• BIST 8728.32
  • Altın 2240.582
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.1296
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

GAÜN’lü Öğrencilerden Organ Bağışı Etkinliği

GAÜN’lü Öğrencilerden Organ Bağışı Etkinliği
GAÜN Organ Nakli Topluluğu tarafından düzenlenen etkinlikte, organ bağışının önemine vurgu yapıldı.

GAÜN Organ Nakli Topluluğu tarafından düzenlenen etkinlikte, organ bağışının önemine vurgu yapıldı. Etkinlikte konuşan Rektör Prof. Dr. Coşkun, "Bağış kutsal bir yaklaşımdır" dedi.

Organ Naklinin Önemi ve Organ Nakli Hakkında Bilgilendirme konulu GAÜN Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğin açılışında konuşan Rektör Prof Dr. Yavuz Coşkun, organ nakli konusunda Gaziantep'te bir tavır, eylem ortaya koyduklarını ifade etti. Coşkun, "Hocalarımız birliktelik içerisinde organ nakilleri, karaciğer, böbrek nakilleri yaptılar" dedi. Organlarımızın bir başkasının hayat bulması için bağışın son derece duyarlı bir iş olduğunu vurgulayan Coşkun,

"Düşünün, buna dair hikayeleri okuyun, buna dair filmleri seyrettiğiniz zaman ne de güzel bir iş yapıldığını, dinen bakarsak ne de güzel bir sevap işlendiğinin farkında olursunuz. Bu etkileri zaman zaman çeşitli vesilelerle ortaya koyuyoruz ki; bu anlamda toplumda, gençlerimizde, kentlerimiz de, köylerimizde insanlar bu konuda bilgilensin. Biraz daha duyarlı hale gelsinler ve bu işe gönül versinler istiyoruz" dedi.

"GÖNÜL BAĞI OLMALI"

GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gür ise, öğrenci toplulukları içerisinde hayata en çok dokunan, insana en çok fayda veren özellikle sağlık alanında büyük yeniliklere zemin hazırlayan Organ Nakli Topluluğu'na teşekkür etti. Prof. Dr. Gür, "Yapılan programların kamuoyuna mal edilmesi, yazarlar tarafından tartışmaya açılması ve özellikle bu konuda donörlerimiz ve kendi evladını, çocuğunu, annesini, babasını organ bulamadığı için kaybetme aşamasına gelmiş insanların ızdıraplarının en can alıcı haliyle duygusal dille ve romantizmini de işin içine katarak o gönül bağını da kurarak kitaplar yazılabilir, romanlaştırılabilir, kısa filmler çekilebilir. İşte bu açıdan da Yazarlar Birliği böyle bir katkı sağlayabilir diye düşünüyorum" şeklinde konuştu. Türkiye'de organ nakli yapan çok sayıda merkez olduğunu belirten Organ Nakli Öğrenci Topluluğu Danışmanı ve Karaciğer Nakli Direktörü Doç. Dr. Murat Taner Gülşen, GAÜN Organ Nakil Merkezinin kaliteli operasyonlara imza attığını belirterek, "Bizim özelliğimiz, nakil yaptığımız hastaların sağlık kalitesinin yüksek olduğu, yani beş yıllık yaşam süresinin Türkiye'de en önde birincilik alacak düzeyde olduğunu sizinle paylaşmaktan iftihar ederim. Nakil yapmak önemli ama biraz daha önemlisi onu takip etmek. Yaptığımız hasta üçte biri ölürse yaptığınız işin çok kıymeti kalmaz. Dolayısıyla bu yönüyle hastanemizle iftihar etmekten onur duyuyorum" ifade ederek, öğrencilere organ nakli konusunda halkı bilinçlendirmeleri tavsiyesinde bulundu. GAÜN Öğretim Üyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği Gaziantep Şube Başkanı Doç. Dr. Ayhan Doğan, tıp dünyasında ciddi bir gelişme olduğunu ve bu gelişmeden ülkemizin de nasibini aldığını belirtti. Organ nakli büyük bir ekip işi olduğunu söyleyen GAÜN Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Organ Nakli Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Sacit Çoban ise, bu ekibin önemli bir parçasının medya olduğunu, Organ Nakli Öğrenci Topluluğunun ve Yazarlar Birliğinin bir araya gelerek bu ekibe büyük katkı sağladığını sözlerine ekledi. Gaziantep Sanatçılar Derneği Başkanı ve Karagül Dizisi Yapımcısı Ahmet Onurlu, Karagül Dizisi sahnelerinin birinde, hastane sahnesinde organ bağışı yaptıracaklarını belirterek, bu konuya verdikleri önemi ifade etti. 6 yaşında vefat eden ve organları bağışlanan Utku Yücel'in babası Kemal Yücel'in konuşması ise salonda duygu dolu anlar yaşattı. Yücel, "Yitip giden bir canınızın, sevdiğinizin birilerine hayat vermesi o insanda sevdiğinizi yaşıyor olarak görmeniz çok harika bir şey. Bugün burada yapılan etkinliğin tüm üniversitelere ve öğrencilere örnek olmasını diliyorum" diyerek, öğrencilere organ bağışı yapmaları çağrısında bulundu.

Konuşmaların sonrasında Organ Nakli Öğrenci Topluluğu tarafından hazırlanan tiyatro gösterisi izlendi.

GAÜN’lü Öğrencilerden Organ Bağışı Etkinliği

GAÜN’lü Öğrencilerden Organ Bağışı Etkinliği

GAÜN’lü Öğrencilerden Organ Bağışı Etkinliği

GAÜN’lü Öğrencilerden Organ Bağışı Etkinliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim