• BIST 9792.13
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 24 °C

Gazeteciler Simav’da Buluştu

Gazeteciler Simav’da Buluştu
Kütahya'nın Simav ilçesinde gazetecilerin sorunları masaya yatırıldı.

Kütahya'nın Simav ilçesinde gazetecilerin sorunları masaya yatırıldı. İki gün boyunca süren toplantıda Anadolu Basınının eksikleri tartışılarak çözüm yolları arandı.

Anadolu Basın Yayın Birliği Genel Merkezi tarafından organize edilen gazetecilerin sorunlarının tartışıldığı toplantı Kütahya'nın Simav ilçesinde geçekleştirildi. İki gün süren toplantıda Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen şube başkanları ve yöneticileri Anadolu Basınının sorunlarını tartıştı.

Toplantının ilk gününde Anadolu Basın Yayın Birliği Genel Başkanı Salih Ergül ve beraberindeki gazeteciler Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim'i makamında ziyaret ederek, Simav ilçesi konusunda karşılıklı fikir alış verişinde bulunuldu. Kaymakam Halim ziyaretten çok memnun olduğunu belirterek, Simav'ın gelen gazeteciler tarafından tanıtılması için çok önemli bir ziyaret olduğunu ifade etti.

Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan'ı makamında ziyaret eden gazetecileri kapıda karşılayan başkan tüm gazetecilere hoş geldin temennisinde bulundu. Daha sonra gazetecilere yönelik Simav ilçesinin Kütahya'nın ikinci büyük ilçesi olduğunu ifade ederek, özellikle termal konusunda Türkiye'nin başkenti olduğunu ifade eden başkan Özkan, Eynal kaplıcalarının birçok hastalığa iyi geldiğini ve gelecekle ilgili çok değişik planları olduğunu belirterek, "Gazetecilerden özellikle Simav ilçesinin tanıtımını en iyi şekilde yapacaklarına inanıyorum." dedi. Gölcük Yaylasında bulunan gölün turizm açısından duygu ve düşüncelerini belediye başkanına ileten gazetecilere Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan önerileri dikkatle dinleyerek, Gölcük yaylasındaki gölde bir proje düşündüklerini ifade etti.

Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, toplantıya katılan tüm gazetecilere çeşitli hediyeler takdim etti.

Her iki ziyarette Anadolu Basın Yayın Birliği Genel Başkanı Salih Ergül, kaymakam ve belediye başkanı ziyaretlerinde gösterdikleri misafirperverlikten dolayı kendilerine teşekkür etti. Ayrıca özellikle belediye başkanından gazetecilerin yılda bir gün Eynal kaplıcalarında buluşması için gazeteciler talep ettiler. Başkan bu talebe sıcak baktığını ve ilk meclis toplantısında gündeme getireceğinin sözünü verdi.

Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan gazetecileri iki gün boyunca yalnız bırakmayarak, Simav ilçesinin tüm turistik yerlerini özellikle kendisinin de bulunduğu araç içerisinde gezdirerek, tüm gazetecilere tanıtarak bilgi verdi.

Toplantının ikinci gününde Anadolu Basın Yayın Birliğinin Türkiye'de ki şubeleriyle genel merkezin izlediği politikalar masaya yatırıldı. ABYB Genel Bakanı Salih Ergül açılış konuşmasında farklı kentlerden gelen ABYB başkan ve üyelerinin toplantıya katılmasından son derece memnun olduğunu belirterek; "Üyelerimizin tüm sorunlarını birlik ve beraberlik içerisinde bir bütünlük sağlayarak sorunların üstesinden geleceğiz." dedi.

Ergül ayrıca, "İnsan haklarına, Türkiye Cumhuriyeti Devletine, Atatürk ilkelerine ve Anayasa'ya dayanan milli, demokratik, laik, sosyal hukuk devleti anlayışı içinde, demokratik düzenin Korunması, sosyal adaletin gerçekleşmesi ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaştırılmasına hizmet etmeyi temel amaçlarındandır." diye konuştu.

Gazeteciler Simav’da Buluştu

Gazeteciler Simav’da Buluştu

Gazeteciler Simav’da Buluştu

Gazeteciler Simav’da Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim