• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

GAÜN’lü Öğrencilerden Gıda Fabrikasına Teknik Gezi

GAÜN’lü Öğrencilerden Gıda Fabrikasına Teknik Gezi
Nizip Ticaret Odası ve Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Nizip Meslek Yüksek Okulu işbirliğiyle Nizip Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Öğr.

Nizip Ticaret Odası ve Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Nizip Meslek Yüksek Okulu işbirliğiyle Nizip Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Veliddin Çifci'nin öğrencilere öncülük etmesiyle bir gıda fabrikasına teknik gezi düzenlendi.

Mevsiminde toplanan Antep Fıstığının, kavlatma, kavrulma, kırılma, ayıklama, yabancı madde temizliği, iç fıstığının kavrulması ve vakumlu ambalajlara konulmasına kadar olan tüm üretim aşamalarını gözlemleyen öğrencilere, fabrikanın Gıda Mühendisi Ergün Uygunluer rehberlik etti. Çikolata, gofret, dondurma gibi endüstriyel gıdaların içinde kullanılmak üzere kırık, bütün ve toz halde Antep Fıstığı içi tedariki sağladığını belirten Uygunluer, bu bilgilerin öğrencilere aktarılması hususunda yapılan çalışmalar ile aşamaların bilinmesi ve görülmesi gerektiğini vurguladı. Teknik gezilerin, öğrencilerin vizyonunu genişlettiği, motivasyonlarını arttırdığını ve derslerde daha verimli olmalarını sağladığını belirten Öğr. Gör. Çiftci, edinilen teorik bilgilerin iş yaşamında nasıl uygulandığını gören öğrencinin, okuduğu bölümü daha çok sahipleneceğini ve iş olanaklarının çeşitliliğinin farkına varıp geleceklerine yön verebileceğini söyledi. Meslek yüksekokullarının amacının, mesleki ve teknik ara elemanı yetiştirmek olduğunu vurgulayan Nizip Meslek Yüksek Okulu Müdürü Öğr. Gör. Özkan Gökçek ise teknik gezilerin, öğrencilerin özel sektör ve sanayi firmalarını yerlerinde ziyaret etmeleri, inceleme ve uygulama yapmaları, iş çevrelerini tanımaları ve çeşitli bağlantılar kurmaları açısından son derece faydalı olduğunu ifade etti.

Öğr. Gör. Gökçek, katkılarından dolayı Nizip Ticaret Odası'na, misafirperverliği için MİMA Gıda'ya ve teknik gezilere gösterilen özenden dolayı öğretim elemanlarına teşekkür etti.

GAÜN’lü Öğrencilerden Gıda Fabrikasına Teknik Gezi

GAÜN’lü Öğrencilerden Gıda Fabrikasına Teknik Gezi

GAÜN’lü Öğrencilerden Gıda Fabrikasına Teknik Gezi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim