• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

Gazeteciler gününde CHP’den Silivri’ye destek çıkarması

Gazeteciler gününde CHP’den Silivri’ye destek çıkarması
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul il ve ilçe örgütleri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde, tutuklu gazetecilere destek amacıyla Silivri Cezaevi'ne...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul il ve ilçe örgütleri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde, tutuklu gazetecilere destek amacıyla Silivri Cezaevi'ne akın etti. Partinin Kartal, Beykoz, Fatih, Bakırköy, Silivri ve Çatalça örgütlerine mensup partililer gruplar halinde cezaevine gelerek "Gazetecilere özgürlük" pankartı açtı.

Çalışan gazeteciler günü dolayısıyla cezaevi önünde toplan CHP'li partililer "Gazetecilere özgürlük" pankartı açtı. Eyleme, CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, Ali Şeker, Eren Erdem, Orhan Sarıbal ve CHP Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar katıldı. Partililer aralıklar, "Özgür basın susturulamaz', "Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek', Susma sustukça sıra sana gelecek" şeklinde slogan attı.

'GÜN, ÇALIŞAMAYAN GAZETECİLER GÜNÜ'

CHP İstanbul gençlik kolları tarafından yapılan açıklamada "Bugün çalışan gazeteciler günü değildir. Bugün çalışamayan gazeteciler, esir tutulan gazeteciler, öldürülen gazeteciler, kovulan gazeteciler, tutuklanan gazeteciler, Silivrili gazeteciler günüdür. Sizlere söz veriyoruz. Bu ülke faşizme boyun eğmeyecektir, bu ülke Hitler Almanya'sına özenenlere fırsat vermeyecektir." denildi.

Eylemde partililere seslenen Mahmut Tanal, "Durdurulan TIR'lar suçla, silahla, mühimmatla dolu TIR'lardı. Onlar devlet sırrı değil, onlar suçüstü yakalanmış, şebekelerin delilleridir. Asıl burada yargılanması gerekenler basın mensupları değil, asıl yargılanması gereken, dönemin başbakanıdır, dönemin içişleri bakanıdır, o bölgenin valileridir." dedi.

Milletvekili Ali Şeker ise "Cumhuriyet Halk Partisi'nin bütün örgütleri, hep birlikte burada faşizme karşı direnmek için bir araya geldi. Bir diktatör var gerçeklerden korkuyor. Halkın gerçekleri öğrenmesinden çok korkuyor. Bu gerçekler öyle kirli gerçekler ki bu kirli gerçekler sanki milli davaymış gibi bu milletin sırtına yüklemek istiyor. Biz orada katledilen halka karşı kullanılan silahları gönderen bir devletin utancını yaşamak istemiyoruz. Bu utancı bize yaşatmak isteyenlerin bu oyunlarını ortaya çıkaran gerçek gazetecilerin hapishanelerde, zindanlarda tutuklu yargılanmasını kabul etmiyoruz. Bu mücadelede hep onların yanında olacağız." diye konuştu.

EREN: KİMYASINI BOZDUK

Eren Erdem ise şunları söyledi: "AKP faşizminin medyayı abluka altına alma operasyonunun son halkasıyla karşı karşıyayız. Burada özgür medya gazetecilik zindanlara tıkılarak halk gerçeklerden, mahrum bırakılmak isteniyor. Ben ve yol arkadaşlarım milletvekili olarak bunların bütün kirli çamaşırlarını ortaya çıkardık. Bunların kimyasını bozduk. Şimdi de oyunlarını bozacağız. Ve Bunların zapt ettiği iktidarı ellerinden alıp Silivri zindanlarını duvarlarını yerle bir edeceğiz."

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da "Silivri bugün aydınlıkların, çağdaş yaşamın, aydınlık yarınlara olan özlemin, umudun simgesi haline geldi." ifadelerini kullandı.

Konuşmalarda partililer taşıdıkları pankart ve afişleri cezaevi önüne yola sererek slogana attı. Bu arada başörtülü bir partilini slogan atması ise dikkat çekti.

Protestonun sonunda "Faşizme karşı omu omuza', " Susma sustukça sıra san gelecek" şeklinde slogan atan partililer olaysız bir şekilde dağıldı.

Gazeteciler gününde CHP’den Silivri’ye destek çıkarması

Gazeteciler gününde CHP’den Silivri’ye destek çıkarması

Gazeteciler gününde CHP’den Silivri’ye destek çıkarması

Gazeteciler gününde CHP’den Silivri’ye destek çıkarması

Gazeteciler gününde CHP’den Silivri’ye destek çıkarması

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim