• BIST 9548.09
  • Altın 2497.323
  • Dolar 32.492
  • Euro 34.5556
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Gazeteci Yonca Doğan: Bu Türkiye'nin utancıdır

Gazeteci Yonca Doğan: Bu Türkiye'nin utancıdır
Silivri Cezaevi önünde tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için tutulan umut nöbetine Today's Zaman Gazetesi yazarı Yonca Poyraz Doğan devam etti.

Silivri Cezaevi önünde tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması için tutulan umut nöbetine Today's Zaman Gazetesi yazarı Yonca Poyraz Doğan devam etti. İlk kez umut nöbeti tutmaya geldiğini söyleyen Doğan, vatandaşların umut nöbetine verdiği destekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek "Aslında bu büyük bir utanç, Türkiye'nin utancı burada bunları yapmak zorunda olmamız bizim. Umarım bu hâl en kısa zamanda son bulur." dedi.

Tutuklu gazetecilere destek amacıyla devam eden umut nöbetini devralan gazeteci Yonca Doğan, nöbette beklediği sırada cezaevine yakınlarını görmeye gelenlerin nöbete destek verdiğini, halkın desteğiyle direncin daha güçlü olacağını söyledi. Doğan şunları söyledi: "Buraya geldiğimde masaya, çadıra uğrayanlar, hâl hatır soranlar oldu. Hala da oluyor. Ve çoğunlukla gelenler cezaevinde yakınlarını görmeye gelmiş olanlardı. Masaya uğramaları sevindirdi beni açıkçası. Çünkü bu nöbete ne kadar çok sıradan insan, okuyucu, izleyici de sahip çıkarsa, o kadar daha güçlü oluruz diye düşünüyorum. Zaten bu nöbet sadece gazetecilerin tutması için başlatılmadı, diğerlerine de açık. Ve arada bir katılan vatandaşlar, yurttaşlar olduğunu, insanlar olduğunu görüyorum, medyadan izliyorum. Bunun artması direnci daha güçlü kılacaktır umudu olanlar açısından."

Silivri Cezaevi'ndeki gazetecilere sabır dileyen gazeteci Doğan, meslektaşlarının tutuklu bulunmasını Türkiye'nin bir ayıbı olarak yorumladı. Gazetecilerin cezaevinde değil görevlerinin başında olması gerektiğini vurgulayan Doğan, "Burada biz gelip sadece birkaç saat oturuyoruz, onlara destek olmaya çalışıyoruz bu şekilde. Aslında bu büyük bir utanç, Türkiye'nin utancı burada bunları yapmak zorunda olmamız bizim. Çünkü görevimizin başında kalemimiz kağıdımız elimizde çalışıyor olmamız gerekiyor. İçerideki arkadaşlarımız, meslektaşlarımız için de aynı şey söz konusu. Onların olması gereken yer orası değil. Umarım bu hal en kısa zamanda son bulur. Çünkü Türkiye'nın bir ayıbıdır. O gazetecilerin orada değil görevlerinin başında olmaları gerekiyordu, ama ne yazık ki görevlerini yaparken böyle bir uygulamaya, böyle bir tutuma maruz kaldılar. Bunun en kısa zamanda sona ermesini diliyorum." şeklinde konuştu.

Gazeteci Yonca Doğan: Bu Türkiye'nin utancıdır

Gazeteci Yonca Doğan: Bu Türkiye'nin utancıdır

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim