• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Gazeteciler özgürlük için pedal çevirdi

Gazeteciler özgürlük için pedal çevirdi
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle Beşiktaş Belediyesi gazeteciler için "Bisiklet Turu" düzenledi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle Beşiktaş Belediyesi gazeteciler için "Bisiklet Turu" düzenledi. Gazeteciler Dolmabahçe Sarayı'ndan Bebek'e özgürlük için pedal çevirdi. Etkinliğe katılan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, "Gazeteci arkadaşlarımızın cezaevlerine düşmesine ben de çok üzülüyorum. Kalemlerinin ellerinden alınmasından üzülüyoruz. Ama demokrasi böyle bir şey mücadeleyi gerektiriyor." dedi.

Çalışan gazeteciler günü nedeniyle Beşiktaş'ta bisiklet turu düzenlendi. Etkinlikte gazeteciler özgürlük için pedal çevirdi. Haberde meslektaşlarıyla yarışan gazeteciler, bu sefer bisiklet üzerinde pedal çevirerek yarıştı. Dolmabahçe'den Bebek sahile kadar bisiklet süren gazeteciler azda olsa stres attı. Turun sonunda gazeteciler mangal yaktı. Etkinliğe ev sahipliği yapan Murat Hazinedar, gazetecilerin özgürlüklerinin ellerinden alınmasına üzüldüğünü söyledi. Hazinedar şunları dile getirdi: "Türkiye'de basın kimyasında ciddi bir bozulma var. O bozulmanın sıkıntılarını basın da biz de çekiyoruz. Taraflılığı çok ağır basan bir siyasal yapı konjonktür var. Bir taraftan yana olmak zorundasınız. Biz de özgürlüklerden yanayız. Demokrasiden ve evrensel değerlere ve saygıdan yana tarafız. Burada benim aleyhime haber yapan gazeteciler de var. Ama bu tabi ki olacak. Gazeteci arkadaşlarımızın cezaevlerine düşmesine ben de çok üzülüyorum. Kalemlerinin ellerinden alınmasından üzülüyoruz. Ama demokrasi böyle bir şey mücadeleyi gerektiriyor. Önümüzde daha çok yol var. Ama biz bugün olumlu bir mesaj vermek istiyoruz Bebek'e kadar pedal çevireceğiz."

TV Em sunucusu Berat Aşıcıoğlu ise "Özgürlüğe pedal çeviriyoruz. Çok güzel bir gün. Özel günlerde ve etkinliklerde çok bulunduk. Ama şimdi biz haber oluyoruz. İnşallah mağdur olan gazeteci arkadaşlarımızın da özgürlüğe pedal çevirmesi için dua ediyorum. İnşallah tez zamanda onar da özgürlüklerine kavuşurlar." diye konuştu.

Gazeteci Muharrem Erdemir de, "Dünya çalışan gazeteciler günümüz hepimize kutlu olsun. Sizler de aynı görevi yapıyorsunuz biliyorsunuz gazetecilik öyle kolay bir meslek değil. Yani şu anda burada olan etkinliği bütün dünyaya yaydığınız için size de çok teşekkür ediyorum. Biz elimizden geldiğince insanların ulaşamadığı şeyleri ortaya çıkarmaya çalışan insanlarız. Gazetecilik kolay bir meslek değil. Öyle masa başında oturularak da gazetecilik yapılmıyor. Sesimizi duyurmak anlamında Beşiktaş Belediyesi böyle bir etkinlik düşünmüş. Güzel bir etkinlik. Bütün gazeteci arkadaşların da burada olması güzel bir olay." ifadelerini kullandı.

Gazeteciler özgürlük için pedal çevirdi

Gazeteciler özgürlük için pedal çevirdi

Gazeteciler özgürlük için pedal çevirdi

Gazeteciler özgürlük için pedal çevirdi

Gazeteciler özgürlük için pedal çevirdi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim