• BIST 9111.31
  • Altın 2323.888
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0176
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 25 °C

Gazeteci Süleyman Alasya'nın adı parkta yaşayacak

Gazeteci Süleyman Alasya'nın adı parkta yaşayacak
İzmir spor basınının duayen ismi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti merhum üyesi Süleyman Alasya'nın adı, Kahramanlar semtindeki bir parkta yaşayacak.

İzmir spor basınının duayen ismi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti merhum üyesi Süleyman Alasya'nın adı, Kahramanlar semtindeki bir parkta yaşayacak. Konak Belediyesi tarafından, 2014 yılında yaşamını yitiren Alasya'nın adının verildiği park törenle açıldı.

Törende konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Süleyman Alasya'yla yerel seçim çalışmaları sırasında tanıştığını, İstanbul'daki Gezi olaylarında ölen Ali İsmail Korkmaz adına lokma döktürmek istediğini anlattı. Süleyman Alasya ve Ali İsmail'i birlikte andıklarını belirten Baykan Pekdaş, "Bu anmadan kısa süre sonra Alasya'yı kaybettik. Onun adını artık Kahramanlar'da parkta yaşatacağız. O da mahalle kültürünün yaşamasını istiyordu. Spor, sosyal yaşam ve siyaset, onun için önemliydi. Ülkede basın özgürlüğü anlamında geri gidiş yaşanırken, gazetecilere yoğun baskılar yapılırken o da şu an bizimle birlikte olsaydı, tepkisini en kuvvetli şekilde dile getirirdi. Türkiye şu an kötü günlerden geçiyor." dedi.

'GAZETECİLER KENTİN BELLEĞİDİR'

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ise gazetecilerin şehirlerin belleğinde önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Alasya'nın onurlu duruşu ve güzel bir kalemi olduğunu söyleyen Dikmen, "Son derece anlamlı ve güzel bir gün. Kahramanlar, gazeteci yetiştirme konusunda öncü bir semt. Süleyman Alasya Parkı'nın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nün hemen sonrasında açılması çok anlamlı oldu. Gazeteciler, kentlerin belleğinde önemli yer tutuyorlar. Ben bu güzel park için aynı sektörde farklı kulvarlarda, aynı dönem içersinde birlikte yaşayıp paylaştığım Alasya'yı saygıyla anıyorum. Onun onurlu duruşu ve güzel kalemi, bizim için son derece anlamlıydı. Konak Belediye Meclisi'nin oybirliğiyle bu parkın yapılması konusundaki desteğine sonsuz teşekkür ederim." diye konuştu.

TSYD İzmir Şube Başkanı Bahri Okumuş da Alasya'nın farklı bakış açısıyla birdenbire gündemi değiştirebildiğini belirterek, "Yine bir sabah ansızın, yine gündemi değiştirerek aramızdan ayrıldı." dedi. Konuşmaların ardından Alasya'nın fotoğrafının bulunduğu büst açıldı. Onun için oluşturulan anı defterine dostları duygularını yazdı. Törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Başkan Pekdaş, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dikmen, TSYD Şube Başkanı Okumuş, Türkiye Gazeteciler Sendikası İzmir Şube Başkanı Halil Hüner, CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, Konak Belediye Meclisi üyeleri, Alasya'nın gazeteci dostları ve ailesi katıldı.

SÜLEYMAN ALASYA KİMDİR?

İzmir'de doğan Süleyman Alasya, mesleğe 1983 yılında Hürriyet gazetesinin spor servisinde başladı. 2001 yılına kadar Hürriyet Gazetesi İzmir Bürosu'nda spor muhabiri ve köşe yazarı olarak görev yapan Alasya Yeni Asır, Haber Ekspres ve Yenigün gazetelerinde görev aldı. Sky TV ve Kanal 35'te futbol programları yaptı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği ve Türkiye Spor Yazarları Derneği üyesi olan Alasya, son olarak 9 Eylül Gazetesi'nde spor köşe yazarlığı yapıyordu. Ayrıca Kanal 35 televizyonunda, "Futbol Yorum" programını hazırlayıp sunuyordu. Evli ve iki çocuk babası olan Süleyman Alasya, 2014 Mayıs ayında geçirdiği kalp krizi sonucu, 62 yaşında hayata veda etti.

Gazeteci Süleyman Alasya'nın adı parkta yaşayacak

Gazeteci Süleyman Alasya'nın adı parkta yaşayacak

Gazeteci Süleyman Alasya'nın adı parkta yaşayacak

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim