• BIST 9596.13
  • Altın 2493.407
  • Dolar 32.6002
  • Euro 34.8556
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Gazetecilerin Silivri’deki ‘umut' nöbeti devam ediyor

Gazetecilerin Silivri’deki ‘umut' nöbeti devam ediyor
Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için Silivri'de başlatılan umut nöbetine Sözcü Gazetesi yazarı Özlem Gürses, gazeteci Fazilet Zafer ve gazeteci...

Tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için Silivri'de başlatılan umut nöbetine Sözcü Gazetesi yazarı Özlem Gürses, gazeteci Fazilet Zafer ve gazeteci Bilgin Gökberk, devam etti. 32 gazetecinin cezaevlerinde tutuklu olduğunu hatırlatan Özlem Gürses, "Bugünlerin geçeceğine ve zalimin zulmünün biteceğine inanıyorum. Ama verilen bu kararın adaletle hiçbir ilgisi yoktur. Bir siyasi mahkeme kurulmuş ve bu karar verilmiştir." dedi.

MİT TIR'ları haberlerinden dolayı cezaevine konan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül ve tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için başlatılan "umut" nöbetine Sözcü Gazetesi yazarı Özlem Gürses ile Gazeteci Fazilet Zafer ve Gazeteci Bilgin Gökberk, devam etti

Eski dönem gazetecilerin uğradığı baskıları zulümleri okuduğunda hayret ettiğini anlatan Gazeteci Fazilet Zafer, "Daha sonra 12 Eylül'ü yaşadım. Şimdiye baktığım zaman inanamıyorum. Bizim meslek büyüklerimiz, bir dönem hükümetin yanında yer alan meslek büyüklerimiz bile 12 Eylül'de bile böyle olmamış diyorlar. Bunun üzerine benimde fazla söyleyecek bir lafım yok. Erdem ve Can'ın bir inat uğruna ve kavga uğruna burada olduklarına inanıyorum. İnancım en kısa sürede serbest kalacaklarıdır." şeklinde konuştu.

Alınan kararın siyasi olduğunu vurgulayan Sözcü Gazetesi Yazarı Özlem Gürses, ise şöyle devam etti: "Umut nöbeti bugün bende. Umut etmeye devam etmeliyiz. Can ve Erdem dünyanın en tuhaf nedeni için içerideler. Gazetecilik mesleği yaptıkları için içerideler. Bastıkları gazetenin manşetinin tamının doğru olduğu için içerideler. Şaşırıyor muyuz? Hayır. Korkuyor muyuz? Hayır, vız gelir gider. Ama üzülüyoruz. Yaşamak istediğimiz, hayal ettiğimiz ülke bu değildi. Bombaların patladığı, kimsenin kimseyle muhabbet edemediği, Fenerbahçe derbisini bile konuşamadığımız çok zor, tuhaf ve karanlık günlere geldik. Dilerim bunlar bitecek. Daha önce buradan çıkmış pek çok kişinin çıktığı gibi onlarda göğüslerinde birer şeref madalyasıyla çıkacaklar. Ama Türkiye'ye ne olacak? Yine aynı sofralara nasıl oturacağız? 32 meslektaşımız Nokta dergisi çalışanları da dahil olmak üzere şuanda hapisteler. Ümitli olmak zorundayız. Bugünlerin geçeceğine ve zalimin zulmünün biteceğine inanıyorum. Ama verilen bu kararın adaletle hiçbir ilgisi yoktur. Bir siyasi mahkeme kurulmuş ve bu karar verilmiştir."

Gazeteci Bilgin Gökberk de, "Can ve Erdem'in şahsında içerideki bütün gazeteci arkadaşlarımızın inşallah yeni yılda aramızda görürüz. Buraya insan olduğumuz için geldik. Keşke imkan olsa da her gün buraya gelsek. Açıkçası burada olma şansını yakaladığım için çok şanslı ve gururluyum." açıklamasını yaptı.

Öte yandan, Divriği Kültür Derneği üyeleri de umut nöbeti tutan gazetecilere destek için Silivri Cezaevi önüne geldi. Bağlama çalan üyeler türkü söyledi.

Gazetecilerin Silivri’deki ‘umut' nöbeti devam ediyor

Gazetecilerin Silivri’deki ‘umut' nöbeti devam ediyor

Gazetecilerin Silivri’deki ‘umut' nöbeti devam ediyor

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim