• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Gazeteciler, mahsur kalan meslektaşları için Sur’a yürüdü

Gazeteciler, mahsur kalan meslektaşları için Sur’a yürüdü
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden sokağa çıkma yasağı ve çatışmalar nedeniyle mahsur kalan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Mazlum Dolan için...

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden sokağa çıkma yasağı ve çatışmalar nedeniyle mahsur kalan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Mazlum Dolan için meslektaşları ilçeye yürüdü. Yürüyüşe, Diyarbakır'da görev yapan gazeteciler katıldı. Polis, güvenlik gerekçesiyle yürüyüşe izin vermedi. Gazeteciler, basın açıklaması yaptıktan sonra oturma eylemi gerçekleştirdi.

Haber nöbeti için İstanbul'dan Diyarbakır'a gelen Cumhuriyet Gazetesi yazarı Ceyda Karan, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde mahsur kalan gazeteci meslektaşlarını çıkarmak için validen koridor açılmasını istediklerini belirtti.

Karan, "Basın özgürlüğü, halkın temel haber alma hakkını savunmak, bu mesleği icra eden gazeteciler olarak görevimiz. Buradaki koşulları biz üçüncü günümüz bugün, anlamaya çalışıyoruz. Türkiye'ye aktarmak görevimiz, sorumluluğumuzdur. Bu da hakikaten neler yaşandı, neler hissedildi içerde, şehrin göbeğinde bir çatışma bölgesi var. O bölgenin içerisinde DİHA'da çalışan bir meslektaşımız kısılıp kalmış durumda. Kendisinin oradan can güvenliği içerisinde çıkartılmasını talep etmek gazeteciler olarak bizim sorumluluğumuzdur. Vali Bey'e çağrıda bulunmak istiyoruz, biz kendisine herhangi bir zarar gelmeden elbette içerde siviller olduğu söyleniyor, bu bilgileri doğrulayamıyoruz, çünkü içeri giremiyoruz, bir koridor açılması halinde biz arkadaşımızı gidip almaya hazırız, bu konuda yardımcı olunmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

"GERÇEKLERİ YANSITMAK İÇİN SUR'DAYDI"

DİHA muhabiri Mazlum Dolan'ın babası Remzi Dolan, oğlunun gerçekleri yansıtmak için orada olduğunu söyledi. Dolan, "Sur'un içinde nerede bir durum olduysa gerçekleri yansıtmak için basın ahlakıyla uygun bir şekilde gerçekler için Sur'un içine girdi. Ben gideceğim gerçekleri yansıtmak için, ahlaklı basının bu olduğunu göstermek için kendisi her yerde doğruların peşindeydi. Onunla konuştum, durumlarının çok kötü olduğunu, su olmadığını, yemek olmadığını, başımızı dışarı çıkaramadığımızı anlatıyordu. 4 aylık bebekten 70 yaşındaki insanlar oradalar. Bir an önce bir koridorun açılması veya birkaç saatlik ateşkesin sağlanarak oradan çıkarılmasını istiyoruz. Herkes elini vicdanına koysun, ben insanım diyen herkesin destek sunmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"SEFERBERLİK RUHU İÇERİSİNDE OLALIM"

Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC) Başkanı Hakkı Boltan ise seferberlik ruhu içerisinde birlikte olunması gerektiğini söyledi. Boltan, "Seferberlik ruhu içerisinde birlikte olalım. Gelen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz ve takdir ediyoruz. Ve bunun devamını istiyoruz." şeklinde konuştu. Gazeteciler, Sur'da mahsur kalan meslektaşları için oturma eylemi yaptı.

Gazeteciler, mahsur kalan meslektaşları için Sur’a yürüdü

Gazeteciler, mahsur kalan meslektaşları için Sur’a yürüdü

Gazeteciler, mahsur kalan meslektaşları için Sur’a yürüdü

Gazeteciler, mahsur kalan meslektaşları için Sur’a yürüdü

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim