• BIST 9055.34
  • Altın 2295.671
  • Dolar 32.3229
  • Euro 35.1342
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Gazetecilerin Gurur Gecesi

Gazetecilerin Gurur Gecesi
Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen basın ödülleri gecesinde 8 kategoride 2015 yılının en iyi eserleri ödüllendirilirken,...

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen basın ödülleri gecesinde 8 kategoride 2015 yılının en iyi eserleri ödüllendirilirken, basın sektöründe uzun yıllar hizmet vermiş gazetecilere ve kentin kültür, sanatına katkıda bulunan isimlere plaket verildi.

2015 yılının gazetecilik ödülü geçtiğimiz günlerde hayatının kaybeden Erdal Çelik'in anısına, Çelik'in ailesine verildi. salonda bulunan misafirler, bu anlamlı ödülü ayakta alkışladı. GGC Yönetim Kurulu Üyeleri ise tören sonunda Başkan İbrahim Ay'a sürpriz bir hediye takdiminde bulunarak hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'nin (GGC) düzenlediği 2015 Basın Ödülleri Gecesi, Teymur Continental Otel'de muhteşem bir organizasyonla gerçekleştirildi. Geceye siyasiler ve bürokratlar da yoğun ilgi gösterirken, basın çalışanları da eşleri ile bu mutlu geceye tanıklık ettiler. Konuklar, protokol üyelerinin yaptığı konuşmalar ve ödül töreninin ardından Grup Şahane'nin seslendirdiği eserlerle gönüllerince eğlendi.GGC Başkanı İbrahim Ay ve Yönetim Kurulu Üyelerinin misafirleri kapıda karşıladığı gecede yapılan konuşmalarda önemli mesajlar verildi. Gecenin açılış konuşmasını yapan GGC Başkanı İbrahim Ay, gelişen Gaziantep'e paralel olarak büyüyen GGC'nin marka değerini daha yukarılara taşımak istediklerini belirtirken, Vali Ali Yerlikaya, AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise basın ödülleri gecesine ve GGC'ye övgü yağdırdı.

"GÖRDÜĞÜM EN İYİ CEMİYET GGC"

Protokol üyelerinin konuşmaları ile başlayan gecede Vali Ali Yerlikaya, bugüne kadar 4 ilde valilik yaptığını, ancak bu kadar başarılı bir Gazeteciler Cemiyeti'ne rastlamadığını belirterek başladığı konuşmasında, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü dolayısıyla tüm gazetecilerimizin bu anlamlı gününü tebrik ediyorum aileleriyle birlikte bütün yüreğiyle, yaptığı işin hakkını verme mücadelesi gösteren tüm gazetecilere sağlık ve mutluk diliyorum. Kısa zaman önce bu şehirde duruşu ve çalışması ile gönüllerde sevgi oluşturan, ama aramızdan ayrılan Erdal Çelik'in mekanı cennet olsun diyorum. Geride kalanlara da sabırlar diliyorum. Davetin sahibi Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'nin kıymetli başkanı İbrahim Ay kardeşimize ve diğer yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar bizleri bir araya getirdiler. Bizim şehrimizde küslük yok. Bizim şehrimizde gönülden konuşmak var. Medyada tatlı bir rekabet var. Bunun olması da gerekiyor. Gaziantep benim dördüncü vilayetim, ama Gazeteciler Cemiyetimiz benim bugüne kadar gördüğüm en iyi gazeteciler cemiyetidir. Yürekten kutluyorum kendilerini. Gazeteciler böyle bir ve beraber olunca aranızdaki rekabeti bile Antep ruhuna uygun yapınca açılmayan kapılar açılıyor. TOKİ'den ev almak gerçekten bir iftihar meselesidir. Ben İbrahim Ay kardeşimi ve yönetimini tebrik ediyorum. Mehmet Şimşek Bakanımız, Fatma Şahin Başkanımız, Abdulhamit Gül beyefendi ve tüm milletvekilleri Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti ile tek yürek olup bu işi bitirdiler. Bunun devamının geleceğine de inanıyorum. Zaten 2016 konut yılı olacak. Belediye başkanlarımız konut konusunda çalışıyorlar. Bizler tüm memurlarımızı ev sahibi yapmak için uğraşıyoruz. Şehrimizdeki uyum bizim en büyük zenginliğimiz. 12 milletvekilimiz, belediyelerimiz, kamu görevlilerimiz, sivil toplum kuruluşları ile iftihar ediyorum. Allah birliğimizi beraberliğimizi bozdurmasın. Aramızdaki sevgiyi, ecdadımızın bize bıraktığı Antep ruhunu daha da yüceltsin. Basın ödüllerini kazanan tüm arkadaşlarımı da tebrik ederken, tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum" ifadelerine yer verdi.

"GAZETECİLİK BİR KAMU HİZMETİDİR"

AK Parti Genel Sekreteri Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül de Gaziantep basın sektörünün GGC etrafında birlik ve beraberlik çatısı altında toplanması ile güzel bir tablo oluştuğuna dikkat çekerek, "Gazeteciler seçim çalışmalarında bizim kadar çalıştı. Basın emekçisi değerli arkadaşlarımız birçok programa tanıklık ediyor. Bu millete hizmet etme anlamında bir kamu hizmeti yapan basın kuruluşlarının işi siyasetçilerle bir anlamda özdeştir. Gazeteciler bu ülkenin vatandaşlarının doğru ve sağlıklı bilgiye ulaşması için değerli işler yapıyor. Gece gündüz çalışarak kamuoyunu doğru bilgilendirme konusunda gayret gösteren basın emekçilerini tebrik ediyorum. Ahirete intikal etmiş tüm gazeteci emekçilerimize de Allah'tan rahmet diliyorum. Özellikle de aramızdan yakın zamanda ayrılan Erdal Çelik kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum ve basın camiasına baş sağlığı diliyorum. Bizim ortak paydamız Gaziantep. Maalesef Gaziantep'i birtakım terör örgütlerinin yol güzergahı gibi göstermeye çalışarak bir algı oluşturmaya çalışılıyor. Ama bunu hem siyasiler olarak bizler, hem de siz gazeteciler olarak el birliği ile bu tür algılara müsaade etmememiz gerek. Birkaç gün önce çok güzel bir Dışişleri Bakanlığı temsilciliği açıldı. Büyükelçiler konferansı Gaziantep'te düzenlendi. Gaziantep'i turizm baş şehri olarak yaşatmak istiyoruz. Gaziantep diğer şehirlerden bir adım önde. Çünkü binlerce yıllık medeniyet geçmişimiz var. Kültürümüz ve mutfağımız zenginleşmiş. Hiç kimsenin Gaziantep'teki farklılıkları zenginlikler değil de ayrımcılık gibi göstermeye hakkı yok. Gaziantep daha güzel noktalara ulaşacak. Hepimizin de sorumluluğu budur. Ben bütün gazetecilerin bu sorumluluk içinde davrandığına inanıyorum. Yaşanan bir hadiseyi öyle bir anlatırız ki herkes ona teşekkür eder, ama bir haber yaparız ki bütün vatandaşlarımızı endişeye sürükleyebiliriz. Bu konuda hassasiyet göstermemiz gerek. Ben bu Türkiye'nin içinde bulunduğu zor dönemeci hep birlikte kolaylaştıracağız diye düşünüyorum. Bu düşüncelerle bütün gazetecilerin çalışan gazeteciler gününü tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

"GAZETECİLERİN FEDAKARLIĞINA ŞAHİDİM"

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, GGC'nin ve basın sektörünün doğru yolda olduğunu ve bu yolda basın sektörüne her konuda destek vermeye hazır olduklarını dile getirerek, "Bütün gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum. Bizim köklü ve güçlü bir devlet olmamız için basın organlarının her yönden donanımlı olması ve kurumsal kapasitesini artırması gerekiyor. İşte bu ideal ve hedefle yola devam ederken gazeteci kardeşlerimizin ne kadar fedakarca gayret gösterdiğini çok iyi biliyorum. Siyaset bizim alanımız. Gazetecilikle ikiz kardeştir. Bu kardeşlik hukukunda bizim gidecek çok yolumuz var. Bir taraftan ülkemizin ileri demokrasi idealleri varken, bir taraftan şehrimizi kalkınma hamlesine özen gösteriyoruz. Artık kent yarışı var. Marka şehirlerde bahsediyoruz. Bizim birbirimize ihtiyacımız var. Bu zor yolculuğu kolaylaştırmaya ihtiyacımız var. Ben bu yolculuğu çok önemsiyorum. Her geçen gün iyileşen bir yolculuktayız. Bir kardeşiniz olarak bir olmanız ve güçlü olmanız, ortaklıklarınızı çoğaltmanızı çok önemsiyorum. Her şey bir tarafa, ama kul hakkı var. O yüzden bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmasına müsaade etmememiz lazım. Doğru haberin tüm halkımıza duyurulması en temel ihtiyaç. Bu hedefe ulaşmakta basının birlik ve beraberliği çok önemli. Hayırda yarışıp karanlıkla mücadele etmek için bu yolculuğu birlikte tamamlamak durumundayız. Ben ve büyükşehir belediyesi ekibi olarak bu anlamda herkese gereken desteği vermeye çalışıyoruz. Adaletli bir şekilde tüm gazetecileri kucaklayacak şekilde bu şehrin toptan kalitesini artırmaya çalışıyoruz. Bu anlayışla da devam edeceğiz. Bugün ömrünü bu işe adamış ağabeylerimiz var, alana yeni giren genç ve dinamik bir ekip de var. O yüzden biz gazetecilerle onur ve gurur duyuyoruz. Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti olarak, gazeteciler olarak doğru yolda olduğunuza inanıyoruz. Gittiğiniz yolda gücünüzü birleştirmenizi de önemsiyoruz. Biz gazetecilerin ve bu şehrin hizmet karı olarak çalışıyoruz ve buna devam edeceğiz. Bu anlayışla Allah yolculuğumuzu hayırlı kılsın, yolunuzu açık etsin diyorum" dedi.

"BAŞKAN AY, HİZMETLERİ ANLATTI"

GGC Başkanı İbrahim Ay ise, konuşmasına TOKİ projesinin ayrıntılarını anlatarak başladı. Gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu belirterek, sahada emek veren gazetecilerin eşlerinin ve çocuklarının da oldukça büyük bir fedakarlık gösterdiğini dile getirdi. Çalışan Gazeteciler Günü'nü 1 hafta ertelediklerinin altını çizen GGC Başkanı Ay, Her yıl 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonumuzu TOKİ Projemizi sonuçlandırarak, çalışan emekçi kardeşlerimize'EV" müjdesini verebilmek için 1 hafta erteledik. Gazetecilik zor ve meşakkatli bir meslektir. Mesai kavramı olmayan meslektaşlarımız görevini yaparken eşini, çocuklarını zaman zaman ihmal etmek zorunda kalmaktadır. Basın çalışanı görevini en iyi şekilde yapmaya çalışırken, en büyük desteği ailesinden almaktadır.Eşlerine olan fedakarlıkları ve anlayışları nedeniyle tüm gazeteci eşlerine yürekten teşekkür ediyorum. Basın emekçilerimiz aileleriyle birlikte her şeyin en iyisini fazlasıyla hak ediyor. Gazeteciler Cemiyeti olarak, konut projesi öncesinde de meslektaşlarımızın çalışma hayatına kolaylıklar sağlamak ve sosyal yaşamına destek olmak amacıyla bazı yeniliklere imza attık. İki hastanemizle yaptığımız protokol ile üyelerimizin indirimli sağlık hizmeti alabilmesini sağladık. Üyelerimizin üniversitede okuyan çocuklarına burs desteği verdik. Görevi başında şiddete maruz kalan meslektaşlarımız için Gaziantep BARO Başkanlığı ile ücretsiz avukatlık hizmeti verilmesi yönünde protokol imzaladık. Kıbrıs'ta düzenlenen Başkanlar Konseyi programında, Girne Amerikan Üniversitesi ile akademik işbirliği anlaşması imzaladık. Bu protokol ile üyelerimize ve çocuklarına bu üniversiteden yüzde 50 akademik burs sağlanacak. Diğer yandan içinde bulunduğumuz bilişim çağında Gaziantep Üniversitesi İletişim Fakültesi ile çok iyi diyaloglar içerisinde olduk. Fakültenin ilk mezunlarının diploma törenine cemiyet olarak destek olduk. Önümüzdeki aylarda akademisyenlerimizle mezun olan arkadaşların sahada nasıl daha verimli olabileceği konusunda ortak çalışmalar yapacağız" ifadelerinde bulundu.

"HEDEFİMİZ GÖNÜLLERE GİRMEK"

Gaziantep'in her alanda birlikte olmayı, beraber yürümeyi başardığı için bir güç olduğuna vurgu yapan Başkan Ay, " Gazeteciler Cemiyeti olarak bizler de bu gelişime dahil olabilmek anlayışıyla, göreve geldiğimiz günden bugüne kadar önemli değişimlere imza attık. Ekip olarak, şeffaf, hesap verebilen, çözüm üreten, üyelerinin sevinci ile sevinen üzüntüsü ile üzülen bir yönetim anlayışı ile yola çıktık. Bu süre içerisinde tüm siyasi partilere, sivil toplum kuruluşlarına, kamu kurum ve kuruluşlarına eşit mesafede olmaya büyük özen gösterdik. Birlik ve beraberliğin olduğu yerde her zaman başarı vardır. Gaziantep birçok alanda başarıyı yakalamış model bir kenttir. İnşallah medya alanında da kentin gelişimine paralel olarak kurumsal bir şekilde marka değerimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Bizler değişim ve gelişimden yanayız. Bugün bu salonda bulunan üyelerimizin oluşturduğu birlik, beraberlik ve dayanışma hizmet aşkımızı ve sevincimizi bir kat daha arttırmaktadır. Özellikle TOKİ Projemizin her aşamasında bizlere büyük destek veren, yol gösteren başta Başbakan Yardımcımız Mehmet Şimşek olmak üzere, Ak Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül'e, birbirinden değerli milletvekillerimize, Alile Sosyal Politikalar Bakanlığı döneminden bu yana yerel basının sorunlarına her zaman duyarlı olan ve TOKİ projemizin gerçekleştirilmesinde de bizler yol gösterici olan Bakan Başkanımız Fatma Şahin'e ve ilçe belediye başkanlarımıza tüm camiamız adına en kalbi duygularımla teşekkürlerimi sunuyorum. Yönetim olarak hiçbir projemizde veya söylemimizde'BEN" demedik "BİZ" dedik. Gelecek nesillere güzel bir emanet bırakmak istiyorsak; birlik ve beraberlik içinde camiamızı yüceltelim ve kentimizin gelişimine katkıda bulunalım. Ne güzel söylemiş Mevlana, "Her Yerde Olmak Gibi Bir Duan Varsa, Gönüllere Gir, çünkü Sevenler, Sevdiklerini Gönüllerinde Taşırlar." Biz üyelerimizin gönüllerine girmeye aday olduk. Biliyoruz ki, gönülleri fetheden anlayış, her zorluğun üstesinden gelir" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından ödül törenlerine geçildi ve 8 farklı kategoride ilk 4'e giren basın mensuplarına ödül ve hediyeler verildi. 150'nin üzerinde başvurunun yapıldığı 2015 basın ödülleri yarışmasındaki eserler, Gaziantep Üniversitesi, Zirve Üniversitesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi İletişim Fakülteleri akademisyenleri tarafından değerlendirildi. Değerlendirme sonucunda kategorisinde birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü olanlara çeşitli hediyeler takdim edildi. Yarışmada dereceye giren isimlere ödüllerini protokol üyeleri takdim ederken, basın sektörüne uzun yıllar hizmet vermiş isimlere de yine protokol üyeleri tarafından plaket takdiminde bulunuldu.

İŞTE GGC'NİN GURUR GECESİNDE ÖDÜL ALANLAR

GGC'nin düzenlediği ödül gecesinde Haber Kategorisi'nde birinci olan Hasan Kırmızıtaş (DHA), ikinci olan Tuba Canpolat (Oluşum Gazetesi), üçüncü olan Halil Dağ (İHA) ve mansiyon ödülüne layık görülen Tahir Aşkın Kısacık (Sabah Gazetesi) ödüllerini, Vali Ali Yerlikaya'nın elinden aldılar. Köşe Yazısı Kategorisinde birinci olan Gülşah Sert (Telgraf Gazetesi), ikinci olan Murat Güreş (Güncel Gazetesi), üçüncü olan Mahmut Özkılıç (Güneş Gazetesi), ve mansiyon ödülüne layık görülen Doğdu Soylu ödülünü AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül'ün elinden aldı.

Röportaj Kategorisinde birinci olan Ali Okan Çelik (Telgraf Gazetesi), ikinci olan Şafak Salıcı (Denge Gazetesi), üçüncü olan Aydın Akyürek (Güneş Gazetesi) ve mansiyon ödülüne layık görülen Mustafa Osanmaz (Ortadoğu Business Dergisi)ödüllerini, Avrupa Birliği Bakan Yardımcısı Ali Şahin'in elinden aldılar. Tasarım Kategorisinde birinci olan Ali Budak (Güneş Gazetesi), ikinci olan Serkan Güler (Telgraf Gazetesi), üçüncü olan Hüseyin Akçaay (Oluşum Gazetesi) ve mansiyon ödülüne layık görülen Cem Sinan Çiçek (Güncel Gazetesi) ödüllerini; Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in elinden aldılar. Haber Fotoğrafı Kategorisinde birinci olan Orhan Çiçek (Anadolu Ajansı), ikinci olan Yusuf Kılıç (Habertürk) ve üçüncü olan Batuhan Sarıkaya (Narkoz Gazetesi) ödüllerini Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer'in elinden aldılar.

Spor Fotoğrafı Kategorisinde birinci olan Metin Faruk Tamer (Doğan Haber Ajansı) ikinci olan Musa Baş (Oluşum Gazetesi), üçüncü olan Kerem Kocalar (Anadolu Ajansı) ve mansiyon ödülüne layık görülen Sedat Torun (Telgraf Gazetesi) ödüllerini Ak Parti Gaziantep Milletvekili Abdulkadir Yüksel'in ellerinden aldılar.

Televizyon Programı Kategorisinde birinci olan Mustafa Teke (Olay TV), ikinci olan Mehmet Alıcı (TV 27), üçüncü olan Hakan Esen (Hisar TV) ve mansiyon ödülüne layık görülen Deniz Yükselir (Kanal 27) ödüllerini Ak Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer'in ellerinden aldılar.

Radyo Programı Kategorisinde birinci olan Özlem Karıncalı (Radyo Şirinnar), ikinci olan Ahmet Ateş (Radyo Zeugma), üçüncü olan Mehmet Demirkıran (Radyo Fıstık) ve mansiyon ödülüne layık görülen Tolga Karadağ (Kent Radyo) ödüllerini Ak Parti Gaziantep Milletvekili Canan Candemirçelik'in ellerinden aldı.

Gazetecilerin Gurur Gecesi

Gazetecilerin Gurur Gecesi

Gazetecilerin Gurur Gecesi

Gazetecilerin Gurur Gecesi

Gazetecilerin Gurur Gecesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim