• BIST 9475.01
  • Altın 2496.579
  • Dolar 32.5995
  • Euro 34.7967
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C

'Gazeteci tehdit eden, bakan yardımcısı olacak; hangi ahlaktan söz ediyorsunuz?'

'Gazeteci tehdit eden, bakan yardımcısı olacak; hangi ahlaktan söz ediyorsunuz?'
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahim Boynukalın'ın Gençlik ve Sopr Bakan Yardımcısı olması konusunda...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahim Boynukalın'ın Gençlik ve Sopr Bakan Yardımcısı olması konusunda eleştirilerde bulundu. Ahlaklı olmanın aynı zamanda erdemli olmak olduğunu beliren Kılıçdaroğlu, "Erdem diyeceksiniz, ahlak diyeceksiniz, doğruluk diyeceksiniz, medya özgürlüğümüz bizim kırmızı çizgimizdir diyeceksiniz, kalkacaksınız medyaya saldırıda bulunan gazetecileri tehdit eden bir kişiyi getireceksiniz Gençlik Spor Bakanlığı'na bakan yardımcısı olarak atayacaksınız. Hangi erdemden hangi ahlaktan söz ediyorsunuz? Bizim bahsettiğimiz erdem ve ahlak ayrı, onların bahsettiği ayrı. Boynukalın Gençlik Bakanlığı'nda nasıl görev verecek? Elinde sopa ile." diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde partisinin grup toplantısında konuştu.

Bütün inançların ortak temelinin ahlak olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Ahlaklı olmak, aynı zamanda erdemli olmaktır. Bir milletvekili vardı. Bir gazeteye gece baskın yaptılar yetmedi ikinci baskını yaptılar. Bir güruhu topladı Hürriyet gazetesine baskın yaptılar. Camını çerçevesini indirdiler ve onun başında bir AKP milletvekili vardı. Boynukalın. Ne kadar kalın bilmiyoruz. Bu arkadaşımız geçen günlerde Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bakan yardımcısı olarak atandı. Şimdi bakın. Bizi dinleyen 78 milyon vatandaşımıza sesleniyorum. Erdem diyeceksiniz, ahlak diyeceksiniz, doğruluk diyeceksiniz, medya özgürlüğümüz bizim kırmızı çizgimizdir diyeceksiniz, kalkacaksınız medyaya saldırıda bulunan gazetecileri tehdit eden bir kişiyi getireceksiniz Gençlik Spor Bakanlığı'na bakan yardımcısı olarak atayacaksınız. Hangi erdemden hangi ahlaktan söz ediyorsunuz? Bizim bahsettiğimiz erdem ve ahlak ayrı, onların bahsettiği ayrı. Boynukalın Gençlik Bakanlığı'nda nasıl görev verecek? Elinde sopa ile.." diye konuştu.

78 milyon vatandaşın şu soruyu kendisine sormasını isteyen Kılıçdaroğlu, "İller ve ilçeler silah deposuna dönüştürülürken bu ülkenin başında kimler vardı? İkinci soru, 2002'de sıfır terörle devraldınız, ne oluyor Türkiye'nin doğu ve güneydoğusuna?" dedi.

'GAZZE ABLUKASI KALKMADAN BİR ANLAŞMA İMZALARSANIZ O 9 VATANDAŞIN KANI ELLERİNE BULAŞIR'

Herkesin Türkiye'ye düşman olduğunu ve yeni bir arayışın içine girildiğini anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "İsrail'i vatan haini ilan etmişlerdi. Yöneticilerini vatan haini ilan etmişlerdi, şimdi gizli kapaklı görüşüyorlardı, önce inkar ettiler, sonra dediler ki evet görüşüyoruz. Mavi Marmara'yı tüm vatandaşlarımız biliyor. 31 Mayıs 2010'da uluslararası sularda bizim gemimizi İsrail askerleri gelip vurdu ve 9 vatandaşımızı katlettiler. Korsan bir devletin yapabileceğini aynen yaptılar. Türkiye haklı bir tepki gösterdi. Bunu yapamazsınız dedi, sizden özür, tazminat bekliyoruz ve Gazze'deki ablukanın kalkmasını istiyoruz dedi. Bu 3 koşulu yerine getirirseniz tamam bir sorunumuz kalmayacak. Gazze ablukası kalkmadan eğer bir anlaşma imzalarsanız o 9 vatandaşımızın kanı onu imzalayan arkadaşların ellerine bulaşmış demektir. Filistin davası kutsaldır. Filistin topraklarında Türkiye'den giden devrimci gençlerimizin mezarları var."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim