• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

'Gazeteci tutuklamasında dünyada 5. sırada olmamız utanç verici'

'Gazeteci tutuklamasında dünyada 5. sırada olmamız utanç verici'
Antalya Demokratik Hukuk ve Evrensel İnsani Değerler Platformu Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, Türkiye'nin dünyada tutuklu gazeteci sıralamasında 5....

Antalya Demokratik Hukuk ve Evrensel İnsani Değerler Platformu Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, Türkiye'nin dünyada tutuklu gazeteci sıralamasında 5. sırada olmasının utanç verici bir durum olduğunu belirtti.

Basın özgürlüğü ile ilgili açıklama yapan Mücahit Gündoğdu, en fazla dünyada tutuklu gazetecinin bulunduğu ülkenin Çin olduğunu kaydetti. Türkiye'de hali hazırda 32 gazetecinin sırf yaptıkları haberden dolayı tutuklu bulunmasının ülkede basın özgürlüğünün ne durumda olduğunu açık bir şekilde gösterdiğini vurgulayan Gündoğdu, sivil toplum kuruluşlarının Silivri'de tutuklu gazeteciler için başlattığı mektup kampanyasını desteklediklerini ifade etti.

NÜFUS ORANI BAKIMINDAN DÜNYADA BİRİNCİYİZ

Gündoğdu, "Ülkemiz basın özgürlüğü noktasında dünya sıralamasında son sıralarda. Tutuklu gazeteci sıralamasında dünyada beşinci sıradayız. Birinci sırada Çin var. Nüfus oranı bakımından ise dünyada birinci sıradayız." dedi. Silivri'de Hidayet Karaca, Gültekin Avcı, Mehmet Baransu, Can Dündar, Erdem Gül, Cevheri Güven ve Murat Çapan'ın tutsak olmasının utanç tablosu olduğuna dikkat çeken Gündoğdu, şu ifadeleri kullandı: "Son dönemlerde basına ve medyaya yönelik, kısıtlamalar, ekran karartmalar ve bir takım basın mensuplarının sırf gazetecilik görevini yaptıklarından ve basın özgürlüğü çerçevesinde serbest çalışma olanaklarından mahrum edilmesi çok düşündürücüdür. Kamuoyunu aydınlatan, bilgilendiren esas duayen gazeteciler ve medya mensuplarının tutuklanması ile toplum sağlıklı haber alma yolları kapatılmıştır. Kamuoyunun aydınlama pencereleri, bir bir kapatılarak demir parmaklıklar arasına sürülmüştür. Burada hakikatte esas mağdur olan halkın haber alma özgürlüğüdür. Gazetecilerin derhal serbest bırakılmasını istiyoruz."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim