'ın medarı iftiharı olduğunu ifade eden Yardımcı, "Osmanlı tarihinde çok kıymetli şahsiyetler, büyük askerle var. Ama Gazi Osman Paşa'nın yaptığı Plevne savaşı ile hem bizim tarihimize nakşetmiş hem de Tokatlı olarak bizlere büyük bir gurur kaynağı olmuştur. 5 Nisan Gazi Osman Paşa'nın ölüm yıl dönümü. Bizler her yıl GOP Stadyumu yanındaki Gaziosmanpaşa Heykelinin orada tören yapıyoruz. Bir törende Gazi Osman Paşa'nın mezarının bulunduğu İstanbul Fatih Cami avlusunda yapılıyor. Gazi Osman Paşa'yı tarihin altın sayfalarına yazdıran savaşın Plevne Savaşı. Tam 152 gün süren büyük bir askeri dehanın yönetiminde kuşatma altında başarı ile o Plevne'yi müdafaa eden bir savaşın geçtiği yer. Bu anlamda ecdadımızın savaş yaptığı yeri görerek rahmet ve minnetle anarak dua etmek istedik. Plevne'yi gezdikten sonrada dönüşte İstanbul'a uğrayarak 5 Nisan'da Fatih Camisi avlusundaki törene katılmayı arzu ettik. Böyle bir planlamayı yönetim kurulu ile yaptık. Dernek yönetim kurulu, lisemizin müdürü baş muavini ve değerli öğretmenlerimize Plevne'ye hareket edeceğiz. Orada savaş alanını gezerek Plevne Belediye Başkanını ziyaret edeceğiz. Daha sonra Sofya'ya geçeceğiz. Sofya Büyükelçimiz ve bağımsız Türk Milletvekillerini ziyaret edeceğiz. Bu Kültür ve Tarih gezisi ama sadece onunla kalsın istemiyoruz. Bu anlamda Pleve şehrinin bir sürü kardeş şehir var. Gazi Osman Paşa'nın isminin verildiği İstanbul'da bir belediye var. Gazi Osman Paşa Belediyesi ile de bizim kardeş belediye olmamız lazım. Yani Tokat'ın idarecilerimizin buna da bir el atması lazım. İnşallah gezilerimizde buna da vesile olur" dedi.

Okul Müdürü Mehmet Yorulmaz ise uzun zamandır planladıkları bir çalışmayı hayata geçireceklerini, öğrencileri ise önümüzdeki yıl Plevne'ye götürmeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

Gazi Osman Paşa’yı Plevne’de Anacaklar

Gazi Osman Paşa’yı Plevne’de Anacaklar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim