• BIST 9524.59
  • Altın 2503.102
  • Dolar 32.5844
  • Euro 34.5241
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Gayrimenkul sektörü, faiz indirimini önemli buldu

Gayrimenkul sektörü, faiz indirimini önemli buldu
Gayrimenkul Platformu GYODER'in Başkanı Aziz Torun, Merkez Bankası'nın faiz kararını, "rakamsal olarak olmasa da psikolojik olarak" önemli bulduğunu söyledi.

Gayrimenkul Platformu GYODER'in Başkanı Aziz Torun, Merkez Bankası'nın faiz kararını, "rakamsal olarak olmasa da psikolojik olarak" önemli bulduğunu söyledi.

Gayrimenkul fuarları Cityscape açıldı. İstanbul Kongre Merkezi'nde 24-26 Mart tarihleri arasında 3 gün boyunca ziyaret edilebilecek fuar ile ilgili bir açıklama yapan Aziz Torun, Merkez Bankası'nın faiz kararı ile ilgili değerlendirmelerde de bulundu. Merkez Bankası, faiz koridorunun üst bandı olan gecelik borç verme faizini 13 ay aradan sonra 25 baz puan indirerek yüzde 10,75'ten yüzde 10.50'ye çekmişti. Bu adımın sektöre olumlu yansımasını bekleyen Torun, "TCMB'nin bu açıklaması rakamsal olarak olmasa da psikolojik olarak önemli. Özellikle konut alıcıları için yıllık yüzde 12-13 olan faiz oranı yıllık bazda yüzda 10'a düşmesi sektör için önemli bir gelişme olacaktır ve konut kredisi yaygınlaşacaktır." ifadelerini kullandı.

Konut almak isteyenleri ve yatırımcıları ağırlayan Cityscape Turkey'e 7 ülkeden 67 şirket katılıyor. Daha önce Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Güney Kore, Katar ve Kuveyt'de düzenlenen fuar, Türkiye'de ilk kez gerçekleştiriliyor. Fuada, konut almak isteyenlere özel fırsatlar da sunuluyor.

Cityscape Turkey'i destekleyen kurumlar arasında yer alan GYODER'in Başkanı Aziz Torun, Türkiye'de yapılan fuar ve organizasyonların artık global iş dünyasının takvimlerine işlenmesini arzuladıklarını ifade etti. Torun, "Bu fuarı kriter almamak lazım, bu pozitif bir başlangıçtır Türkiye'nin bu evsahipliğine ihtiyacı var. Gelecekte çok daha geniş katılımlı ve büyük organizasyonlar için cesaret verici bir başlangıçtır." şeklinde konuştu.

3 günlük fuar boyunca yabancı katılımcıların ziyaretlerinde artış beklediklerini kaydeden Torun ayrıca GYODER" in 10 Mayıs'ta Raffles Otel'de "MetreKare" konseptiyle gerçekleştirilecek 15. Gayrimenkul Zirvesi'nde sektöre ilişkin güncel verileri açıklayacaklarını ve gayrimenkul gündemini belirleyeceklerini de aktardı.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim