• BIST 8977
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Gazeteciler, Buzla Kaplı Çıldır Gölü’nde Kamp Yaptı

Gazeteciler, Buzla Kaplı Çıldır Gölü’nde Kamp Yaptı
Serhat Kalkınma Ajansı'nın organize ettiği program kapsamında Çıldır Gölü'ne gelen ve aralarında Reuters Haber Ajansı, Anadolu Ajansı, CNN Türk, Kanal...

Serhat Kalkınma Ajansı'nın organize ettiği program kapsamında Çıldır Gölü'ne gelen ve aralarında Reuters Haber Ajansı, Anadolu Ajansı, CNN Türk, Kanal D, Haber Türk, Kanal 24, Milliyet, Fox TV gibi yayın kuruluşlarının temsilcilerinin bulunduğu 18 gazeteci, buzla kaplı gölde kamp kurdu, Eskimo usulü balık avı ve atlı kızak etkinliklerine eşlik etti.

Kars, Ardahan, Iğdır ve Ağrı illerinde faaliyet yürüten Serhat Kalkınma Ajansı'nın (SERKA) gerçekleştirdiği program kapsamında 18 gazeteci ve fotoğraf sanatçısı havayoluyla Kars'a geldi. Daha sonra Ardahan ve Kars il sınırlarında bulunan Çıldır Gölü'ne geçen medya mensupları buzla kaplı göl üzerinde kamp kurdu. Akçakale köyündeki 35 öğrenciye Yenimahalle Belediyesi'nin desteğiyle alınan bot, kaban, eşofman takımı, atkı ve bereden oluşan hediye paketi veren gazeteciler, daha sonra köylülerin yaşamını sürdürmek için yaptığı Eskimo usulü balık avına tanıklık etti.

Buzlu göl üzerinde yaklaşık iki kilometre boyunca yürüyen fotoğraf sanatçıları ve gazeteciler, kış mevsiminin zor şartları altında buz kırarak balık avlayan köylülerle röportaj yaptı ve fotoğraflarını çekti. Daha sonra gün batımında atlı kızak gösterisini izleyen medya mensupları, soğuk havada atlı kızağa binmenin keyfini yaşadı.

Eksi 10 dereceyi bulan dondurucu havaya rağmen, göl üzerinde ateş yakıp ısınan gazeteciler, geceyi çadırlarda geçirdi. Gece boyunca basınç nedeniyle buzlarda meydana gelen çatlamalar, gazetecilere heyecanlı anlar yaşattı. Fotoğraf makineleri ve kameralarını ellerinden bırakmayan gazeteciler, gördükleri her anı görüntülemeye çalıştı.

Reuters Haber Ajansı Foto Muhabiri Ümit Bektaş, bölge illerinin önemli bir kış turizmi potansiyeline sahip olduğunu ve doğal yaşamın fotoğraf sanatçıları için büyük bir fırsat oluşturduğunu söyledi. CNN Türk Muhabiri Murat Pazarbaşı ile Kameraman Ertan Ezen ise, Çıldır Gölü'nün doğa sporlarıyla uğraşan başta gazeteciler olmak üzere toplumun her kesimine hitap edecek olanaklara sahip olduğunu ve bunun değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Kanal D Kameramanı Bayram Şahin de, kış mevsiminde yaşanan iklim koşullarının, kış turizmi için çok önemli olanaklar sağladığını belirterek, "Çıldır Gölü, yaz mevsiminde kano yarışları gibi su sporları, kış mevsiminde de atlı kızak, buz hokeyi, buz pateni gibi birçok spor dalı için çok uygundur" dedi.

Medya Trek üyesi gazeteciler iki günlük etkinliğin ardından havayoluyla Ankara'ya döndü.

Gazeteciler, Buzla Kaplı Çıldır Gölü’nde Kamp Yaptı

Gazeteciler, Buzla Kaplı Çıldır Gölü’nde Kamp Yaptı

Gazeteciler, Buzla Kaplı Çıldır Gölü’nde Kamp Yaptı

Gazeteciler, Buzla Kaplı Çıldır Gölü’nde Kamp Yaptı

Gazeteciler, Buzla Kaplı Çıldır Gölü’nde Kamp Yaptı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim