• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Gazeteci Çalıştayı Fotoğraf Teknikleri İle Sürdü

Gazeteci Çalıştayı Fotoğraf Teknikleri İle Sürdü
Aydın'ın Efeler ilçesinde başlatılan "Gazeteci Eğitim Çalıştayı" bilgisayar ortamında bilgi işlem ve fotoğraf teknikleri eğitimiyle sürdü.

Aydın'ın Efeler ilçesinde başlatılan "Gazeteci Eğitim Çalıştayı" bilgisayar ortamında bilgi işlem ve fotoğraf teknikleri eğitimiyle sürdü.

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) İletişim Fakültesi Salonunda, Aydın'da yerel medya çalışanların katılımıyla 14Mart-20 Nisan tarihleri arasında yapılması planlanan çalıştayın ilk etabı haber yazma ve toplama teknikleri ile bilgisayar ortamında bilgi işlem konuları tamamlanırken fotoğraf teknikleri eğitimiyle devam ediyor.

ADÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Behiç Alp Aytekin, bilgisayar ortamında bilgi işlem sunumunun ardından Radyo, Televizyon ve Sinema alanın da uzman Öğretim Üyesi Onur Tatar'da, gerçekleştirdiği sunumun da fotoğrafçılığın tarihçesi ve fotoğraf teknikleri hakkında bilgi verdi.

Bilimsel Araştırma Projesi (BAP) kapsamında desteklenen çalıştaya yoğun bir katılımın olduğunu belirten Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkan Yardımcısı Tevfik Akbaş, Basın İlan Kurumu, Aydın Gazetecileri Dayanışma Derneği ve Aydın Gazeteciler Cemiyeti'nin katkı sağladığı "Gazeteci Eğitim Çalıştayı" ADÜ Basın ve Halkla İlişkile Müdürlüğü tarafından proje haline getirilmesinden mutluluk duyduklarını belirtti.

AGC Başkan Yardımcısı Akbaş, "Kapsamlı bir çalışma ve katılımın yoğun olması sevindiricidir. Gazeteci Eğitim Çalıştayın birinci aşamasın da gazeteci eğitimleri adı altında haber yazma ve toplama teknikleri, fotoğraf teknikleri, sayfa tasarımı ilkeleri işlenirken ikinci aşamada konferanslar adı altında haberciliğin altın kuralları, medya ve etik, medya ve hukuk, sayfa tasarımı ve basın fotoğrafçılığı ele alınacağı ve çalıştayın üçüncü aşamasın da ise Aydın yerel basın tanıtım günleri, yarışmalar, ödül töreni ve kokteyle sona ereceği bir çalıştaydır. ADÜ İletişim Fakültesi bünyesinde yürütülmesi bilhassa genç kuşak gazeteci arkadaşlara daha faydalı olacağı inancındayım. Burada amaç teknolojik bilgilerin çok hızlı geliştiği bir ortamda destek gayesi ile başlatılan bir çalışmadır. Biz de sahada edindiğimiz tecrübeleri teorik bilgilerle desteklemiş olacağız. Bu çalıştay ve devam eden seminerlerin süreklilik arz etmesi gazete çalışanları için faydalı olacağı kanaatini taşıyorum" dedi.

Düzenlenen çalıştayın ardından katılımcılara "Katılım Belgesi" verileceği kaydedildi.

Gazeteci Çalıştayı Fotoğraf Teknikleri İle Sürdü

Gazeteci Çalıştayı Fotoğraf Teknikleri İle Sürdü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim