• BIST 9524.59
  • Altın 2506.046
  • Dolar 32.5824
  • Euro 34.6959
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Gazi Osman Paşa’nın Hayatı Sempozyumda Anlatıldı

Gazi Osman Paşa’nın Hayatı Sempozyumda Anlatıldı
Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa'nın hayatını konu alan sempozyum düzenlendi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa'nın hayatını konu alan sempozyum düzenlendi. Akademisyenler Gazi Osman Paşa'nın hayatını sempozyuma katılan gençlere anlattı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa'nın hayatının konu alındığı sempozyum düzenlendi. Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ali Açıkel ve Yrd. Doç. Dr. Necati Çavdar, İstanbul Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ali Fuat Örenç ve Doç. Dr. Gültekin Yıldız'ın konuşmacı olarak katıldığı sempozyumda, Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa'nın hayatı ele alındı. Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen konferansa; Tokat Valisi Cevdet Can, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gazi Osman Paşa'nın tarih sahnesinde önemli bir şahsiyet olduğunu belirten İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Gültekin Yıldız, "İnsan aslında çok kısa bir ömre sahip ancak insanların mensup olduğu topluluklar çok daha uzun ömürlere sahip. Mensubu olduğu değerler ise daha da uzun ömürlere sahip. Dolayısıyla gençlik yıllarımızda karşı karşıya kaldığımız sıkıntılar, buhranlar, dertler bizi yorabilir. Bazen buradan çıkış olmadığını düşüne biliriz, millet olarak toplum olarak yaşadığımız sıkıntılar aynı bizi aynı şekilde sanki tünelin hiç sonu gelmeyecekmiş gibi hissettirebilir fakat geçmişi tarih haline getirdiğimiz zaman, yani sizden önce yaşamışların tecrübelerine baktığımız zaman görürüz ki aslında bu tip sıkıntılardan geçersiniz, gidersiniz ve tekrar güneşli günlere varırsınız diyebiliriz. Ama bezen de başarı zannettiğiniz şeyler, askeri tabirle taktik başarı, ve uzun vadede iyi planlama yapmazsanız başarısız olabilirsiniz. Gazi Osman Paşa örneğinde biz bunun ikisini de görüyoruz. Yani bir tarafıyla kendimize örnek alacağımız tarihimizden bir kişilik. Anadolu çocuğu, Tokatlı ve yakın tarihimizin bir insanı. Yani bugün onu ölümünün 116'ıncı yılında anıyoruz. 116 yıl bizim için uzun gelebilir ama milletler için oldukça kısa bir süredir. Dolayısıyla Gazi Osman Paşaya baktığımızda, aslında bugün devlet hayatında toplum hayatında nasıl bir profile ihtiyacımız var konusunda da fikirler alıyoruz. Öte taraftan Gazi Osman Paşa Plevne ile anıldığı için biz Gazi Osman Paşa sayesinde Plevne ismini tekrar işitiyoruz" diye konuştu.

Gazi Osman Paşa'nın halk tarafından da sevilen bir isim olduğunu belirten İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ali Fuat Örenç ise, "Gazi Osman Paşa halkın bu kadar teveccüh göstermesi o kara günlerde bir ümit bir sembol olmasıdır. Çünkü kendisi esaretten İstanbul'a döndüğü zaman Dolmabahçe Sarayı önlerinde halkın büyük bir tezahüratı var, büyük bir ilgisi var. Bu ilgi Gazi Osman Paşa'nın karakteri ile bağlantılı ve ölümüne kadar da devam etmiştir" dedi.

Gazi Osman Paşa’nın Hayatı Sempozyumda Anlatıldı

Gazi Osman Paşa’nın Hayatı Sempozyumda Anlatıldı

Gazi Osman Paşa’nın Hayatı Sempozyumda Anlatıldı

Gazi Osman Paşa’nın Hayatı Sempozyumda Anlatıldı

Gazi Osman Paşa’nın Hayatı Sempozyumda Anlatıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim