• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

Gazetecilik bölümü öğrencileri inceleme gezisi yaptı

Gazetecilik bölümü öğrencileri inceleme gezisi yaptı
Afyonkarahisar Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği arasında imzalanan protokolle eğitim öğretim...

Afyonkarahisar Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği arasında imzalanan protokolle eğitim öğretim dönemi başlandığında açılan Gazetecilik bölümünün öğrencileri, mesleki deneyim kazanmak adına inceleme gezilerine katılıyor.

İnceleme gezileri kapsamında AGD Başkanı Mehmet Abdioğulları, Okul Müdürü İlknur Tutumlu ve Öğretmenleri Fatma Taşkın ile birlikte Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel'i ziyaret etti. Ziyarette öncelikle Dernek Başkanı Mehmet Abdioğulları bölüm hakkında bilgiler verdi. Gazetecinin ahlaklısını ve ihlaslısını yetiştirmek için çalıştıklarını ifade eden Başkan Abdioğulları şunları kaydetti: "Gazeteci vicdanlı ve hızlı olmalıdır. Temelden gazeteci yetiştirmek için çalışıyoruz. Bu projemiz gazeteci yetiştirmek için atmış olduğumuz ilk adımlardan bir tanesi. Hatta Afyonkarahisar'ın bu anlamda pilot bölge diyebiliriz. Diğer illerde de bu proje uygulandı ama en sağlıklı ikili ilişki Afyonkarahisar'da yakaladık." dedi.

"Gazeteciler adliyemizin ayrılmaz yüzü"

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başsavcı Mehmet Özel'de, gazeteciliğin zor bir alan olduğunu kaydetti. Basın mensuplarını adliyenin ayrılma bir parçası olarak gördüğünü ifade eden Özel: "10 Ocak çalışan gazeteciler günü münasebetiyle Afyonkarahisar'da faaliyette bulunan basın yayın kuruluşlarının temsilcileriyle ve sahipleriyle bir araya gelmiştik. O süreçte Mehmet bey, sizlerden bahsetti. Sizleri bizlerle buluşturma iradesinden bahsetti. Biz de fırsat bulur bulmaz sizlerle bir araya gelmekten büyük bir memnuniyet duyacağımı ifade etmiştik. Bugünde bizleri ziyaret ederek bu mutluluğu yaşattınız. Gazetecilik zor bir alan. Böylesine zorlu ve meşakkatli alanda aynı amaca hizmet ettiğimiz alanlar var. Ben görev yaptığım her yerde basın mensuplarını adliyemizin ayrılmaz bir parçası gördüm ve o şekilde çalışmaya devam ettim. Hep bu arkadaşlara yardımcı olmayı kendimize ilke edindik. Bu arkadaşlarda da biliyorlar ki yaptığımız işin hassasiyeti gereği bazı şeyleri paylaşamayabiliyorduk. Fakat doğru hedefe ulaşmak içinde o hassasiyeti arkadaşlarımız her zaman gösterdiler. Afyonkarahisar'da da o birlikteliği görmenin mutluluğunu sizlerle paylaşmak istedim" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim