• BIST 9536.14
  • Altın 2474.489
  • Dolar 32.4754
  • Euro 34.5454
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Gazi Kentte Şehit Kardeş

Gazi Kentte Şehit Kardeş
Gaziantep Şahinbey Belediyesi ile Çanakkale Eceabat Belediyesi arasında kardeş Şehir protokolü imzalandı.

Gaziantep Şahinbey Belediyesi ile Çanakkale Eceabat Belediyesi arasında kardeş Şehir protokolü imzalandı.

20 Bin örgenciyi Çanakkale'ye götüren Şahinbey Belediyesi, şanlı destanın yazıldığı Çanakkale Eceabat Belediyesi ile kardeş şehir protokolü imzaladı. Protokol imza törenine Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun, Çanakkale Valisi Hamza Erkal ve Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder katıldı. İmzalanan protokolün ardından konuşan Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder, Şahinbey Belediyesi ile kardeş ilçe olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Şahinbey belediyesi ile kardeş olmanın Kendileri için guru verici olduğunu belirten Ejder, "Bundan sonra Eceabat sizinle, her zaman beraber hareket edecek, Eceabat'ta beraber hizmet edeceğiz. Yarım adaya hizmet etmek cenabı Allah kimseye herkese nasip etmez. Kutsal bir topraktır. Cenabı Allah bize şimdi nasip etti başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'na da nasip edecek. Kardeşiz Allah bizi utandırmasın. Bu güzel merasimde bir araya getirdiği için vekillerime teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Metrekareye 6 bin merminin düştüğü tarihi yarımada da bulunan Eceabat Belediyesi ile kardeş olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey belediyemiz ile Eceabat Belediyemizin kardeşliğini hayırlı uğurlu olsun. Çok teşekkür ediyorum. Bu noktaya gelmemizde sağ olsun valim milletvekillerimiz il başkanımız Allah razı olsun. Biliyorsunuz Gaziantep gaziler diyarı burası da Çanakkale şehitler diyarı, geçen yıl Çanakkale zaferinin 100. Yılıydı ve münasebetle Şahinbey'imizden gaziler diyarında, şehitler diyarına bir gönül köprüsü kuruldu. Çok şükür. Eceabat önemli tarihi yarımada içerisinde inşallah bundan sonra başkanımızla da konuşup o yarım adada neler yapa biliriz, onu birlikte konuşacağız. Ayrıca tarih alan başkanımız da burada orada da tespit ettiğimiz 4 tane şehitliğimiz var. Allah nasip ederse, bakanlıktan da olumlu görüş alarak inşallah oradaki 4 şehitliği de Şahinbey Belediyesi olarak ihya edeceğiz. Birlikte proje yapıp şehirlerimize hiç olmazsa bir nebze olsun saygımızı borcumuzu ödemek istiyoruz" dedi

"TIR PARKINI, DİNLENME PARKINA ÇEVİRECEK"

253 bin şehidin düştüğü topraklara hizmet etmek Gazişehir Gaziantep için büyük bir onuru olduğunu belirten Tahmazoğlu, Eceabat Feribot İskelesinin yanında bulunan TIR Parkının, dinlenme ve oyun parkına çevrileceği müjdesini verdi. Tahmazoğlu, her gün binlerce yeril ve yabancı turisti ağlayan ilçenin güzelleşmesi için destek vermeye hazır olduklarını söyledi. Protokol töreninde konuşan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ise, "Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Ecebat belediye başkanımız Adem bey, Mehmet Tahmazoğlu Şahinbey Belediye başkanımızın iki güzel ilçe belediyesinin kardeşlik akdini imzaladık. Hayırlı uğurlu olsun diyorum. 100. Yılda başlayan 22 bin Şahinbeyli gençlerimizin buraya ziyaretleri bu yıl inşallah 42 bine ulaşacak biraz önce kendisi de ifade etti her yıl inşallah 20 bin, 20 bin gençlerimiz gelecek. Böylelikle sayın cumhurbaşkanımızın da tavsiyeleri telkinleri de inşallah Şahinbey ölçeğinde yerine getirilmiş olacak. Tabi böyle güzel bir birliktelik, seyahat eden sıhhat bulur. Böyle şehitler diyarına bizim tarihimizdeki iman sevgisinden kaynaklanan vatan aşkının ve onun müdafaasının en güzel destansı gösterisi olan tarihe altın harflerle yazıldığının tescili olan bu Çanakkale diyarına ziyaretinde böyle bir kardeşlikle taçlanacağını görmek bizleri fevkalade sevindirdi. Bu kardeşlik sadece imzada kalmayacağını ümit ediyorum" şeklinde konuştu. Çanakkale Valisi Hamza Erkal ise "Gaziler şehri Gaziantep ile şehitler diyarı Çanakkale'nin kardeşlik kurması ezelden beri zaten kardeş olan bu iki kavramı iki şehirlerde kardeş yaparak birleştirmiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Çanakkale'nin bizim Türkiye için önemini herkes biliyor. Tamamen imparatorluğunun bakisi olan Türkiye cumhuriyetinin kurulduğu atıldığı ve milletin ümidini yitirdiği an tekrar koşarak yeni ümitle kurtuluş savaşını kazandığı bir mekan. Aynı zamanda Antep'in 1. Dünya savaşında kurtuluş savaşında verdiği kahramanlıkları biliyoruz. Onlar bu gün ilimizdeler ve hala biz şahadet şerbetini tadacak kadar susamış gazileriz" diye gelip bizlerle beraber burada ilimizi geziyorlar bütün şehitlikleri 42 bin kişiyle gezdirecekler" diye konuştu.

Protokol imza töreni sonrasında, belediye başkanları ve valiler karşılıklı olarak hediyelerini taktim etti. Hediye takdiminin ardından salonda bulunanlara Antep baklavası ikram edildi.

Gazi Kentte Şehit Kardeş

Gazi Kentte Şehit Kardeş

Gazi Kentte Şehit Kardeş

Gazi Kentte Şehit Kardeş

Gazi Kentte Şehit Kardeş

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim