• BIST 9645.02
  • Altın 2418.361
  • Dolar 32.546
  • Euro 34.665
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 18 °C

Gazeteciler, Sur barikatlarını aşamadı

Gazeteciler, Sur barikatlarını aşamadı
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2 Aralık'tan beri devam eden sokağa çıkma yasağı ve çatışmaları haberleştirmek için bu sabah toplu olarak güvenlik noktasına...

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2 Aralık'tan beri devam eden sokağa çıkma yasağı ve çatışmaları haberleştirmek için bu sabah toplu olarak güvenlik noktasına yürüyen gazetecilerin, ilçeye girişlerine izin verilmedi. Gazeteciler, halkın haber alma hakkının olduğunu belirterek, Sur'a girmek istedilerse de polis, güvenlik gerekçesiyle engelledi.

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesindeki büyükşehir belediyesi önünde bir araya gelen onlarca gazeteci, 2 Aralık'tan beri haber amaçlı giremedikleri Sur ilçesine doğru yürüyüş yaptı. Yaklaşık 200 metre yürüyen medya mensuplarını polis "kitlesel eylem olduğunu ve izin alınması gerektiğini" belirterek engellemeye çalıştı. Gazeteciler ise ilgili kanunlarda böyle bir hususun olmadığını belirterek, Dağkapı (Şeyh Said) Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüşe, Özgür Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hakkı Boltan, cemiyetin yönetim kurulu üyeleri, cemiyet üyeleri, Türkiye Gazeteciler Sendikası üyelerinin yanı sıra Diyarbakır'da görev yapan çok sayıda gazeteci katıldı. Gazeteciler yürüyüş boyunca "Özgür basın susturulamaz" sloganları attı. Dağkapı Meydanı'na gelen gazetecileri polis, barikatların önünde durdurdu ve Sur ilçesine girmelerine izin vermedi.

Gazeteciler adına basın açıklamasını Özgür Gazeteciler Cemiye Başkanı Hakkı Boltan yaptı. Kamuoyunun haber alma hakkı olduğunu vurgulayan Boltan, bunun da gazetecilerin görevleri arasında olduğunu hatırlattı. Boltan, şunları kaydetti: "Uluslararası sözleşmelere göre basının doğruya ulaşma hakkı vardır. Gazeteciler özgür şekilde her yere ulaşmalıdır. Ancak Türkiye'de basın özgür değil. Gazetecilerin hakkı ayaklar altına alınmış. Gazeteciler tutuklanıyor, gözaltına alınıyor. Fotoğraf ve görüntüleri ellerinden alınıyor. Yetmiyor basına cadde ve sokakları yasaklıyor. İyi biliyoruz ki o yasaklanan cadde, sokak ve mahallelerde neler yaşanıyor. Biliyoruz ki orada işlenen katliamların dünyadan saklanmaya çalışıldığını. Buradan hükümete çağrı yapıyoruz, basının engellenmesi halkın hakkının ayaklar altına alınmasıdır." Boltan, özgür gazeteciler olarak sonuna kadar haklarının takipçileri olacaklarını, doğruya ulaşıp kamuoyuyla paylaşacaklarını dile getirdi.

Güvenlik güçleri kendi belirledikleri basın kuruluşlarını zaman zaman özel izinle içeri alıyor.

Gazeteciler, Sur barikatlarını aşamadı

Gazeteciler, Sur barikatlarını aşamadı

Gazeteciler, Sur barikatlarını aşamadı

Gazeteciler, Sur barikatlarını aşamadı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim