• BIST 9079.97
  • Altın 2320.484
  • Dolar 32.3655
  • Euro 34.9623
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 18 °C

Gazi Osman Paşa’nın Hayatı Tiyatro Gösterisi İle Anlatıldı

Gazi Osman Paşa’nın Hayatı Tiyatro Gösterisi İle Anlatıldı
Plevne kahramanı Gazi Osman Paşa'nın hayatı, usta oyuncu Ahmet Yenilmez ve ekibi tarafından sahnelenen tiyatro oyunuyla anlatıldı.

Plevne kahramanı Gazi Osman Paşa'nın hayatı, usta oyuncu Ahmet Yenilmez ve ekibi tarafından sahnelenen tiyatro oyunuyla anlatıldı. Gaziosmanpaşa Meydanı'nda sahnelenen oyuna vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçeye adını veren Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa'nın 116'ncı ölüm yıl dönümünde bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. İlk olarak Fatih Camii'nde kabri başında dualarla anılan Gazi Osman Paşa, daha sonra Gaziosmanpaşa Meydanı'ndaki tiyatro oyunuyla anılmaya devam etti. Usta oyuncu Ahmet Yenilmez ve ekibinin ortaya koyduğu Gazi Osman Paşa'nın hayatını konu alan tiyatro oyunu vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

BAŞKAN USTA DA MİSAFİRLERİ İLE OYUNU İZLEDİ

Gazi Osman Paşa'nın hayatının ve cephedeki kahramanlıklarının sahnelendiği tiyatro oyununu Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da izledi. Gazi Osman Paşa'nın memleketi olan Tokat'tan misafir olarak gelen Tokat Valisi Cevdet Can, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Yaşar Karadeniz ve çok sayıda davetli de Başkan Usta'ya eşlik etti.

"TARİHİMİZLE, KÜLTÜRÜMÜZLE BAĞIMIZI KOPARTANLARA KAPAK OLSUN"

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, böylesi güçlü bir komutanın ve böyle güçlü bir ismin adının verildiği ilçeye hizmet etmekten gurur duyduğunu belirterek, "Çok kahramanlar vardır ama çok az şehirlere ismini vermiştir, çok şehirlerimiz vardır ama kahramanların ismini taşıyan az şehirlerimiz vardır. İçlerinden birisi de ilçemizdir. Biz Plevne'yi, Tuna Nehrini şarkılarda duyduk. Savaşın kahramanı Gazi Osman Paşa'yı kitaplarda okuduk. Ama gördük ki bugüne kadar belki de tarihte eşi olmayacak şekilde sadece bulunduğu şehrin ve savaşın adıyla kahraman olarak tarihe geçen bir başka komutan yoktur. Yine savaş esnasında paşa unvanını alan bir başka komutan yoktur. Öyle ki savaşta esir düştüğü halde düşman komutan tarafından kendisine kılıcı iade edilmiştir. İhmal ettiğimiz geçmişimizi yeniden günümüze taşıyıp geleceğe aktarmak durumundayız. İsmini taşıdığımız ilçeyle Plevne ve Tuna arasında köprü oluşturmak ve Tokatlı hemşehrilerimizle bunu birleştirmek kuşkusuz bizim için çok büyük anlam ifade ediyor. Geçmişten bugüne tarihimizle kültürümüzle bağlarımızı kopartanlara kapak olsun diyoruz" şeklinde konuştu.

"ABDÜLHAMİD HAN'IN ÇOK SEVDİĞİ BİR İSİM"

Gazi Osman Paşa'nın Tokat için önemli bir isim olduğunu belirten Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, "4 gün boyunca uyumadan at üzerinde düşmana alanı dar etmiş bir isimden bahsediyoruz. İşte böylesi büyük biri Gazi Osman Paşa. Abdülhamid Han'ın iki kızını iki oğluna alan ve Abdülhamid Han'ın da çok sevdiği bir isimdir. Allah onun ruhunu şad etsin. Bu ülke için gözlerini kırpmadan canlarını veren tüm askerimize, polisimize buradan Allah rahmet eylesin diyorum" dedi.

Gazi Osman Paşa’nın Hayatı Tiyatro Gösterisi İle Anlatıldı

Gazi Osman Paşa’nın Hayatı Tiyatro Gösterisi İle Anlatıldı

Gazi Osman Paşa’nın Hayatı Tiyatro Gösterisi İle Anlatıldı

Gazi Osman Paşa’nın Hayatı Tiyatro Gösterisi İle Anlatıldı

Gazi Osman Paşa’nın Hayatı Tiyatro Gösterisi İle Anlatıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim