• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak Gümüşhaneliler İle Buluştu

Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak Gümüşhaneliler İle Buluştu
Genç Memur-Sen Gümüşhane İl Temsilciliği tarafından düzenlenen "Gelecek tasavvurumuz ve gençlik" temalı konferansa Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak konuşmacı...

Genç Memur-Sen Gümüşhane İl Temsilciliği tarafından düzenlenen "Gelecek tasavvurumuz ve gençlik" temalı konferansa Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak konuşmacı olarak katıldı.

Gümüşhane Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi çok amaçlı salonda gerçekleştirilen program Memur-Sen ve Genç Memur-Sen'in yaptığı etkinlikleri içeren sunum ve Genç Memur-Sen İl Başkanı İsa Aslan'ın açılış konuşmasıyla başladı.

Gazeteci yazar Dilipak, burada yaptığı konuşmada, haksızlık kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun mazlumdan yana zalime karşı durulması gerektiğine vurgu yaparak Fatih Sultan Mehmet'in 19 yaşında tahta oturduğu dönemde 7 dil bildiğini hatırlattı ve "Eğer daha iyi bir dünyayı gerçekleştirecekseniz ona göre aklen, ahlaken, ruhen değişmeniz gerekiyor. Her toplum layık olduğu gibi daim olacak. Sizler kendi hakkınızda ki hükmü değiştiremedikçe, Allah sizin hakkınızda ki hükmünü değiştirmeyecek. Onun yardım eli sizin üzerinizde olduktan sonra sizi hiçbir güç yenemez" dedi.

"SİZİ KANDIRIRLAR, NE OLUP BİTTİĞİNİ ANLAYAMAZSINIZ"

Hiçbir Müslümanın dünyada olup biten şeyleri görmezden, duymazdan, bilmezden gelme hakkına sahip olmadığının altını çizen Dilipak, "İnternet üniversitesinden tarih, felsefe, iktisat, siyaset bir akademik dal daha okuyacaksınız. Yoksa sizi kandırırlar, ne olup bittiğini anlayamazsınız, burnunuzun dibinde ki savaştan haberiniz olmaz. Dolar niye böyle yükseliyor, petrol niye böyle yerin dibine batıyor anlayamazsınız. Bilim adamı, meslek sahibi olmanızla ilgili değil bu. Yaşadığınız dünyaya şahitlik edeceksiniz, bizim inancımızda şahitlik şehitlikle eş anlamlıdır, aynı kökenden gelir, imani bir sorumluluktur. Yaşadığımız dünyada ne olup bittiğini anlamak zorundasınız" diye konuştu.

Konferansa Gümüşhane Valisi Yücel Yavuz, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Celalettin Vatandaş, Prof. Dr. Murat Küçük, Memur-Sen Gümüşhane İl Başkanı Musa Uncu, Genç Memur-Sen İl Başkanı İsa Aslan, siyasi parti ve STK temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konferansın sonunda Vali Yücel Yavuz, Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak'a teşekkür ederek günün anısına el işi gümüş kahve seti takdim etti.

Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak Gümüşhaneliler İle Buluştu

Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak Gümüşhaneliler İle Buluştu

Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak Gümüşhaneliler İle Buluştu

Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak Gümüşhaneliler İle Buluştu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim