• BIST 9079.97
  • Altın 2308.987
  • Dolar 32.315
  • Euro 35.0532
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Gazi Ali Demirçelik evine gelişinde sevinç gözyaşlarıyla karşılandı

Gazi Ali Demirçelik evine gelişinde sevinç gözyaşlarıyla karşılandı
Diyarbakır'ın Hani İlçe Jandarma Komutanlığı'na PKK'lılar tarafından gece saatlerinde patlayıcı yüklü tankerle yapılan saldırıda yaralanan Nevşehirli...

Diyarbakır'ın Hani İlçe Jandarma Komutanlığı'na PKK'lılar tarafından gece saatlerinde patlayıcı yüklü tankerle yapılan saldırıda yaralanan Nevşehirli Ali Demirçelik, Ankara GATA'da yapılan tedavisi sonrasında taburcu edilerek Nevşehir'deki baba ocağına döndü. Gaziyi evine gelişinde ailesi, yakınları ve komşuları gözyaşlarıyla karşıladı.

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde, teröristler tarafından İlçe Jandarma Komutanlığı'na gerçekleştirilen bombalı saldırıda 3 asker şehit olmuş, 38'i asker 46 kişi de yaralanmıştı. Patlama sonrasında yaralanan Nevşehirli asker Ali Demirçelik, ambulansla Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne daha sonra da uçakla Ankara GATA'ya sevk edilmişti. Demirçelik, GATA'daki tedavisi sonrasında taburcu edilerek Nevşehir merkezdeki evine geldi.

Gazi Ali Demirçelik gece saatlerinde geldiği evinde dinlendikten sonra ertesi gün gazetecilere açıklama yaptı. Demirçelik, şu ifadeleri kullandı: "Diyarbakır'ın Hani İlçe Jandarma Komutanlığı'nda 7 aylık asker olarak bulunuyordum. Olay, 11 Nisan 2016 gece saat 23.00 sıralarında meydana geldi. "Nizamiye'nin önüne araç geliyor, oradan uzaklaşın" diye anons yapıldı. Ben içerideydim, arkadaşlarımla birlikte silahlarımızı alarak dışarı çıktık. Aradan 4-5 saniye sonra yakıt tankerine yükledikleri bombayı patlattılar. Patladıktan sonra yere yere yığıldım ama bilincim yerindeydi. Patlamanın ardından teröristler ambulansların gelmesini önlemek için karakolu taramaya başladılar. Aradan 5 dakika geçmeden polisler geldi. Beni Diyarbakır Askeri Hastanesi'ne, oradan da uçakla Ankara GATA'ya sevk ettiler. Patlama sonrasında her yer karanlıktı. Başımda komutanlarımı, gelen polisleri ve ambulansa alınmamı hatırlıyorum. 12 Nisan 2016 Salı günü Ankara GATA'ya yattım. Bir hafta yoğun bakımda yattım. Şarapnel parçası sol böbreğimin yanından geçerek kalça kemiğime saplanmış. Yoğun bakımdan normal odaya geçtikten sonra iki hafta böbreğimin düzelmesini beklediler. Sonrasında ameliyatla kalça kemiğimdeki şarapnel parçasını aldılar. İki hafta sonra da taburcu oldum. Şu anda otururken, yatarken, yürürken hafif ağrılarım oluyor ama zamanla toparlayacağım. İnşallah, bir daha böyle olaylar yaşanmaz. Allah, teröristlerin tuzaklarını başlarına yıksın."

Anne Yeter Demirçelik ise şunları kaydetti: "Oğlum, Ankara'dan kendisi telefonla beni aradı, durumunu anlattı. Duyunca yere yığıldım ama kısa sürede toparlandım. Allah'a şükrettim. Salı günü Ankara'ya gittik. Yoğun bakımda gördüm, gözü açıktı. Vatan, millet sağ olsun. Bir daha oğlum olsa yine Diyarbakır Hani'ye gönderirim. Hastanedeki yaralıları görünce oğlumun durumuna şükrettim. Oğlumun 36 gün süren tedavisi sırasında yanında durdum. Eve gelince yine de duygulandım. Ama dişimi sıktım, ağlamadım. "Çok şükür" dedim. Arkadaşları içinde en ağırı benim oğlumdu ama iyileşti. Allah, teröristleri kahrı perişan etsin. Kurdukları tuzaklar kendi başlarına düşsün. Ümmet-i Müslüman'ın yavrularını perişan ediyorlar. Vatan sağ olsun."

Cihan

Gazi Ali Demirçelik evine gelişinde sevinç gözyaşlarıyla karşılandı

Gazi Ali Demirçelik evine gelişinde sevinç gözyaşlarıyla karşılandı

Gazi Ali Demirçelik evine gelişinde sevinç gözyaşlarıyla karşılandı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim