• BIST 9524.59
  • Altın 2497.686
  • Dolar 32.5064
  • Euro 34.7322
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C

Gazi Kentin Kadınlarına Tarih Ve Kültür Yolculuğu

Gazi Kentin Kadınlarına Tarih Ve Kültür Yolculuğu
Gazi kentin kadınlarına, Gaziantep ve Şanlıurfa'nın tarihi ve turistik yerleri gezdiriliyor.

Gazi kentin kadınlarına, Gaziantep ve Şanlıurfa'nın tarihi ve turistik yerleri gezdiriliyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziantepli kadınlar, "Hemşehrilerimizi Tarihi Mekanlarla Manevi Diyarlarla Buluşturuyoruz" projesi kapsamında Güneydoğu'nun tarihi yerleriyle buluşturuyor. Belediyenin sosyal tesislerindeki kursiyer kadınlardan seçilen kadınlar, 44'er kişilik kafilelerle, tarih ve kültür yolculuğuna uğurlanıyor. 44 kişilik kafile ise bugün yola çıktı.

Uğurlama programında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fatma Şahin, kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle, engellisiyle, engelsiziyle herkesin yaşam kalitesini yükseltmek ve vatandaş memnuniyetini artırmak için yola çıktıklarını belirterek, kadınlara hayırlı yolculuklar diledi. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışıyla hizmet vermeye çalıştıklarını anlatan Şahin, "Bize gelen en büyük taleplerden bir tanesi bölgemiz çok güzel tarihi, manevi ruhu olan bir bölge. Bu bölgede çok büyük medeniyetler tarih boyunca en zengin dönemini yaşamış. Bu tarihi dokuyu, bu manevi ruhu daha çok hissettirmemiz gerekiyor. Bizde o yüzden böyle bir çalışmayı arkadaşlarımızla gelen talep üzerine Büyükşehir Belediyesi olarak ilgili birimlerimiz organize etti. Ve yaklaşık iki aydan beri bu projemiz sürüyor" dedi.

Proje kapsamında programa katılmak isteyen kadın ve kızları Peygamberler şehri Şanlıfa'ya gönderdiklerini aktaran Şahin, kadınların tarihi dokuyu, manevi hazzı ve bölgenin güzelliğini gördüklerini kaydetti.

"BARIŞ VE KARDEŞLİĞE KADINLAR ÖNCÜLÜK YAPACAK"

Geziye katılanların oradaki kadınlarla da bir araya geldiğini ve kardeşlik hukukunu geliştirmek için çok önemli bir proje olduğunu vurgulayan Şahin, "Orada tarihi dokuyu, müzelerini, Urfa evlerini geziyorlar. Gaziantep ve Urfa'nın kardeşliği tarih boyunca baki ve yaşam olduğu sürece devam edecek. Biz yolları birleştiriyoruz, gönülleri birleştiriyoruz. Şehrimizin huzuru ve barışı için, iki milyonun kardeşliği için özellikle kadınlarımızın gelecek vizyonu için, çünkü gezip, görmek, okumak onların çocuklarını yetiştirmesi açısından onlara hem geleceğini planlamaları hem geçmişimizi anlamaları açısından çok önemli. Biz gelenekten geleceğe gidiyoruz. Ve bu yolculukta kadınlarımızı merkeze alıyoruz" diye konuştu

Kadınların yapılan sosyal projeden memnun kaldıklarını ifade eden Şahin, "Dönerken de gezdikleri, gördükleri yerlerden kardeşlik hukukundan yeni dostluklardan çok memnun kalıyorlar. Bu bölgenin Güneydoğu'nun buna ihtiyacı var. Görüyorsunuz terörle mücadelede hukümetimiz, devletimiz çok büyük mücadele ediyor. Bu işin panzeri, ilacı daha çok bir araya gelmek. Kürt, Türk, Arap hep birlikte Alevi, Sunni bütün kadınlar bu işe öncülük yapacak. Kadın inanırsa bu iş tamam. Bizim kadınlarımız barışa, kardeşliğe inanıyor. Bu yolculuk aynı zamanda barış ve kardeşlik yolculuğu. Bölgenin kadınlarının daha çok bir araya gelmesi, acılarını paylaşması, dostluğunu kuvvetlendirmesi, sevincini paylaşıp çoğaltması gerekiyor. Bu bakımdan önemli bir proje" diyerek açıklamalarını tamamladı.

Geziden oldukça memnun kaldıklarını dile getiren kadınlar da yaşadıkları bölgeyi gezip görme fırsatı verdiği için başta Fatma Şahin olmak üzere emeğe geçenlere teşekkür etti.

Öte yandan 2 ayda bugüne kadar yaklaşık bin kadının katıldığı proje ile 10 bin kadının geziye gönderilmesi hedefleniyor.

Gazi Kentin Kadınlarına Tarih Ve Kültür Yolculuğu

Gazi Kentin Kadınlarına Tarih Ve Kültür Yolculuğu

Gazi Kentin Kadınlarına Tarih Ve Kültür Yolculuğu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim