• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Gazeteci Tayfun Talipoğlu ’Kubilay’ı Kim Neden Öldürdü’ Programına Katıldı

Gazeteci Tayfun Talipoğlu ’Kubilay’ı Kim Neden Öldürdü’ Programına Katıldı
Gazeteci Tayfun Talipoğlu, Odunpazarı Belediyesi ve Odunpazarı Kent Konseyi Yenikent Mahalle Meclisi'nin "Kubilay'ı Kim Neden Öldürdü?" isimli programına...

Gazeteci Tayfun Talipoğlu, Odunpazarı Belediyesi ve Odunpazarı Kent Konseyi Yenikent Mahalle Meclisi'nin "Kubilay'ı Kim Neden Öldürdü?" isimli programına katıldı. Talipoğlu etkinlikteki konuşmasında, Odunpazarı Belediyesi'nin sanat ve kültür anlamında önemli şeyler yaptığını, katkılar sunduğunu ve bunun yanında Cumhuriyet'i korunmak için gereken ne varsa yaptığını ifade etti.

Odunpazarı Belediyesi ve Odunpazarı Kent Konseyi Yenikent Mahalle Meclisi, 23 Aralık 1930 yılında Cumhuriyet karşıtı bir grup tarafından katledilen Türk öğretmen ve asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ı anma etkinliği düzenledi. "Kubilay'ı Kim Neden Öldürdü?" isimli Konferans ve anma programı, Odunpazarı Belediyesi Hasan Polatkan Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Gerçekleşen programa Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Onur konuğu olarak Tayfun Talipoğlu, Konuşmacı olarak Doç. Dr. Yağmur Say, CHP Odunpazarı İlçe Kadın Kolları Başkanı Sibel Yeşildal, Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı Hasan Atak, Odunpazarı Kent Konseyi Genel Sekreteri İsmail Kumru, Yenikent Mahalle Meclisi Başkanı Semih Baras, Odunpazarı Belediye Meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve daire müdürleri katıldı.

"ODUNPAZARI CUMHURİYETİ KORUYOR"

Etkinliğe onur konuğu olarak katılan Tayfun Talipoğlu da bir konuşma yaptı. Talipoğlu, Odunpazarı Belediyesi'nin sanat ve kültür anlamında önemli şeyler yaptığını, katkılar sunduğunu ve bunun yanında Cumhuriyet'i korumak için gereken ne varsa yaptığını ifade etti. Talipoğlu, "Bu Cumhuriyet yıllardır dervişlerle uğraşıyor. Bugün bunları daha pervasızca ifade edebiliyorlar. Bu ülkenin televizyonlarında, gazetelerinde ve kitaplarında yeni katliamlara çağrı yapıyorlar. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları ne yaptıysa gözümüze soka soka yok ediyorlar. Her şeyden önce toplumdan kadını yok ediyorlar. Bir toplumda kadın yok edilip arka plana itilirse, o toplumda duyarlılık kaybolur ve kayboldu da" dedi.

"VIZ GELİR TIRIS GİDER"

İnsanların demokrasi için sustuklarını belirten Talipoğlu, "Demokrasi kendine karşı bir takım eylemleri hoşgörüyle tutmak zorunda kalıyor. Rejimin gereği bu. Özgürlük diyorsunuz ama özgürlükleri yok edenlere tolerans gösteriyorsunuz. Fakat, bu ülkenin gelmiş geçmiş tek kahramanı Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları öyle bir temel atmışlar ki vız gelir tırıs gider"şeklinde konuştu.

YENİKENT MAHALLE MECLİSİNE TEŞEKKÜR

Demokrasi Şehidi Kubilay öğretmeni anma programında konuşma yapan Başkan Kurt, "Bu tür anmaları klasikleşmiş nutuklarla yapmak yerine sebep sonuç değerlendirmesiyle yapmanın doğru olduğunu gördük. Burada bir farklılığı da sergilemek istiyorum. Gerçekleştirilen etkinliği Odunpazarı Kent Konseyi hatta Yenikent Mahalle Meclisi yapıyor. Yenikent Mahalle Meclisimize teşekkür ediyorum. Bu tür konularda hem duyarlı hem de sivilleşmenin yayılmasını sağlamaya yönelik bizim temel felsefemizi de ortaya koyuyor" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından etkinliğe katılan Doç. Dr. Yağmur Say, 23 Aralık 1930 yılında Cumhuriyet karşıtı bir grup tarafından öldürülen Türk öğretmen ve asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ve demokrasi şehitleri hakkında konferans verdi. Konferansın ardından Odunpazarı Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi Müzik topluluğu tarafından konser düzenlendi. Program sonunda hep bir ağızdan Türk Bayrakları eşliğinde İzmir Marşı ve 10'uncu Yıl Marşı okundu.

Gazeteci Tayfun Talipoğlu ’Kubilay’ı Kim Neden Öldürdü’ Programına Katıldı

Gazeteci Tayfun Talipoğlu ’Kubilay’ı Kim Neden Öldürdü’ Programına Katıldı

Gazeteci Tayfun Talipoğlu ’Kubilay’ı Kim Neden Öldürdü’ Programına Katıldı

Gazeteci Tayfun Talipoğlu ’Kubilay’ı Kim Neden Öldürdü’ Programına Katıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim