• BIST 9524.59
  • Altın 2488.433
  • Dolar 32.5117
  • Euro 34.6556
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Gayretli’den Çorum TSO’ya Ziyaret

Gayretli’den Çorum TSO’ya Ziyaret
Çorum Taksiciler, Minibüsçüler ve Servisçiler Odası Başkanı Mehmet Gayretli, Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek, personel servis taşımacılığı...

Çorum Taksiciler, Minibüsçüler ve Servisçiler Odası Başkanı Mehmet Gayretli, Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek, personel servis taşımacılığı hakkındaki yasal düzenlemelerle ilgili bilgiler verdi.

5393 Sayılı Belediye Kanunun 15/P Maddesi gereği belediye meclisinin 01.11.2010 tarih ve 132 Sayılı Kararı ile servis yönetmeliğinin hazırlandığını belirten Gayretli, servis araçlarına S plaka zorunluluğu getirildiğini, bu düzenleme ile birlikte okul ve işyeri servislerinin disipline edilerek, sağlıklı ulaşım için uyulacak kuralların belirlendiğini söyledi.

Söz konusu yasal düzenlemeye karşın Çorum'da D3 Yetki Belgesi sahibi olmaksızın personel servisi kullanımının çoğaldığının tespit edildiğini ifade eden Gayretli, servis aracı sürücülerinin birçok resmi prosedürü yerine getirerek yeni sezona hazırlandığını, bununla birlikte yalnızca "S" plakalı araçların denetime tabi tutulmasından dolayı yetki belgesi sahibi olunmaksızın yasalara uygun olmayan araç sayısının arttığına dikkat çekti. Gayretli, bu durumun, yasal standartlara uygun olarak gelirini bu meslekten kazanan servisçilere zarar verdiğini vurguladı.

Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği'ne göre mülkiyetindeki araçlarla kendi personelini taşıyan özel kuruluşların başka bir fabrikanın personelini taşıyamadığının altını çizen Gayretli, başka firmaların personelini de taşıyan firmalara 5 gün trafikten men ve idari para cezası uygulandığını kaydetti.

Kendi personelini taşımak isteyen kuruluşun da SGK'dan tasdikli belgesi ile birlikte araç ruhsatı ve güzergâhını belirten Yetki belgesiyle birlikte Çorum Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nden güzergah izin belgesi alması gerektiğini bildirdi.

Gayretli, konu ile ilgili Oda olarak Çorum Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü ile çeşitli görüşmeler yaptıklarını, bu kapsamda üyelerin bilgilendirilmesi amacıyla Çorum Ticaret ve Sanayi Odası ile Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni de bilgilendirmek üzere ziyaretler gerçekleştirdiklerini sözlerin ekledi.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal da, yasaların; ilgili tarafların haklarını korumak ve hizmetin belli bir standartta verilmesini sağlamak amacıyla çıkartıldığını söyledi. Herkesin yasalara riayet etmesi gerektiğini dile getiren Başaranhıncal, bu durumun aynı zamanda rekabet eşitliğini de sağladığını vurguladı.

Başaranhıncal, "Bütün bunların haricinde Allah korusun, olası bir kaza halinde de işletmelerimiz doğrudan yükümlüdür. Ancak işletmelerimiz bu konuda yeterli ölçüde bilgi sahibi olmadığını düşünüyoruz. Bugünden itibaren üyelerimizi bilgilendirmeye başlayacağız" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim