• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Gazeteci-yazar Ayşe Böhürler: "Sosyal Market Örnek Bir Proje"

Gazeteci-yazar Ayşe Böhürler: "Sosyal Market Örnek Bir Proje"
Beyoğlu Belediyesi'nin Kasımpaşa'da altı yıl önce hayata geçirdiği Sosyal Market'i ziyaret eden Gazeteci-Yazar Ayşe Böhürler, "Bu güzelliklerin hepsinin...

Beyoğlu Belediyesi'nin Kasımpaşa'da altı yıl önce hayata geçirdiği Sosyal Market'i ziyaret eden Gazeteci-Yazar Ayşe Böhürler, "Bu güzelliklerin hepsinin bir araya getirilmesi beni çok etkiledi. Bu proje inşallah Türkiye'de bir rol model olur ve bütün belediyelerimize yayılır" dedi.

Gazeteci-Yazar Ayşe Böhürler, Beyoğlu Belediyesi ve Sosyal Market Vakfı işbirliği ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım etmek amacıyla kurulan Sosyal Market'i ziyaret etti. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'la Sosyal Market'i gezerek faaliyetleri hakkında bilgi alan Böhürler, Sosyal Market'in örnek bir proje olduğunu söyledi.

"BURASI BENİ ÇOK ETKİLEDİ"

Sosyal Market'e ilk defa geldiğini belirten Gazeteci- Yazar Ayşe Böhürler, "Çok temiz, her şeyden önce girdiğimiz andan itibaren son derece nezih. Buradan alışveriş yapan hiç kimseye ne yoksulluğunu ne ihtiyaç sahibi olduğunu hissettirmeyen son derece güzel bir ortam temin edilmiş. Bu güzelliklerin hepsinin bir araya getirilmesi beni çok etkiledi" dedi.

Böhürler, ihtiyaç sahiplerini rencide etmeden yapılan bu alışverişin ahlakımıza, kültürümüze de çok uygun olduğunun altını çizerek, "Tüm sistem son derece şeffaf ve kontrol edilebilir, denetlenebilir şekilde işliyor. 5 bin 500 ihtiyaç sahibi ailenin buradan faydalanması, giyimden yiyeceğe, meyveden sebzeye her türlü ihtiyacını alması çok güzel" diye konuştu.

"BAŞKAN DEMİRCAN'I VE EKİBİNİ KUTLUYORUM"

"Bunu böyle rahatsız etmeden buraya katkı sağlayan bağışçının da denetleyebildiği bir ortamda buluşturmak çok önemli" diyen Böhürler, "Bu proje inşallah Türkiye'de bir rol model olur ve bütün belediyelerimize, ilçelerimize yayılır. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ı ve tüm ekibiyle burada çalışma yapan herkesi kutluyorum. Örnek bir proje" dedi.

"EN GÜVENİLİR, EN UMUT VAAT EDEN PROJE" SEÇİLMİŞTİ

Beyoğlu Belediyesi Başkanı Ahmet Misbah Demircan tarafından İhtiyaç sahibi vatandaşların ihtiyaçlarını onurlu ve çağdaş bir şekilde giderebilmelerini sağlamak amacıyla 2010 yılında Kasımpaşa'da kurulan "Sosyal Market" bir ilk olma özelliğini taşıyor. Bu projeyle, 5 bin 500 aile yaklaşık 30 bin kişi, düzenli olarak içinde 1500 çeşit ürün bulunan modern bir marketten hiçbir ücret ödemeden alış veriş yapma olanağına sahip oldu. Proje Dünya e-Devletler Organizasyonu'nda (We-Go) Sosyal Kart ve Gıda Bankacılığı Projesi, "sosyal hizmetler kategorisi"nde "En güvenilir, en umut vaat eden proje" seçilmişti.

Gazeteci-yazar Ayşe Böhürler: "Sosyal Market Örnek Bir Proje"

Gazeteci-yazar Ayşe Böhürler: "Sosyal Market Örnek Bir Proje"

Gazeteci-yazar Ayşe Böhürler: "Sosyal Market Örnek Bir Proje"

Gazeteci-yazar Ayşe Böhürler: "Sosyal Market Örnek Bir Proje"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim