• BIST 9565.46
  • Altın 2480.397
  • Dolar 32.491
  • Euro 34.5876
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Gazeteci Yavuz Donat, ARÜ Yenisey Yerleşkesi’ne Hayran Kaldı

Gazeteci Yavuz Donat, ARÜ Yenisey Yerleşkesi’ne Hayran Kaldı
Sabah Gazetesi Köşe Yazarı-Gazeteci Yavuz Donat Ardahan'a yaptığı ziyaret programı kapsamında Rektör Prof.

Sabah Gazetesi Köşe Yazarı-Gazeteci Yavuz Donat Ardahan'a yaptığı ziyaret programı kapsamında Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz'ı makamında ziyaret etti.

Rektörlük makamında yapılan ziyarete Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci, Ardahan Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Yrd. Doç. Dr. İhsan Kurtbaş, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Necip Yıldız da katıldı.

Rektör Prof. Dr. Korkmaz, Gazeteci Donat'a ARÜ ve KÜNİB'i Anlattı

Sohbet havasında geçen ziyarette Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, üniversite ve çalışmaları hakkında çeşitli bilgiler verdi. Ardahan Üniversitesi olarak ulusal ve uluslararası alanda önemli programlar ve faaliyetler gerçekleştirdiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Korkmaz, "Örneğin, Başkanlığı ve Sekretaryası Üniversitemiz tarafından yürütülen Kafkasya Üniversiteler Birliği'nin (KÜNİB) "Uluslararası Tehlike Altındaki Diller Sempozyumu'nu Ardahan'da gerçekleştirdik. Harvard Üniversitesi ve TDK gibi kuruluşlarla ortaklaşa düzenlediğimiz sempozyuma dünyanın birçok ülkesinden alanında önemli çalışmalara imza atmış ünlü dil bilimciler katıldı. Sempozyumda, dünyada tehlike altında olan diller ve akıbetleri konuşuldu." diyerek üniversite bölgesel ve uluslar alanda önemli projeler ve faaliyetler gerçekleştirdiğini dile getirdi. Ayrıca Rektör Prof. Dr. Korkmaz, üniversitenin öncülük ettiği ve düzenlediği birçok önemli programın sonucunda ortaya çıkan kitapları çeşitli yayınevlerinin basma talebinde bulunduğunu belirtti.

Rektör Prof. Dr. Korkmaz, Ardahan Üniversitesi Yenisey Yerleşkesi'yle ilgili Gazeteci Donat'a bilgi verdi. Yerleşkenin kuruluş süreciyle ilgili konuşan Rektör Prof. Dr. Korkmaz, "Ben gelmeden önce kampüs alanı olarak bir yer belirlenmiş ve sadece benim imzam kalmıştı. Ancak gösterilen araziye baktığımda bataklık alanı olduğunu gördüm ve tam bir buçuk yıl devletin karşısında durarak itiraz ettim. Sonunda gördüğünüz bu güzel kampüs alanının yerini belirleyerek bu hale getirdik." diyerek, zor şartlar altında kurulan Ardahan Üniversitesi'nin bugünlere nasıl geldiğini kaydetti.

GAZETECİ DONAT'TAN ARÜ'YE ÖVGÜ

Gazeteci Yavuz Donat, Türkiye'de Çanakkale 18 Mart, Kütahya Dumlupınar, Niğde gibi birçok üniversitenin kurulmasına yıllar önce çeşitli çevreler tarafından eleştiriler getirildiğini, ancak şu anda söz konusu üniversitelerin 30 binin üzerinde öğrenciye sahip olduğunu hatırlatarak, "Bu bağlamda da söyleyebilirim ki, yaptığınız çalışmalarınız boşa gitmeyecektir. Ardahan Üniversitesi 15 - 20 yıl içerisinde gelişimini tamamlamış ve şehre yön veren bir eğitim merkezi haline gelecektir." diye konuştu. Öte yandan Gazeteci Donat, Ardahan Üniversitesi'nin kısa sürede önemli başarılara imza atması nedeniyle Rektörümüz Prof. Dr. Korkmaz ve ARÜ Yönetimine teşekkür etti.

Ziyarette Rektör Prof. Dr. Korkmaz ve Gazeteci Donat Ardahan bölgesiyle ilgili karşılıklı görüş alış - verişinde bulundu. Rektörümüz Prof. Dr. Korkmaz, Ardahan'ın turistik, kültürel, coğrafi, tarihi, edebi ve diğer alanlardaki birçok değer ve güzelliği hakkında bilgi verdi. Gazeteci Yavuz Donat ise, Ardahan gezisi sırasında yaptığı gözlemler ve edindiği bilgiler çerçevesinde fikirlerini paylaştı.

Sohbetin ardından Rektörlük makamında hatıra fotoğrafı çektirildi.

Gazeteci Yavuz Donat, ARÜ Yenisey Yerleşkesi’ne Hayran Kaldı

Gazeteci Yavuz Donat, ARÜ Yenisey Yerleşkesi’ne Hayran Kaldı

Gazeteci Yavuz Donat, ARÜ Yenisey Yerleşkesi’ne Hayran Kaldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim